İbrahim Kalın

İbrahim Kalın

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Malezya’daki İslam Üniversitesi’nde yüksek lisans, ABD’deki George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora yaptı. Amerika’da College of the Holy Cross’ta dersler verdi. Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaştı. SETA adlı araştırma şirketinin kurucu başkanı. Akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere de katkıda bulundu. Aylık yayınlanan Anlayış dergisi yazarları arasındaydı.    Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanlını oldu. Aynı zamanda Sabah gazetesi köşe yazarı.   Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

İbrahim Kalın

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.970 ibrahim kalın haberi bulunmuştur.
Bakan Güler Irak ile yapılması planlanan 'Kalkınma yolu' projesinin detaylarını anlattı
Bakan Güler Irak ile yapılması planlanan 'Kalkınma yolu' projesinin detaylarını anlattı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ta gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde önemli kararlar alındığını, Irak’ın ilk kez PKK’yı terör örgütü olarak ilan ettiğini belirterek, "Tabii bu bizim için sevindirici bir şey. İnşallah bundan sonra ortak çalışmalarımız olacak, ortak bir harekat merkezi kuracağız" dedi.
20.03.2024 Gündem
TSK süpürecek, Irak tıkayacak! Teröre karşı ortak mücadelenin ilk adımı
TSK süpürecek, Irak tıkayacak! Teröre karşı ortak mücadelenin ilk adımı Türkiye, PKK'yı ilk defa 'yasaklı örgüt' diye tanımlayan Irak'ın teröristlerin kaçış güzergahlarında tahkimat yapmasını bekliyor.
16.03.2024 Gündem
Irak, PKK’ya ilk kez ‘yasaklı örgüt’ dedi
Irak, PKK’ya ilk kez ‘yasaklı örgüt’ dedi Türkiye ile Irak arasındaki Güvenlik Zirvesi’nin ikinci toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın katılımıyla dün Bağdat’ta yapıldı.
15.03.2024 Gündem
Türkiye-Irak güvenlik görüşmesinin sonuç bildirisi: Irak PKK'yı 'yasaklı örgüt' ilan etti
Türkiye-Irak güvenlik görüşmesinin sonuç bildirisi: Irak PKK'yı 'yasaklı örgüt' ilan etti Türkiye ve Irak arasında başkent Bağdat’ta yapılan Güvenlik Mekanizması Görüşmesine ilişkin ortak bildiri yayınlandı. Türkiye, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK’nın Irak’ta yasaklı bir örgüt olduğu belirtildi.
14.03.2024 Gündem
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Haberler
Bağdat'ta kritik toplantı
Bağdat'ta kritik toplantı Türkiye ile Irak arasındaki ikinci Güvenlik Zirvesi, bugün Bağdat'ta yapılıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile MİT Başkanı İbrahim Kalın'nın da katıldığı zirvenin, öğle saatlerinde başlaması bekleniyor.
14.03.2024 Gündem
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık Bağdat’taki zirvenin gündeminde üç temel konu var: “Bağdat’ın PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesi, Kalkınma Yolu Projesi ve Dicle’nin ardından Fırat nehrinden de su salınımı”
14.03.2024 Gündem
Bakan Fidan, Hollanda Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü
Bakan Fidan, Hollanda Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.
13.03.2024 Gündem
Murat Kurum: İşçi kardeşlerimizin düşük fiyatlarla konut edinmelerini sağlayacağız
Murat Kurum: İşçi kardeşlerimizin düşük fiyatlarla konut edinmelerini sağlayacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, TÜMSİAD'ı ziyaret etti.
13.03.2024 Gündem
Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek! Dışişleri'nden açıklama
Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek! Dışişleri'nden açıklama Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek.
13.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı'nda önemli zirve
Milli Savunma Bakanlığı'nda önemli zirve Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Millî Savunma Bakanlığında bir araya geldi.
11.03.2024 Haberler
Milli Savunma Bakanlığı'nda önemli zirve
Milli Savunma Bakanlığı'nda önemli zirve Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Millî Savunma Bakanlığında bir araya geldi.
11.03.2024 Gündem
ABD'de büyük MİT-CIA zirvesi! Kalın ve Burns'tan kritik temas
ABD'de büyük MİT-CIA zirvesi! Kalın ve Burns'tan kritik temas CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında aktarılan bilgiye göre; MİT Başkanı İbrahim Kalın ve CIA direktörü Burns arasındaki görüşme Türkiye saati ile 22.00'de başladı.
6.03.2024 Gündem
Erdoğan'ın 'Çemberi tamamlamak üzereyiz' sözlerinin şifreleri... Türkiye'nin Irak planı ne?
Erdoğan'ın 'Çemberi tamamlamak üzereyiz' sözlerinin şifreleri... Türkiye'nin Irak planı ne? Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz aylarını işaret ederek 'Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız.' dedi. Peki Türkiye'nin bölgedeki planı ne? Bu kez hedef Irak'ta güvenli bölge mi? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, milliyet.com.tr'ye değerlendirdi.
6.03.2024 Gündem
Ali Sami Yen'e hediye edildiği düşünülüyordu, Bitlis'te vatandaştan çıktı! Şimdi satışta...
Ali Sami Yen'e hediye edildiği düşünülüyordu, Bitlis'te vatandaştan çıktı! Şimdi satışta... Bitlis’te yaşayan Galatasaraylı Serhan Karataş isimli vatandaş, antikacıdan satın aldığı 15,5 santimetrelik Galatasaray’ın ilk logosunun olduğu zarf açacağını satışa çıkardı.
5.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırp mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırp mevkidaşıyla görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefonda görüştü.
5.03.2024 Gündem
Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem! İbrahim Kalın'ın ardından Bakan Fidan da Washington'a gidiyor
Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem! İbrahim Kalın'ın ardından Bakan Fidan da Washington'a gidiyor İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM'de onaylanması ve Türkiye'nin F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti tedarikinin Kongre sürecinin tamamlanmasının ardından Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerdeki hareketlilik dikkat çekici hale geldi. NATO müttefiki iki ülke arasında terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın Suriye kolu YPG konusunda derin anlaşmazlıkların yanı sıra bir dizi işbirliği alanı da bulunuyor.
5.03.2024 Gündem
MİT Başkanı Kalın'dan ABD'de önemli temaslar
MİT Başkanı Kalın'dan ABD'de önemli temaslar Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın, temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gitti.
4.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da yoğun diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da yoğun diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da yoğun diplomasi trafiği sürdürdü. Antalya'da peş peşe görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan en son olarak Neçirvan Barzani’yi kabul etti.
1.03.2024 Gündem
MİT’ten hibrit mücadele metodu
MİT’ten hibrit mücadele metodu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, MİT’in 2023 yılı faaliyet raporunun sunuş bölümünü kaleme aldı.
28.02.2024 Gündem
MİT’ten 2023 Faaliyet Raporu
MİT’ten 2023 Faaliyet Raporu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 2023 Faaliyet Raporu yayınlandı. MİT Başkanı İbrahim Kalın, raporun sunuş yazısında, teşkilatın devletin ali menfaatleri çerçevesinde oyun değiştirici birçok hamleye katkıda bulunduğunu, Suriye, Ukrayna, Libya, Yukarı Karabağ gibi sahalarda operasyonel çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.
24.02.2024 Gündem
MİT 2023 Faaliyet Raporu'nu yayımladı: Oyun değiştirici hamleler
MİT 2023 Faaliyet Raporu'nu yayımladı: Oyun değiştirici hamleler Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Teşkilatın 2023 yılında devletin ali menfaatleri çerçevesinde oyun değiştirici birçok hamleye katkıda bulunduğunu, Suriye, Ukrayna, Libya, Yukarı Karabağ gibi sahalarda operasyonel çalışmalar yürüttüğünü ve başarılı görevler icra ettiğini söyledi.
23.02.2024 Gündem
Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye'de
Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arnavutluk Başbakanı Rama'yı resmi törenle karşıladı.
20.02.2024 Gündem
Erdoğan'dan AYM ve Danıştay açıklaması: Bu kararları hazmedemiyorum
Erdoğan'dan AYM ve Danıştay açıklaması: Bu kararları hazmedemiyorum BAE ve Mısır ziyareti dönüşü konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM ve Danıştay kararları, Irak'a yapılan ziyaretler, Erzincan'daki toprak kayması, F-16 alım süreci, yerel seçim ve gündemdeki diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
15.02.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

İbrahim Kalın ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.