SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hızlı ve etkili makyaj için püf noktaları

Günlük hayatın koşuşturmacası içinde makyaja kısa zaman ayırabildiğiniz zamanlarda da mükemmel sonuçlar elde etmeniz mümkün. Birkaç püf noktası ile yapacağınız bu makyaj tüm gün işinizi görecektir. İşte pratik ama bir o kadar da etkili makyajlar için işinize yarayabilecek ipuçları…

|

Cilt Makyajı

Her şeyde temizlik şart olduğu gibi, makyajdan önce de cilt temizliği olmazsa olmazlardan. Zamanınız az olsa dahi önce yüzünüzü bol suyla yıkamanız gerekiyor. Bu şekilde makyajınız daha kalıcı olacak ve size sağlıklı bir görünüm verecektir. Ardından yoğun nemlendirici bir krem yardımıyla cildinizi makyaja hazır hâle getirebilirsiniz.

Eğer fazla lekeli bir cilde sahip değilseniz fondöten yerine BB krem kullanarak da kısa zamanda cildinizde pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu işlemi hafif nemli bir makyaj süngeri ile yapmak ürünün cildinizde eşit olarak dağılmasını kolaylaştıracak ve size büyük ölçüde zaman kazandıracaktır. Göz altlarınıza uygulayacağınız kapatıcı ile uykusuzluk ve yorgunluk izlerini yüzünüzden kolayca silip atabilirsiniz.

Göz Makyajı

Gözler, etkili bir makyajın vazgeçilmez silahıdır. Pratik bir göz makyajı ile kısa süre içinde gözlerinizi ön plana çıkararak etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz. Bunun için en büyük yardımcılarınız rimeliniz ve kirpik kıvırıcınızdır. Bu noktada küçük bir ipucu:
Kirpik kıvırıcınızın üst kısmına süreceğiniz eyeliner veya göz kalemi sayesinde kirpiklerinizi kıvırırken aynı zamanda kirpik diplerinize de koyu bir renk verebilirsiniz. Sonrasında, fazlasını aldığınız maskaranızı kirpik diplerinden uçlara doğru dikkatlice sürerek büyüleyici kirpikler elde edebilirsiniz.

Dudak Makyajı

Etkili bir makyaj için dudaklar da en az gözler kadar önemlidir. Ancak hızlı bir makyaj sırasında bu iki seçenekten birine ağırlık vermeniz gerekebilir. Eğer göz makyajınıza fazla zaman ayırdığınızı ve gözlerinizi yeterince ön plana çıkardığınızı düşünüyorsanız, dudak makyajınızı daha hafif tutabilirsiniz. Önce renksiz veya açık renkli bir dudak nemlendiricisi uygulayarak dudaklarınızı nemlendirebilir, sonrasında da daha doğal tonlarda bir ruj ile pratik ve günlük bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer “Koyu renk ruj sürmeden rahat edemiyorum” diyenlerdenseniz, işi bir tık ileri götürebilir ve dudak kalemi ile belirginleştireceğiniz dudaklarınıza harika bir bordo ruj uygulaması yapabilirsiniz.

Makyajınızı tamamlarken sık kıllı olmayan bir fırça yardımıyla yanaklarınıza hafif bir allık ile renk verebilirsiniz. Aynı şekilde göz pınarlarınıza, burun ucunuza ve kaş kemiğinize uygulayacağınız belli belirsiz aydınlatıcı gün içinde göz alıcı hissetmenizi sağlayacaktır. Bu kusursuz makyaj etkili olduğu kadar hızlı yapılabilir olmasıyla da kurtarıcınız olacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.