Hijyen

Hijyen

Son dakika hijyen haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hijyen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hijyen haber sayfamızda...

Hijyen

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.448 hijyen haberi bulunmuştur.
Ramazanda güvenli alışverişin adresi: Metro!
Ramazanda güvenli alışverişin adresi: Metro! Bir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
28.03.2024 Advertorial
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi!
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi! Türkiye pazarına ilk yoğun kıvamlı çamaşır suyunu 1999 yılında getiren Domestos, 2024 yılı itibarıyla 25. yılını geride bırakarak hanelerin hijyen ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Bugün ülkemizde her 10 evden 7’sinde tercih edilen marka, çeşitli tüketici araştırmalarında da kendi kategorisinde öne çıkmayı başarıyor.
26.03.2024 Advertorial
Gıda analizinde ihracat hamlesi
Gıda analizinde ihracat hamlesi Gıdada denetimler artarken 147 akredite gıda kontrol laboratuvarı bulunan Türkiye’ye yurt dışından da analiz için numune gelmeye başladı.
25.03.2024 Ekonomi
Sınırlarını öğretin! Çocuklarda mahremiyet eğitiminin 5 önemli adımı
Sınırlarını öğretin! Çocuklarda mahremiyet eğitiminin 5 önemli adımı Mahremiyet, kişinin kendisine ait olan ve başkalarıyla paylaşmak istemediği konuları, düşünceleri, bedeni ve duyguları içeren özel alanı ifade eder. Çocuklarda mahremiyet, bedensel sınırlarını koruma, kişisel alanına saygı duyulmasını sağlama ve kendilerini güvende hissetme konularını içerir. Örneğin, kişisel hijyen, cinsellik, özel alan ve bedensel dokunulmazlık gibi konular, çocukların mahremiyetini ilgilendiren alanlardır. Bu konuların çocuklara uygun şekilde öğretilmesi ve mahremiyetlerinin korunması, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için önemlidir. Çocuklara mahremiyet eğitimi vermek önem arz ediyor ve ailelerin bu konuda bilinçli olmaları gerekiyor. Uzman Psikolog Tuğçe Yılmaz, çocuklara mahremiyet eğitimini sağlayacak 5 önemli adımı açıkladı.
17.03.2024 Genel Sağlık
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, Ödemiş'te projelerini tanıttığı tarım lansmanı düzenledi. Lansmana Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.
16.03.2024 Gündem
Merdiven altı ürünler toplatıldı
Merdiven altı ürünler toplatıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, alışveriş merkezlerinde yöresel ürün adı altında satılan etiketsiz sucuk, peynir ve tereyağlarına el koydu.
16.03.2024 Ekonomi
Ortodontide yeni yöntem: Şeffaf plaklar
Ortodontide yeni yöntem: Şeffaf plaklar Şeffaf plaklar kullanılarak uygulanan ortodontik tedaviler hakkında merak edilenleri SmileDent Atakum kurucusu Ortodonti Uzmanı Dt. Samet Çelik yanıtladı.
19.03.2024 Advertorial
Balinalarda menopozun ömrü uzattığı tespit edildi
Balinalarda menopozun ömrü uzattığı tespit edildi Bilim insanları, dişileri menopoza giren balina türleri üzerinde yaptıkları araştırmalarda, bu balinaların diğerlerinden daha uzun yaşadığını ve bu sayede ailelerine daha uzun süre bakabildiklerini ortaya koydu.
14.03.2024 Dünya
Kızılay'dan Gazze halkına yardım! 7. iyilik gemisi Ramazan öncesi Mısır’a ulaştı
Kızılay'dan Gazze halkına yardım! 7. iyilik gemisi Ramazan öncesi Mısır’a ulaştı Türkiye’den uğurlanan ve Gazze halkına umut olan Kızılay’ın 7. İyilik Gemisi Ramazan öncesinde Mısır’a ulaştı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile bölgedeki Kızılay ekibi tarafından karşılanan yardım gemisindeki acil ihtiyaç malzemeleri bir an önce Gazze halkına ulaştırılmak TIR'lara yükleniyor.
10.03.2024 Gündem
CHP lideri Özel: Türkiye'de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtı
CHP lideri Özel: Türkiye'de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtı CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kartal'da Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu, Kız Öğrenci Yurdu'nun toplu açılış törenine katıldı.
10.03.2024 Gündem
Erdoğan aynı yerde duruyor
Erdoğan aynı yerde duruyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek “Tayyip Erdoğan 15 sene önce katillerin yüzlerine karşı ‘one minute’ diye haykırırken nerede duruyorsa, bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır” dedi.
10.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazi canisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazi canisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.
9.03.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazi canisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazi canisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.
9.03.2024 Gündem
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Ramazan öncesi gıda denetimi! 'Piyasa fiyatının çok altında buldukları üründen şüphelensinler'
Ramazan öncesi gıda denetimi! 'Piyasa fiyatının çok altında buldukları üründen şüphelensinler' Eyüpsultan'da Ramazan ayı öncesi gıda satışı yapılan işletmelere yönelik denetimler yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetim sırasında hijyen kurallarına uymayan bir fırına 70 bin lira para cezası kesildi.
8.03.2024 Gündem
Un böceklenirse hemen bunu yapın! Böcekler kokusuna dayanamayıp kaçıyor
Un böceklenirse hemen bunu yapın! Böcekler kokusuna dayanamayıp kaçıyor Hamur işlerinde, yemeklerde ve tatlılarda kullanılan unun zaman zaman böceklendiğini görebilirsiniz. Bu durum hem sağlık hem de hijyen açısından da olumsuzluk yaratır. Bu durumda ununuzu çöpe dökmeden böceklerden kurtulabilirsiniz.
8.03.2024 Püf Noktası
Yapılan en büyük yardım! 300 bin koli ile Mersin'den yola çıkıyor
Yapılan en büyük yardım! 300 bin koli ile Mersin'den yola çıkıyor Türkiye bir kez daha Gazze için harekete geçti. Dev bir yardım operasyonu başlatıldı. 300 bin koli malzemenin gemiye yüklenmesi 3 gün sürdü. Mersin’den kalkacak gemi, 36 saat sonra Mısır’da olacak.
7.03.2024 Haberler
Yapılan en büyük yardım! 300 bin koli ile Mersin'den yola çıkıyor
Yapılan en büyük yardım! 300 bin koli ile Mersin'den yola çıkıyor  Türkiye bir kez daha Gazze için harekete geçti. Dev bir yardım operasyonu başlatıldı. 300 bin koli malzemenin gemiye yüklenmesi 3 gün sürdü. Mersin’den kalkacak gemi, 36 saat sonra Mısır’da olacak.
7.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İBB yönetimine eleştiri: İSKİ elektrik parasını ödeyemez hale geldi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine eleştiri: İSKİ elektrik parasını ödeyemez hale geldi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’a 5 yılda hiçbir yatırım yapılmadığını belirterek 'Mevcut yönetim İSKİ’yi elektrik faturasını ödeyemeyecek hale düşürdü' dedi.
5.03.2024 Gündem
Karasinekten kurtulmak bu kadar basitmiş! Evin etrafına serpiştirin, anında kaçıyorlar
Karasinekten kurtulmak bu kadar basitmiş! Evin etrafına serpiştirin, anında kaçıyorlar Evin içerisinde çoğalmaya başlayan karasinek problemi birçok insanın hoşuna gitmez. Özellikle yemek sofralarında karşımıza çıkan karasinekler hijyen açısından rahatsız edici olabiliyor. Bu yöntem ise hem basit hem de sinekleri kovmada oldukça etkili. İşte detaylar.
5.03.2024 Püf Noktası
Bakan Yumaklı: Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 arkadaşımız sahaya çıkıyor
Bakan Yumaklı: Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 arkadaşımız sahaya çıkıyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirterek, Ramazan ayının önemi ve farklı bir atmosferi olması sebebiyle bu denetimleri daha da sıklaştıracaklarını, Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 görevlinin sahaya tekrar çıktığını söyledi.
5.03.2024 Ekonomi
Hedef: Mutluluğu büyütmek! Türkiye'nin dondurma ihracatında bir rekora imza atıldı!
Hedef: Mutluluğu büyütmek! Türkiye'nin dondurma ihracatında bir rekora imza atıldı! 7'den 70'e her damak zevkine hitap eden dondurma, sadece mutluluğu büyütmekle kalmıyor, Türkiye ekonomisinde 'hedefleri büyüten' gelişmelere de öncülük ediyor. 30 yılı aşkın süredir Konya ve Çorlu’daki fabrikalarında hizmet veren Algida, 2023 yılında Türkiye’nin 74 milyon dolar değerindeki dondurma ihracatının yüzde 80’inden fazlasını gerçekleştirerek bir rekora imza attı.
5.03.2024 Advertorial
Okul kantinlerinde yeni dönem! Haftanın bir günü satışına izin verildi
Okul kantinlerinde yeni dönem! Haftanın bir günü satışına izin verildi Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.
3.03.2024 Gündem
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı' Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
1.03.2024 Genel Sağlık
Zeytinin acısı nasıl alınır? Acı aromasından eser kalmıyor, aylarca taze tutuyor
Zeytinin acısı nasıl alınır? Acı aromasından eser kalmıyor, aylarca taze tutuyor Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan besinler arasında zeytin yer alıyor. Ancak zeytinin acı olması ziyan olmasına sebep oluyor. ‘Zeytinin acısı nasıl alınır?’ diyorsanız bu yöntem tam size göre… Acı aromasından eser kalmıyor ve zeytini aylarca taze tutuyor.
27.02.2024 Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Hijyen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.