Dünya İdlib’de gerilim üst düzeyde...

İdlib’de gerilim üst düzeyde...

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin İdlib vilayetinde rejim birliklerinin operasyonu devam ederken, çelişkili haberler geliyor. Esad rejimine ait savaş uçaklarının, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırları içindeki sivil yerleşimlere dün sabah saatlerinden başlayarak düzenlediği hava saldırılarında en az 6 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu saldırılarda 17 sivil de yaralandı.

İdlib’de gerilim üst düzeyde...

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’te konuşlu, yeni adı Heyet Tahrir eş-Şam olan El Nusra Cephesi militanlarının önceki akşamdan beri Suriye ordusu mevzilerine yoğun saldırılar düzenlediğini duyurdu. Bakanlık, militanların Hmeymim Hava Üssü’ne 17 roket fırlattığını, ancak hiçbirinin isabet etmediğini de açıkladı. Suriye ordusunun 500 militanın 7 tank, 4 zırhlı piyade aracı, otomatik tüfek yüklü 30 pikap ve 2 bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıları püskürttüğünü belirten bakanlık, çatışmalarda 150’den fazla militan, 3 tank ve çok sayıda aracın etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığına dair işaretler gördüklerini, bunun kanıtlanması halinde “hızlı ve uygun bir şekilde” yanıt verileceğini söyledi. Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın 19 Mayıs Pazar günü Suriye’nin kuzeybatısında iddia edildiği gibi klorin gazıyla bir saldırı düzenlediğine” dair işaretler bulduklarını belirtti.