Holmium Lazer Tedavisi Nedir ?

Burun Eti Şişmesi veya Büyümesi
Sağlıklı bir burna sahip insanda konka adı verilen, burnun sağ ve sol yanında et parçaları bulunur.Bu konkalar alerji,enfeksiyon gibi sebeplerele şişebilir ve büyüyebilirler.Konkaların büyümesi nefes almada zorluklara ve hava kanalların tıkanmasına yol açar.

Özellikle uyku sırasında ciddi derecede rahatsızlık veren burun eti şişmesinin tedavisinde öncelikle ilaç ve spreyler kullanılmaktadır.Ancak büyümenin durdurulamadığı ve tıkanmanın önüne geçilemeyen durumlarda ise burun eti ameliyatı kesin çözüm olarak kullanılır.

Estetik kaygılardan ziyade sağlık sorunları nedeni ile yapılan burun eti ameliyatı, şişen burun etinin küçültülmesi ve hava kanallarının açılması ilkesine dayanır.

Lazerli Burun Eti Ameliyatı
Büyüyen burun etlerinin yakılması ya da kesilip alınması gibi doku kaybettiren ve kanamalı tedaviler, sonrasında hastanın burnuna baskı yapan ve rahatsızlık veren tamponların koyulmasını gerektirir. Buna ek olarak genizde kuruluk ve akıntı gibi durumlarla beraber doku kaybı nedeni ile hastada havayı hissetmeme gibi ciddi sorunlarla karşılaşmak mümkün.

Lazerli burun eti ameliyatı olası tüm bu sorunların önüne geçiyor ve hastaya daha rahat bir ameliyat süreci sunuyor.Günüzümde de sıklıkla tek bir operasyon ile sorunsuz ve kesin sonuç sunan Holmium lazer yöntemi kullanılıyor.

Holmium Lazer Yöntemi Nasıl Uygulanır ?
Endoskopik yöntemler ile şiş olan bölgeler, burunda nemlendirme ısıtma gibi görevler üstlenen mukozaya zarar vermeden lazer ile küçültülüyor.

Genellikle kanamasız olarak tamamlanan ameliyat sonrasında tampon gerekmiyor.Bununla beraber hastanın geceyi hekim kontrolünde geçirmesine de gerek kalmıyor.Ameliyattan sonra birkaç saatlik dinlenme ve kontrol sürecinden sonra hasta taburcu oluyor ve 7-10 gün sonrasındaki zaman içerisinde kontrole gelmesi yeterli oluyor.

Lazerli Burun Ameliyatı Sonrası
İyileşme sürecinin başarılı geçmesi için hastanın yaklaşık 4 haftalık süreçte burnuna sert bir darbe almaması çok önemli.Yine bu süreçte yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerden uzak durulmasını da sorunsuz bir iyileşme süreci için öneriyoruz.

Oluşabilecek olumsuz bir durumun farkında olabilmek ve önlem alabilmek için de kontrollere düzenli olarak gelinmesi gerekmektedir.

Ameliyat sonrasında ortalama 6 haftadan sonra hastanın iyileşme süreci tam olarak tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

Op. Dr. Önder Akdeniz

Haberin Devamı

Facebook

İnstagram