Ekonomi Hint düğünleri 2019’da ülke ekonomisine 1.5 milyar dolar katkı sağlayacak

Hint düğünleri 2019’da ülke ekonomisine 1.5 milyar dolar katkı sağlayacak

07.08.2018 - 13:27 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Hindistan’a yaptığı ziyaretin ardından hareketlilik kazanan Hint düğünleri ülkede her yıl pazar payını artırmaya devam ediyor. Düğün ve turizm sektörü daha fazla düğünü ülkeye çekebilmek için uluslararası konferanslarda boy göstermeye başladı.

Hint düğünleri 2019’da ülke ekonomisine 1.5 milyar dolar katkı sağlayacak

Hintlilerin meşhur zengin düğünlerini dünyaya tanıtan ve bu endüstride çalışan organizatörleri bir araya getiren “Uluslararası Düğünler Konferansı ICWF(International Convention of theWedding Fraternity)’’ geçen gün Hindistan’da gerçekleşti. 400’den fazla katılımcıyı ağırlayan konferansa, yılda 500 düğün yapan, İstanbul’un en iyi mekanlarının yer aldığı LifeGroup’un Kurucu ve CEO’su Erdem İpekçi de katıldı. Katılımcılarının çoğunun yıllık cirosunun 100 milyon doların üzerinde olduğunu söyleyen İpekçi,Hint düğünlerinin sistemli ve sürekli olduğunda ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğinin altını çizdi. Hintli düğüncülerin özellikle geniş mekan aradığını söyleyenİpekçi, “LifePark yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayabilecek genişlikte. Yemyeşil doğası, ormanıve tabiat parkı konumuyla Hintliler’in ihtiyacı olan her şeyi sunuyor. Boş bir alanda düğün mekanı tasarlamak için bazen 6 ay kadar ön hazırlık yapıyorlar. 4 gün sürecek seremonileri için birbirinden farklı alanlar oluşturabiliyorlar. Life Park da geniş mekanı ile Hintli gelinlerin hayal güçlerine ev sahipliği yapıyor.” dedi.

Haberin Devamı

Hint düğünleri altın borsasını etkiliyor

Hint düğünlerinin kuyum, kuaför, catering, hava yolu gibi pek çok sektörü de hareketlendirdiğini vurgulayan İpekçi, “Hindistan’da yılda 10 milyonu aşkın düğün gerçekleşiyor. Yaklaşık 1.3 milyar insan ile 250 milyon aile ile her sene yüzde 20 büyüyecek bir düğün pazarından bahsediyoruz. Düğün de takılan altınlar yıllık 300 - 400 tonu geçiyor ve Hindistan’daki düğün sezonu başladığı zaman neredeyse Dünya Altın Borsası’na kadar etki ederek altın fiyatlarını yükseltiyor.” şeklinde konuştu.

‘Ülkedeki düğünleri 5 kart artıracağız’

Katılımcılara aynı zamanda network ağlarını geliştirmeye yönelik yapılan konferansta İpekçi, dünyanın en önemli organizatörleri ile tanışarak onlarıTürkiye’ye davet etti. Önümüzdeki yıl 50 Hint düğünü organize etmeyi hedefleyen İpekçi, “Türkiye’ye gelen düğünler 1 milyon dolar ile 5 milyon dolar arasında değişen bütçeye sahip. Son 2 senedir yıllık 5 ile 10 arasında düğün gerçekleşiyor. Ancak ülkenin kazanabilmesi için amaç, ülkedeminumum 50 düğün yapmak olmalı. Sadece bu düğünlerden ülkemize ortalama 1.5 milyar dolarlık bir katkısı olabilir. Türkiye’ye gelen bir düğünde direkt olarak 20 hizmet kalemi ve dolaylı 50’ye yakın farklı kalemler gelir kazanıyor. Uçak, konaklama, araç transfer, yemek-catering, süsleme, dekorasyon, teknik firmaları, şov hizmetleri, mobilya üretim, güvenlik, karşılama hizmetleri, yarı zamanlı personel karşılama gibi pek çok farklı hizmet kalemi ekmek yiyor.”