SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Horlamaya ne iyi gelir?

Horlama kişinin günlük yaşamını önemli ölçüde etkileyen sorunlardan biridir. Horlama düzenli bir uyku kalitesinin olmaması daha farklı sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Hem kişiyi hem de çevredekileri olumsuz etkileyen horlama nasıl tedavi edilir?

|

Horlama rahatsızlığının farklı boyutları vardır. İleri derecede olan horlamalarda mutlaka tedavi gerekir. Aksi durumda bağışıklığı düşen kişi hastalıklara açık hale gelir.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Horlama ve uyku bozukluklarının kesin tanısında altın standart, gece uykusu sırasında yapılan polisomnografidir. Polisomnografi ile uyku süresince hastanın beyin dalgaları, solunumu, kas ve kalp aktivitesi ve göz hareketleri gibi birçok parametre incelenir ve hastalıkların tanısı konur.

Polisomnografi, uyku laboratuarında yapılır.Horlama ve uyku bozuklukları poliklinik ve laboratuarımızda günümüzün en modern ekipmanları bulunmaktadır. Uyku laboratuarımız 4 yatak kapasitelidir. Laboratuarda hastaların parametreleri eğitimli ve deneyimli teknisyenler eşliğinde, gece boyunca kaydedilmektedir.

Horlama ve uyku bozukluğu olan hastalar önce poliklinikte ayrıntılı olarak değerlendirilir, ayrıntılı muayene ve laboratuar testleri yapılır. Gerekli görülmesi halinde, uyku laboratuarında bir gece yatırılarak tetkik edilir.

Gece boyunca teknisyenlerin yaptıkları kayıt (polisomnografi) daha sonra uzman hekimlerce değerlendirilerek, hastanın tanısı konulur. Sonra, önceden yapılmış olan muayene ve tetkiklerin sonuçları ile birlikte değerlendirilerek, hastanın tedavisi planlanır. Tedavi; genel önlemler, cerrahi, ağız içi aparatlar, veya pozitif havayolu basıncı tedavisi şeklinde olabilir. Eğer hastaya pozitif havayolu basıncı tedavisi uygulanmasına karar verilirse, hasta bu tedavi eşliğinde bir gece daha laboratuvarımızda uyutulmakta, ve tedavinin etkinliği değerlendirilmektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.