Basketbol Hidayet Türkoğlu: 'Basketbol her yerde bizi bir araya getirmeye devam edecek'

Hidayet Türkoğlu: 'Basketbol her yerde bizi bir araya getirmeye devam edecek'

29.08.2018 - 15:41 | Son Güncellenme:

Türkiye 3x3 Turu’nu Red Bull Reign ile ortaklaşa gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Başkanı Hidayet Türkoğlu sokak basketbolu heyecanını yaşatmak için düzenlenen etkinlikler sayesinde ülkenin dört bir yanında binlerce basketbolsevere ulaştıklarını ve halkın ilgisinden çok memnun olduklarını söyledi. Türkoğlu, “Basketbolda sokağın ruhu asla kaybedilmemesi gereken bir değer. Sokaklardan salonlara, her yerde basketbol bizi bir araya getirmeye devam edecek.” dedi.

Hidayet Türkoğlu: Basketbol her yerde bizi bir araya getirmeye devam edecek

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, son zamanlarda en çok ilgi gören spor branşlarından olan ve 2020 Tokyo Olimpiyatları takvimine de girmeyi başaran 3x3 basketbolun Türkiye’deki en büyük organizasyonu hakkında görüşlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Türkiye 3X3 Turu’nu Red Bull Reign ile ortaklaşa gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Başkanı Türkoğlu, federasyon olarak sokak basketboluna büyük önem verdiklerini hatırlattı. Türkoğlu “Basketbol Federasyonu olarak amacımız, basketbolu her evde izlenir, her mahallede oynanır hale getirmek. Red Bull ile birlikte düzenlediğimiz, “TBF 3x3 Red Bull Reign Basketbol Turu” güzel oyunumuzu, Türkiye’nin dört bir köşesine taşıyan ve basketbolseverleri bir araya getiren önemli bir organizasyon. Bu sezon Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Ankara, Samsun, Bursa, Çanakkale ve İstanbul gibi şehirlerde yüzlerce takım mücadele etti. Kuşadası’nda gerçekleştirilen finali kazanan ekip de dünya finalinde ülkemizi ABD’de temsil edecek. Amacımız, 2020 Olimpiyatları'nda olimpik branş olan “3x3 Basketbolu”nu daha fazla kişiye ulaştırmak. Halkımızın sokak basketboluna göstermiş olduğu ilgiden çok memnunuz. Basketbolda sokağın ruhu asla kaybedilmemesi gereken bir değer. Sokaklardan salonlara, her yerde basketbol bizi bir araya getirmeye devam edecek.”

Haberin Devamı

açıklamasını yaptı.

Dünya Finali Washington’da

Tüm rakiplerini geçerek Türkiye’de birinci olan CBÜ İndas Teknoloji, Eylül’de ABD’nin başkenti Washington’ın ünlü Barry Farm Goodman sahasında düzenlenecek Red Bull Reign Dünya Finali’ne gitmeye hak kazandı. Geçtiğimiz sezon bu turnuvayı Hercules takımı şampiyon tamamlamış ve ABD’de ülkemizi temsil etmişti.

3x3 hakkında bilinmeyenler

Popüler basketboldan farklı olarak yarı saha ölçülerinde oynanan 3x3 basketbol, son yıllarda yapılan atılımlarla büyük bir izleyici kitlesine kavuştu. Basketbolun daha dinamik olan hali 3x3’te 3 oyunculu iki takım standart bir yarı saha içerisinde karşılaşır. 3x3 Basketbol, uluslararası yarışma formatında ilk defa profesyonel bir şekilde 2010 yılında Singapur'da düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda (YOG) yer aldı ve sonrasında yıllık bazda düzenlenen 3x3 Dünya Turu ile kendine sağlam bir yer edindi. Gittikçe daha büyük kitleler tarafından oynanmasının ardından, 2020 Tokyo Olimpiyatları takvimine dahil edildi.