Adana Huzurevi Sakinlerine Göl Kenarında Psikolojik Destek

Huzurevi Sakinlerine Göl Kenarında Psikolojik Destek

01.10.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

Adana'da huzurevinde kalan ve özel bakıma ihtiyaç duyan yaşlılar, yaşam kalitelerinin artırılması ve sosyal hayatın içine katılmaları amacıyla Seyhan Baraj Gölü kıyısına geziye götürülüp, müzikli eğlencelere katılıyor Kuruma ait araçla göl kıyısına getirilen yaşlılar, güzel manzara eşliğinde hoşca vakit geçiriyor Huzurevi müdürü Hayta: "Bu uygulama başladıktan sonra psikosomatik yakınmaların azaldığını gördük"

Huzurevi Sakinlerine Göl Kenarında Psikolojik Destek

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Adana'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı huzurevinde kalan ve özel bakıma ihtiyaç duyan yaşlılar, psikolojik destek amacıyla kendileri için Seyhan Baraj Gölü kıyısında düzenlenen gezilere katılarak hoşca vakit geçiriyor.

Haberin Devamı

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan özel bakım gerektiren yaşlıların hayattan kopmamaları için huzurevi görevlileri çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında, tekerlekli sandalye kullanan veya kendi başına hareket etme imkanından mahrum 97 yaşlıdan her gün uygun olan 4'ü belirlenerek geziye götürülmeye başlandı.

Yaşlılar, kuruma ait araçla görevlilerin eşliğinde kent içinde önemli bir mesire alanı olan Seyhan Baraj Gölü kıyısına götürülüyor. Buradaki kafelerde ağırlanan yaşlılara çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

Göl manzarasını görme imkanı bulan yaşlılar, müzik eşliğinde görevlilerle birlikte eğleniyor. Etkinliğe katılmak isteyen özel bakıma ihtiyaç duymayan yaşlılar da ayrılan kontenjan kapsamında hizmetten faydalanıyor.

Haberin Devamı

Adana Huzurevi Müdürü Adem Hayta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde özel bakıma muhtaç 97 yaşlı bulunduğunu belirtti.

Bu yaşlıların günlük yaşam doyum düzeylerini artırma, yaşam kalitelerinin yükseltilmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hayta, göl gezisinin de bu kapsamda hayata geçirildiğini söyledi.

Hayta, uygulamanın yaşlılar tarafından memnuniyetle karşılandığını aktararak, "Yaşlılarımızdan yatalak olduğu için odasından çıkamayanlar vardı. Daha önce hayatında göl manzarası görmemiş olanlar da mevcuttu. Bu uygulama sayesinde yaşlılarımız farklı bir gün geçirme şansına erişti. Bu uygulama başladıktan sonra psikosomatik yakınmaların azaldığını gördük." dedi.

Yaşlılardan güzel geri bildirimler aldıklarını ifade eden Hayta, "Kendini ifade edebilenler bize dua ediyorlar, kendini ifade edemeyenler bir tebessüm yapıyor. Zaten bizim de bir tebessüm, bir dua çalışma azmimizi, şevkimizi olumlu bir şekilde geliştiriyor." diye konuştu.

Hayta, faaliyetlerine destekte bulunan Bakanlık, Valilik ve kurum yetkililerine teşekkür etti.

Etkinliğe katılan huzurevi sakini emekli öğretmen Hüseyin Güven de huzurevi içinde oturmaktan sıkılmış arkadaşlarının zaman zaman bu tür yerlere geldiğinde kendilerini daha iyi hissettiğinin ifade etti.

Haberin Devamı

Geziye katılarak farklı bir gün geçirdiklerini anlatan Güven, yetkililere teşekkür etti.