19 yıl sonra ilk kez yeni bir HIV virüsü keşfedildi
19 yıl sonra ilk kez yeni bir HIV virüsü keşfedildi ABD'de bilim insanları, 19 yıl sonra yeni bir HIV virüsünün varlığını keşfetti. Peki mevcut tedaviler bu yeni tür ile savaşabilecek seviyede mi? Uzmanlar neler söylüyor?
2.03.2020 Genel Sağlık
Geçen yıl yaklaşık 1,7 milyon kişiye HIV bulaştı!
Geçen yıl yaklaşık 1,7 milyon kişiye HIV bulaştı! Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programının (UNAIDS) yayımladığı rapora göre, geçen yıl yaklaşık 1,7 milyon kişiye HIV bulaştı ve AIDS nedeniyle 770 bin kişi de hayatını kaybetti
30.11.2019 Genel Sağlık
HIV nedir? HIV olduğunuzu nasıl anlarsınız?
HIV nedir? HIV olduğunuzu nasıl anlarsınız? HIV nedir? HIV virüsü vücuda girdiği vakit beyaz kan hücrelerine karşı savaş açarak vücudun hastalık ve enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını zayıflatan çoğunlukla cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Uzun bir süre herhangi bir belirti göstermeden ilerleyen bu sinsi hastalık, çeşitli testler yoluyla öğrenilebilir. Peki HIV enfeksiyonunu teşhis etmek için hangi testler uygulanır? Ve en önemlisi, HIV’i önlemek için neler yapabiliriz?
11.12.2017 Cinsel Sağlık
'AIDS nedir, nasıl bulaşır?' röportajı sosyal medyayı salladı
'AIDS nedir, nasıl bulaşır?' röportajı sosyal medyayı salladı Dünya AIDS günü için yapılan sokak röportajında bir vatandaşın verdiği cevap olay yarattı.
11.09.2019 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri