Hüsnuyusuf Çiçeği Anlamı ve Bakımı

Hüsnuyusuf çiçeği 2 yıllık bir çiçektir. Çok kolay yetişebilen bir çiçek olduğundan bahçelerde balkonlarda rahatlıkla yetiştirilebilir.

Birkaç noktaya dikkat ederseniz kolayca Hüsnuyusuf çiçeği yetiştirebilirsiniz. Hüsnuyusuf çiçeği anlamı ve bakımında dikkat etmeniz gerekenler...

Hüsnuyusuf çiçeğinin anlamı nedir?

Hüsnuyusuf çiçeği karanfil ile aynı cinse bağlı bitkilerdendir. Hüsnuyusuf çiçeği anlamı mükemmellik, incelik ve kahramanlık olarak bilinir. Ancak Hüsnuyusuf çiçeği anlamı renklerine göre değişebilir.

Haberin Devamı

Bulaşık Süngerinde Tohum Çimlendirme Yöntemi

Beyaz Hüsnuyusuf çiçeği anlamı: Saflık ve temizlik anlamına gelir.

Pembe Hüsnuyusuf çiçeği anlamı: Şevkat ve sevgi demektir.

Mor Hüsnuyusuf çiçeği anlamı: Neşe ve içtenlik ifade eder.

Hüsnuyusuf çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Hüsnuyusuf çiçeği bakımı çok zor değildir. Birkaç noktaya dikkat ederseniz oldukça kolaydır. Yarı gölge ve güneşli yerleri sever. Hüsnuyusuf çiçeğinin çok çiçek açması için düzenli sulanması önemlidir.

Hüsnuyusuf çiçeği tohumu mayıs aylarında dikilmelidir. 25-30 derece aralığındaki iklim şartlarında dikilirse kolayca tutunur.

Hüsnuyusuf çiçeği tohumu önce bir müddet suda bekletilir. Sonra pamuk veya ıslak beze sarılarak filizlendirilir. Hüsnuyusuf çiçeği fideleri zedelenmeden mayıs aylarında toprağa dikilebilir.

Limon çekirdeği nasıl filizlendirilir?

Humuslu kırmızı toprak idealdir. Hüsnuyusuf çiçeği tohumu 1 cm derine gömülse yeterli olur. Yarı güneşli ortama dikmek etkilidir. Toprağı çok kurutursanız veya çamur gibi olursa Hüsnuyusuf çiçeği güzel yetişmez.

Hüsnuyusuf çiçeğini her sabah çok güneş açmadan sulayabilirsiniz ancak az az su vermek önemlidir. Çok sıcak ortamı sevmeyen Hüsnuyusuf çiçeği gölgede dinlenmek ister. Hüsnuyusuf çiçeği toprağı biraz kireçli olursa daha güzel açacaktır.

Pratikse

Facebook/Pratikse

Instagram/pratikse