Höyük

Höyük

Son dakika höyük haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan höyük gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan höyük haber sayfamızda...

Höyük

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 399 höyük haberi bulunmuştur.
Bakan Ersoy, Tulumtaş Mağarası'nı ziyaret etti
Bakan Ersoy, Tulumtaş Mağarası'nı ziyaret etti   Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1992 yılında Ankara Çevre Yolu'nun yapımı sırasında bulunan, yaklaşık 5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası'nı ziyaret etti.
21.03.2024 Ekonomi
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana Hatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Alaca Höyük İstanbul’a taşındı
Alaca Höyük İstanbul’a taşındı Yapı Kredi Müzesi’nde gerçekleşen “Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük” sergisi Alaca Höyük kazılarına ışık tutarken Cumhuriyet’in arkeolojiye verdiği önemi de hatırlatıyor.
22.01.2024 Arkeoloji
Dört taçlı kent: İznik
Dört taçlı kent: İznik 8500 yıl öncesine kadar uzanan tarihi ve barındırdığı eserlerle İznik, bir açık hava müzesi... Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan kentte sur, kapı, tiyatro, kilise, cami gibi kültür varlıklarını kentin her köşesinde görebilirsiniz. Tarihin hediyesi taşınabilir kültür varlıkları ise Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi ve İznik Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2023'ün ilkleri üniversitesi oldu
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2023'ün ilkleri üniversitesi oldu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 2023 yılında üniversitelerin ilkler arasında yer aldığını belirterek, "Uluslararası Akredite Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu alanda uluslararası akredite olan ilk merkez oldu. Bunun yanında Yek-G Sistemini Türkiye’de uygulayan ilk üniversite olduk" dedi.
18.01.2024 Eğitim
Hatay Arkeoloji Müzesi Hatay'ın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
Hatay Arkeoloji Müzesi Hatay'ın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Hatay Arkeoloji müzesi özellikle Hatay daha sonra da ülkemiz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Her sene pek çok yerli ve yabancı turist burayı ziyarete gelmektedir. Hatay Arkeoloji müzesi nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti, ziyaret saatleri gibi bilgileri derledik.
1.01.2024 Tatil
İnsanlık tarihi Anadolu’dan aydınlanıyor
İnsanlık tarihi Anadolu’dan aydınlanıyor Milliyet’in geleneksel “yılın arkeolojik keşifleri” listesi bu yıl da arkeologların görüşleri ışığında geniş bir katılımla oluşturuldu. Göbeklitepe’de bulunan ve üzerinde pigment kalıntıları olan yaban domuzu heykeli, bu yıl listenin ilk sırasında yer aldı.
30.12.2023 Gündem
Diyarbakır’da büyük keşif! ‘Tamamıyla ortaya çıktı’
Diyarbakır’da büyük keşif! ‘Tamamıyla ortaya çıktı’ Diyarbakır’ın kalbi olarak nitelendirilen ve Sur ilçesindeki 9 bin yıllık Amida Höyük'teki Artuklu Sarayı arkeolojik kazı çalışmalarında, 2023 sezonu sona erdi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte, Artuklu Sarayı'na açılan kapının ortaya çıktığı belirtildi.
25.12.2023 Gündem
6 bin yıl öncesine dayanıyor, büyük sır çözecek! ‘Burada olması imkansız’
6 bin yıl öncesine dayanıyor, büyük sır çözecek! ‘Burada olması imkansız’ Tarihi 6 bin yıl öncesine dayanan, Anadolu'nun ilk yazılı tabletlerinin bulunduğu Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri'nde, ‘olması imkansız’ olarak kabul edilen detaylar dikkat çekti ve uzmanlar tarafından incelenerek, bilim dünyasına katkı sağlanacak.
18.12.2023 Gündem
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer 19.yüzyılda Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan kil tabletler sayesinde bulunan Kültepe-Kaniş, yazının kullanılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu’nun yeni bir çağa, tarihi çağlara girdiği yer olarak kabul ediliyor. Yazı Kültepe’ye, şehrin büyük bir ticaret merkezi olması nedeniyle Asurlu tüccarlar tarafından taşınıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık
İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık İzmir’in Bornova ilçesinde kazı çalışmalarının sürdüğü Yeşilova Höyüğü'nde, tam 8 bin 200 yıl öncesine ait atölye bulundu. Büyük keşif herkesi heyecanlandırırken üst üste kurulmuş 10 köy de görüldü.
4.12.2023 Gündem
Yer: Aksaray! Dünyanın ilk beyin ameliyatında şaşırtan detay
Yer: Aksaray! Dünyanın ilk beyin ameliyatında şaşırtan detay Aksaray'da 10 bin 500 yıl önce genç bir kadına yönelik yapılan ilk beyin ameliyatındaki kafatası, müzede sergilenirken, ziyaretçilerini şaşırtıyor.
2.12.2023 Gündem
Kilis’in lezzetleri İstanbul’a taşındı
Kilis’in lezzetleri İstanbul’a taşındı Kilis mutfağının lezzetleri ve yemek kültürü, Kilis Valiliği koordinasyonunda İpekyolu Kalkınma Ajansı desteği ve Kilis Belediyesi iş birliğinde İstanbul’a taşındı.
26.11.2023 Gündem
Amasya'da müthiş keşif: Din tarihini derinden sarsacak
Amasya'da müthiş keşif: Din tarihini derinden sarsacak  Amasya’daki Oluz Höyük kazılarında Med Krallığı dönemine ait olduğu belirlenen yaklaşık 2 bin 600 yıllık sunak keşfedildi.
21.11.2023 Gündem
Mitolojinin bereketli şehri
Mitolojinin bereketli şehri Büyük Menderes Havzası, bereketli topraklarında nice uygarlıklardan izler saklıyor. Bu topraklarda kurulmuş Mastaura Antik Kenti de başta Amfitiyatro olmak üzere Roma Hamamı, atık su sistemi ve Bizans Kalesi gibi yapılarıyla tarihe yolculuk yapmak isteyenleri bekliyor.
20.11.2023 Arkeoloji
İtalyan arkeologlardan Türkiye'de kazı! Yeni bulgular paylaşılacak
İtalyan arkeologlardan Türkiye'de kazı! Yeni bulgular paylaşılacak Türkiye’deki çeşitli antik kentlerde kazı çalışmaları yürüten 18 İtalyan arkeolog, kazılar hakkındaki bulguları kamuoyuyla paylaşılacak.
9.11.2023 Kültür Sanat
Bin yıllık Türk mezarında büyük keşif! Tartışmalara son noktayı koyacak
Bin yıllık Türk mezarında büyük keşif! Tartışmalara son noktayı koyacak Türklere Anadolu’nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Zaferi’nden yaklaşık 100 yıl önce gelen ve ilk olarak Amasya'da belirlenen öncü Türklerin bin yıl sonra kazılarda çıkan mezarları, antik gen ile DNA araştırmalarına ışık tutacak.
24.10.2023 Gündem
Ulucak’ta ilginç insan figürleri
Ulucak’ta ilginç insan figürleri İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki 8 bin 850 yıllık Ulucak Höyük’te 7 bin 700 yıllık üç insan figürü bulundu.
22.10.2023 Arkeoloji
Kral Midas’tan dünyaya selam
Kral Midas’tan dünyaya selam UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdıran Gordion Antik Kenti, Tunç Çağı’ndan Kurtuluş Savaşı’na kadar pek çok farklı döneme ait izler taşıyor. Kültürlerarası köprü niteliğindeki bölge, Kral Midas’ın babası Gordias’a ait olduğu düşünülen tümülüsteki ahşap mezar odası ile meşhur. Bu mezar odası, günümüze ulaşabilmiş en eski ahşap yapı örneği olarak biliniyor.
22.10.2023 Arkeoloji
Arkeolojik ideallerin izleri
Arkeolojik ideallerin izleri “Bir İdealin Peşinde” sergisinde Atatürk’ün direktifleriyle Çorum’da başlatılan kazılar kapsamında bulunan eserler yer alıyor.
22.10.2023 Kültür Sanat
İki noktada inanılmaz keşif! Kanuni detayı: 'Ortaya çıkması büyük bir sürpriz'
İki noktada inanılmaz keşif! Kanuni detayı: 'Ortaya çıkması büyük bir sürpriz' Diyarbakır'da dünyanın en eski ikinci kenti olan Amida Höyüğü'nde Kanuni Sultan Süleyman'ın şehre getirttiği "Ab-ı Hamravat" olarak bilinen su kanalı ortaya çıktı.
5.10.2023 Gündem
Tavşanlı Höyük’te önemli buluntu: İnsan derisi yanarak korundu
Tavşanlı Höyük’te önemli buluntu: İnsan derisi yanarak korundu Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Tavşanlı Höyük’te bu yıl 3 bin 700 ila 4 bin sene önceki tabakalarda kazı çalışması yürütüldü.
18.09.2023 Arkeoloji
Aşıklı Höyük neden terk edildi?
Aşıklı Höyük neden terk edildi? Orta Anadolu ve Kapadokya’nın ilk yerleşim yerlerinden, Aksaray’daki 10 bin yıllık Aşıklı Höyük’teki kazı çalışmalarında, bin yıl boyunca burada yaşayan “Aşıklıların” bölgeyi neden terk ettiği araştırılıyor.
18.09.2023 Arkeoloji
Bakan Ersoy, Malatya'da incelemelerde bulundu
Bakan Ersoy, Malatya'da incelemelerde bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatya'da incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy, Malatya'da UNESCO Kalıcı Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nün 'Karşılama Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.
31.08.2023 Gündem
Çalışmalar 17 yıldır sürüyordu! Benzerine rastlanmadı
Çalışmalar 17 yıldır sürüyordu! Benzerine rastlanmadı Amasya’da Oluz Höyük’te 17 yıldır süren kazılarda heyecan verici bir sonuca ulaşıldı. Kazılarda 2 binden fazla sayıda Demir Çağı'na tarihlenen eserler ele geçirildi.
30.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Höyük ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.