Dünya İçkideki ilacı ölçen bileklik

İçkideki ilacı ölçen bileklik

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İçkideki ilacı ölçen bileklik

İçkiye atılan ilacı ölçen bileklik Almanya’da satışa sunuldu. Bilekliğin mimarı Kim Eisenmann, bilekliğin kadınların kendilerini güvende hissetmelerini sağladığını söylüyor.

Haberin Devamı

‘Ben de takıyorum’

BBC’den Coran Elliott’un haberine göre, geçen yaz arkadaşlarıyla bir festivale giden 25 yaşındaki Kim Eisenmann isimli genç kadın, bir gün sonra arkadaşının şehrin parkında yaralı ve çıplak bir halde bulunduğunu öğrendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bu kişiye tecavüz edildiğini açıkladı. Almanya’da Karlsruhe Teknoloji Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği eğitimi gören Eisenmann, bunun üzerine, “Xantus Drinkcheck” adını verdiği bir bileklik tasarladı.

Nasıl kullanılıyor?

Bilekliği kullanmak isteyenler önce içkilerini bir çubukla karıştırıyor. Daha sonra beyaz bilekliğin üzerine birkaç damla damlatarak, 2 dakika bekliyorlar. Eğer bileklikteki test alanı maviye dönerse, içkilerine ilaç atıldığını anlıyorlar. Gece dışarı çıktığında bilekliği kendisinin de taktığını söyleyen Kim Eisenmann, “Bazı genç kadınlara bileklik bağışladık ve bana bilekliği gerçekten sevdiklerini söylediler. Kendilerini güvende hissetmelerini sağlıyor” dedi.