İstanbul Hız Tutkunları ‘V Weekend Motoring' Festivalinde Buluştu

Hız Tutkunları ‘V Weekend Motoring' Festivalinde Buluştu

29.09.2018 - 19:44 | Son Güncellenme:

.

Hız Tutkunları ‘V Weekend Motoring Festivalinde Buluştu

Yollarda nadir görülen egzotik otomobillerden, klasik otomobillere ve off road araçlarından motosikletlere kadar birçok farklı türde aracı görmek isteyen vatandaşlar V Weekend Motoring Festivali’ne akın etti. Festival kapsamında otomobil ve motosikletle yapılan çeşitli şovların yanı sıra tır ile yapılan drift şov dikkat çekti.
Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen ‘V Weekend Motoring’ Festivali hız tutkunlarını bir araya getirdi. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar, yollarda nadir görülebilen egzotik otomobillerden klasiklere, off-road araçlarından motosikletlere kadar pek çok motorlu aracı görmek için V Weekend Motoring’e koştu. Festivale katılan vatandaşlar, otomobil ve motosiklet şovları, DJ performansları, drift gösterileri ve ödüllü yarışmalarla eğlence dolu saatler geçirdi. Festival kapsamında garaj ve kulüplerinin sergilediği benzersiz araçlarda otomobil tutkunlarından büyük beğeni topladı.
“Türkiye’nin otomobil dünyasını ve kültürünü inşallah bir üst seviyeye çıkartırız”
Festival öncesinde düzenlenen toplantı da konuşan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Bugün bizim için önemli bir gün, neredeyse bir yıldan fazla iletişim çalışması yaptığımız festival. Bu festivalin adını uluslararası olacağı için V Weekend Motoring koyduk. İki gün boyunca burada bir sürü seminer, toplantı, otomobil kültürü, sürüş, teknolojik konular ve bunlarla ilgili seminer olacaklar. Pistte de araçlar iki gün boyunca durmayacaklar. Bütün garajlar açık, değişik araçlar ve çocuklar için eğlenceli oyun alanları var. Giriş bedava, bütün vatandaşlarımızın girmesi serbest. Türkiye’de otomobil dünyasını ve kültürünü inşallah bir üst seviyeye çıkartırız” dedi.
Tırla yapılan drift şov dikkat çekti
V Weekend Motoring Festivali drift ve hız tutkunlarını pistte ağırladı. Araçlarla piste çıkan şoförler birbirinden farklı yanlama hareketi olan drift şovlarını festivale katılan vatandaşlar için yaptı. Festival kapsamında piste çıkan dorsesi olmayan tırla yapılan şov ise görenleri kendine hayran bıraktı. Öte yandan festivalde motosiklet tutkunları da piste çıkarak vatandaşlara tek teker şov yaptı.
Kendi araçlarıyla piste çıkan sürücüler, yarış pilotlarının heyecanını yaşadı
Yüzlerce aracın bir arada bulunduğu festivalde eğlence de unutulmadı. DJ performansları, simülatörler, drift ve akrobasi gösterileri, seminerler, ödüllü yarışmalar ve çocuk alanlarında eğlence doruğa ulaştı. Tam bir aile festivali havasında geçen etkinliklerde Intercity Silver Cup, Intercity Gold Cup Cup ve Caterham araçların yarıştığı Intercity Platinum Cup yarışlarının 5’inci ayağı da gerçekleştirildi. V Weekend Motoring kapsamında yer alan Intercity İstanbul Park Pist Günleri de yapıldı. Öncesinde kayıt yaptıranlar, dünyanın en güzel pistlerinden biri olan Intercity İstanbul Park’ta kendi otomobilleri tur atıp, yarış pilotların yaşadığı heyecanı en yakından deneyimledi.