Siyaset Hisse devrine karşı eylem planı

Hisse devrine karşı eylem planı

16.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’da, CHP’nin İş Bankası’ndaki yüzde 28’lik hissesinin Hazine’ye devredilmesine yönelik tartışmalar değerlendirildi.

Hisse devrine karşı eylem planı

Alınan bilgilere göre 4 saat süren toplantıda, konunun hukuki boyutu ile ilgili kurula sunum yapıldı. Hisse devrine ilişkin düzenlemenin Meclis’e gelmesi durumunda yasalar çerçevesinde sert muhalefet uygulanması ve hukuki girişimlerin tümüne başvurulması kararı benimsendi. Toplantıda, “Konunun CHP’yi değil, tüm vatandaşları ilgilendirdiğini anlatmalı, Atatürk’ün mirasına el konulması halinde, tüm vatandaşların mal varlığının aynı şekilde tehlikeye gireceği algısını oluşturmalıyız” değerlendirmesi yapıldı. Siyasi ve hukuki girişimlerin sonuçsuz kalması halinde, toplumu harekete geçirecek ve ülke geneline yayılacak bir eylem planının oluşturulması, CHP’nin “haklılığının” bu yolla anlatılması görüşü benimsendi. Toplantıda bu çerçevede, “Direnme hakkını kullanmalıyız. Meclis’te de sokakta da direniş göstermeliyiz” görüşü dile getirildiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Bu girişim CHP’nin hisselerine değil, İş Bankası’na el koyma girişimidir. Bu girişim, bankacılık sistemini sistematik olarak yıpratacaktır” ifadesini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

EYT talimatı

Toplantıda, emeklilikte yaşa takılanların taleplerinin karşılanması için yasal düzenleme yapılması konusu da tartışıldı. Kılıçdaroğlu’nun grup başkanvekillerine talimat vererek, “Bu kanunun Meclis’ten çıkarılması için her şeyi yapın. Bu ay içinde yasalaşmasını sağlayın. İktidarın ve koalisyon ortağının engellemelerine izin vermeyin. Bunu halkla konuşun, teşhir edin. Bu konuda AKP ve MHP’nin top çevirmesine izin vermeyin” dediği öğrenildi.