SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hızlı değil,sağlıklı kilo verin

Kısa süren, sağlığınızı elinizden alan ya da beslenme ezberlerinizi bozan diyetler yerine sağlıklı ve dengeli beslenmeyi denediniz mi? Kilo vermek ya da fit kalmak denilince “X günde 10 kilo verin.” ya da “Ekmeği hayatınızdan çıkarın.” gibi kısıtlayan programlar akla geliyor olsa da aslında bu programların çoğu sağlığınızı tehdit ediyor.

|

Yeni yeni türeyen diyetler, yasaklar ve uzun süren açlık durumu aslında kilo vermenizi değil, sağlığınızı kaybetmenize ve verdiğiniz kilodan daha fazlasını geri almanıza sebep olabilir. Sadece hayatınızda oturtacağınız bazı rutinlerle sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşmak ister misiniz? Bunun temel denklemi enerji alımıyla, enerji yakımını dengede tutmaktan geçmektedir.

Yaşam kaynağı: Su

Su, beslenme rutininizden eksik edilmemesi gerekenlerdendir. Her gün içeceğiniz 2,5-3 litre suyla metabolizma hızınızı %25 oranında arttırmanız mümkün olabilmektedir. Böylece daha fazla enerji yakmış olursunuz. Özellikle yemekten önce içeceğiniz bir bardak suyla vücudunuza tokluk sinyalleri göndermeye başlayabilirsiniz.

Bitki çayı ve kahve tüketin

Bitki çayı tüketimi güçlü antioksidan içeriğinden dolayı enerji yakımını arttırabilir. Kahve tüketimi ise mümkün olduğunca şeker ve krema eklenmeden gerçekleştirilirse içerisinde bulunan kafein metabolizmanızı daha hızlı çalıştırmaya yardımcı olabilir.

Alkolden uzak durun

Alkol tüketimi sadece kilo alımı açısından değil tüm vücut sağlığınız için tehlikelidir. Eğer kilo vermeyi ve sağlıklı kalmayı planlıyorsanız alkol tüketimini mümkün olduğunca aza çekmeyi deneyebilirsiniz.

Aç kalmanıza gerek yok

Düzenli ve sağlıklı beslenmede amaç az beslenmek değildir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek istiyorsanız yapabileceğiniz, acıktığınızda yemekten kaçınarak öğün atlamamak ya da ara öğünler tüketmek olabilir. Karbonhidrat tüketimini azaltmak önemli bir adım olsa da protein miktarı da bununla birlilte azaltılmamalıdır. Aksi takdirde sürekli acıkma hali ve yorgunluk oluşabilir.

Doğal ürünler tüketmek

Evinizde yapacağınız doğal yoğurt, satın alabileceğiniz doğal tereyağı ve sızma zeytinyağı, D vitamini alımını arttırmaya başladığında tokluk hissi oluşturur. Doğal beslenerek kilo verme sürecinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.