Dünya İddia çatırdadı

İddia çatırdadı

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Eski avukatına Kongre’de yalan söylettiği’ iddiası sonrası ABD Başkanı Trump ana akım medyaya yüklendi. Özel Savcı Robert Mueller’in ofisinden yapılan ve raporun doğru olmadığına yönelik açıklama da Trump’ın elini kuvvetlendirdi.

İddia çatırdadı

Buzzfeed sitesinin ABD Başkanı Donald Trump’ın, eski avukatı Michael Cohen’i ‘Kongre’ye yalan söylemeye teşvik ettiği’ yönündeki haberinin ardından Trump bu iddiayı sert biçimde reddetti. Buzzfeed sitesindeki haberde, Trump’ın Cohen’den, Moskova’da Trump Tower inşası planlarından ne zaman vazgeçildiği ile ilgili Kongre’ye yalan söylemesini istediği öne sürülmüş, Demokratlar büyük ilgi uyandıran haberin ardından harekete geçeceklerini duyurmuştu. Ancak haberin ardından Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in ofisinden yapılan kısa açıklamada, Buzzfeed’in raporunda yer alan ve Özel Yetkili Savcı’nın makamıyla ilgili beyanatlar ve Cohen’in Kongre’deki ifadesiyle ilgili bilgilerin doğru olmadığına vurgu yapıldı. Açıklamada haberin tam olarak hangi bölümünün yanlış olduğunu değinilmedi.

Haberin Devamı

‘Çok zorlanacaklar’

ABD Başkanı Trump da twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Birçok kişi ana akım medyanın son 3 yılda bana karşı tutumu nedeniyle güvenilirliğini geri kazanmada çok zorlanacağını belirtiyor; Buzzfeed’in haberi ve konuyla ilgili yayınlarda görüldüğü gibi” dedi. Buzzfeed son haberindeki iddiaların, konuyla ilgili soruşturmada görev alan iki görevlinin tanıklıklarına dayandığını söylüyor. Haberde, Trump, kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner’in, Rusya ile iş ilişkileri kalmadığını iddia ettikleri bir dönemde, Moskova’daki Trump binası inşaatı görüşmeleriyle ilgili düzenli olarak haberdar edildikleri ileri sürülüyor. Eski FBI başkanı ve Trump’ın seçim kampanyasında Rusya’nın rolüyle ilgili iddiaları soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller, zaten Cohen’in Moskova’daki Trump Tower projesinden ne zaman vazgeçildiği konusunda yalan söylediğini açıklamıştı. Buzzfeed’in son iddiasına göre, Cohen verdiği ifadede, Trump’ın Rusya’daki projeyle ilgili temasların durdurulduğu tarih hakkında yalan söylemesi için talimat verdiğini söylüyor. Haberde Mueller’in elinde, Trump’la çalışan kişilerin ifadeleri ve şirket iç yazışmaları gibi başka kanıtlar da bulunduğu kaydediliyor. Buzzfeed Trump’ın Cohen’i Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek üzere Moskova’ye gitmeye teşvik ettiğini de iddia ediyor.

Yazarlar