Hiperaktivite

Hiperaktivite

Son dakika hiperaktivite haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hiperaktivite gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hiperaktivite haber sayfamızda...

Hiperaktivite

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 538 hiperaktivite haberi bulunmuştur.
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme Araştırmalar; işlenmiş gıdalar, fast food yiyecekler ve asitli içeceklerin ruh sağlığını da olumsuz etkilediğini gösteriyor. Ergenlik döneminde öğrenme güçlüğü ve öfke patlamalarında fast food’un payı var.
23.03.2024 Gündem
Konsantrasyon eksikliğine yol açıyor! Çocuğunuz sıklıkla eşyalarını kaybediyorsa dikkat
Konsantrasyon eksikliğine yol açıyor! Çocuğunuz sıklıkla eşyalarını kaybediyorsa dikkat Çocuğunuz ödevlerini yapmayı unutuyor, çabuk sıkıyor, eşyalarını sıkça kaybediyor veya kurduğu cümlelerde daldan dala atlıyor mu? Genelde çocuklara özgü olduğunu düşündüğümüz dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) gençlikte ve hatta yetişkinlikte etkisini göstermeye ve kişilerin hayatlarını zorlaştırmaya devam edebildiğini söyleyen Psikolog Duru Erdem, “Gençlik dönemindeki dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin ortak belirtileri olmasına rağmen, gençlerin yaşadıkları deneyimlerin çeşitliliği nedeniyle bu belirtiler farklılık gösterebilir” dedi.
10.03.2024 Genel Sağlık
Bilgisayar oyunuyla test edildi! Hiperaktivite hayat verdi
Bilgisayar oyunuyla test edildi! Hiperaktivite hayat verdi ABD’de Pensilvanya Üniversitesi ile Hindistan Teknoloji Enstitüleri’nin yaptığı araştırma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) evrimle bağlantılı olduğunu ve ilk insanlara yiyecek bulmada avantaj sağladığını ortaya çıkardı.
27.02.2024 Dünya
Sabırsızlık, sakarlık! Çocukluk çağında başlıyor, yaşam boyu sürüyor
Sabırsızlık, sakarlık! Çocukluk çağında başlıyor, yaşam boyu sürüyor Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB), çocukluk çağında başlayan ve erişkinlik döneminde yaşam boyu devam eden bir rahatsızlık. Tanı ne kadar erken koyulursa tedavi etmenin o kadar kolay olduğunu kaydeden Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Yağmur Zorbozan, bilinmesi gerekenleri tek tek sıraladı.
23.02.2024 Genel Sağlık
El yazısı beynin dostu
El yazısı beynin dostu Nöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
23.02.2024 Eğitim
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor?
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor? Bıçaklama, tenekeleri dişleriyle parçalama, annesinin kolunu ısırarak etini koparma ve kendini tabancayla vurma. Bu saydığımız eylemlerin bazılarını geçtiğimiz günlerde bazılarını ise son yıllarda 3 ya da 4 yaşlarındaki çocuklar gerçekleştirdi. Peki, çocuklarda giderek yükselen bu öfke ve şiddetin arkasında yatan sebep ne? Aileler bu işin neresinde? İki uzman tüm detaylarıyla açıkladı.
17.02.2024 Genel Sağlık
Dikkat eksikliğine çare: Spor yapmak
Dikkat eksikliğine çare: Spor yapmak Çocuğunuz konsantre olamıyor, ödevlerini zamanında yapmıyor, aşırı konuşkan ve her an hareket halinde mi? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) belirtisi olan bu sorunlar karşısında bir uzmana başvurmak gerekiyor. Araştırmalar ise sporun DEHB üzerindeki olumlu etkisini ortaya koyuyor.
14.02.2024 Gündem
‘Alooo DEHB oldum’
‘Alooo DEHB oldum’ Büyükler boşuna “Bırak elinden o telefonu” demiyor! Araştırmaya göre, günde iki saat ve daha uzun süre akıllı telefon kullanan kişilerde, “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu” (DEHB) oluşma riski yüzde 10 oranında artıyor.
1.02.2024 Gündem
Satanist tarikat kabusu! Kan donduran istismar
Satanist tarikat kabusu! Kan donduran istismar Otizm hastası kurban, başına geleceklerden habersiz, satanist ayinler yapan sapık tarikatın eline düştü. Zavallı kadın, esir kaldığı süre boyunca kabus dolu günler yaşadı. Kayıtlara geçen korkunç detaylar arasında; şiddet, tecavüz ve 'tanrılara kurban edilen köpek yavrusu' var.
16.12.2023 Dünya
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin!
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin! Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile disleksi sorunu yaşayan çocuklar, anlaşılamadıkları için okulda engellerle karşılaşabiliyorlar. Uzmanlara göre DEHB’de ilaç kullanımı, dislekside bireysel eğitimlere katılım ileride yaşanabilecek sorunları önemli ölçüde azaltabiliyor.
3.11.2023 Eğitim
Dikkat eksikliğine dikkat!
Dikkat eksikliğine dikkat! Şarkıları beş saniyede atlıyor, videoları hızlandırarak izliyor, metinlere şöyle bir göz gezdiriyor ve dikkatimizi uzun süre odaklamakta güçlük çekiyoruz. Peki dikkat eksikliği bozukluğunun farkında mıyız?
21.10.2023 Pazar
Sınavlar için sağlıklarıyla oynuyorlar
Sınavlar için sağlıklarıyla oynuyorlar Sınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
18.10.2023 Eğitim
Cahildim ‘zehrin’ rengine kandım!
Cahildim ‘zehrin’ rengine kandım! Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen bazı ürünlerde yüksek oranda renklendirici kullanılması ve toz içeceklerde kullanım limitinin sekiz kat üzerinde sentetik renklendirici tespit edilmesini değerlendiren uzmanlar, renklendirici içeren paketli gıdaları sıklıkla tüketen çocukların, hormonal hastalık riskiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekiyor.
3.10.2023 Gündem
Bir aylık fark bile eğitimini etkiliyor
Bir aylık fark bile eğitimini etkiliyor İlkokul 1. sınıfta 66 ile 72 aylık öğrenciler bir arada eğitim alıyorlar. 6 aylık fark fazla görünmese de 1 ay bile eğitimi etkiliyor. Akran zorbalığının nedenleri arasında yer alan bu durum, yaşı küçüklerde, kaygı ve depresyonu tetikliyor.
29.09.2023 Gündem
Yeni eğitim yılı ‘cep’siz başlıyor
Yeni eğitim yılı ‘cep’siz başlıyor Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
4.09.2023 Gündem
Adını duyunca cevap vermiyorsa dikkat! Bebeklerde 3. ve 6. ayda belirti veriyor
Adını duyunca cevap vermiyorsa dikkat! Bebeklerde 3. ve 6. ayda belirti veriyor Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada yaklaşık 600 milyon işitme engelli birey bulunuyor. Türkiye’de ise her yıl doğan 1 milyon 300 bin bebeğin 2 bini işitme kaybı ile dünyaya geliyor. Yenidoğan bebeklerde işitme kayıplarının önlenebilmesi ve bebeğin hem fiziksel hem de ruhsal gelişim sürecinin olumsuz etkilenmemesi için doğum sonrası yapılan yenidoğan işitme testi çok önemli.
25.08.2023 Genel Sağlık
2 yöntemden iğneyi seçti, 26 yıldır geçmeyen baş ağrısından kurtuldu!
2 yöntemden iğneyi seçti, 26 yıldır geçmeyen baş ağrısından kurtuldu! Ebru Uluer’in baş ağrıları başladığında daha 17 yaşındaydı. Ancak o yaşlarda bir ilaç alarak geçirdiği ağrılar, yaşı ilerledikçe dayanılmaz hale geldi. 27 yaşında migren tanısı aldı ancak kullandığı ilaçlar durumunun daha da kötüye gitmesi neden oldu. Tam tüm inancını kaybetmişti ki migrenin çaresinin olduğunu öğrendi. "Baş ağrısı kader değil" diyen Prof. Dr. Derya Uludüz, migrene kesin çözüm sunan iki tedaviyi açıkladı.
28.06.2023 Gündem
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir Kanseri önlüyor, bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici etki sağlıyor, ruh sağlığını koruyor, enflamasyonla savaşıyor. Demans ve fibromiyalji gibi hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kas hücrelerinde gevşetici, beyin hücrelerinde sakinleştirici, kalpte ritmi düzenleyici, damarları genişletici, pankreas ve karaciğer gibi organlarda metabolizmayı destekleyici rol oynuyor. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz ve düzenli şekilde kullanacağınız 3 takviye sayesinde gerçekleşiyor. Dr. Elif Pahsa ve Dr. Filiz Gültekin tüm detaylarıyla anlattı.
5.05.2023 Gündem
Lily Allen hastalığını açıkladı
Lily Allen hastalığını açıkladı İngiliz şarkıcı Lily Allen, yakın zamanda kendisine dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi konduğunu açıkladı. Durumuyla ilgili konuşan Lily Allen, "Bir nevi ailemden geliyor. Bunun tespit edilebilmesinin tek nedeni, Amerika'da olduğum için" dedi.
3.04.2023 Cadde
Çalışmalar tamamlandı! Kira uyuşmazlığına arabuluculuk
Çalışmalar tamamlandı! Kira uyuşmazlığına arabuluculuk Adalet Bakanlığı, İcra İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını öngören kanun teklifi üzerindeki çalışmalarını tamamladı.
8.03.2023 Ekonomi
Depremzedeler gönüllü hekimlerle doğum yaptı
Depremzedeler gönüllü hekimlerle doğum yaptı Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzede gebe kadınlara yönelik çalışma yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı hekimler, ‘Türkiye genelinde Afet Gönüllü Hekimler Grubu’nu kurdu. Doktorların bu gruptan temas kurduğu depremzede gebe kadınlar, yapılan yönlendirmeler sayesinde bebeklerini sağlıkla kucaklarına aldı.
24.02.2023 Gündem
Kadına el kal-ka-maz
Kadına el kal-ka-maz Kadına yönelik şiddete karşı mücadelesini sürdüren İçişleri Bakanlığı, ‘Kadına El Kalkamaz’ sloganıyla Türkiye’nin dört bir köşesinde bilgilendirme çalışması başlattı.
2.12.2022 Gündem
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Yeni şarkı geliyor Rihanna, uzun bir aranın ardından ilk şarkısını piyasaya sürmeye hazırlanıyor...
27.10.2022 Cadde
Çocuklarda uyku apnesine dikkat
Çocuklarda uyku apnesine dikkat Özel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Çocuğunuzun uykuda horlaması, hırıltılı solunumu, ağzı açık uyuması, huzursuz uyuması, uykuda yürüme ve kabus görmesi, sabah zor uyanması, gündüz dikkat sorunu ve hırçınlığı var mı?” sorunlarının önemine dikkat çekti.
27.10.2022 Ege
Okula hazırlık  hayata hazırlık
Okula hazırlık hayata hazırlık Okulların açılmasıyla anne babaların bir numaralı gündemi çocuklarının uyum süreci ve ders çalışma düzeni oldu. Uzman Pedagog Bahar Atvar, okul fobisi yaratmadan sorunsuz bir eğitim yılı geçirmek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
23.09.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Hiperaktivite ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.