SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - CİNSEL SAĞLIK HABERLERİ

Tüp bebek tedavisinde başarı hangi etkenlere bağlıdır?

Birçok çift bebek sahibi olmaya karar verdikten bir süre sonra gebelik gerçekleşirken bazı çiftlerde çeşitli nedenlerle gebelik haberinin alınması mümkün olmayabilir. Bu aşamada, çiftlerin kapsamlı değerlendirmelerinin ardından devreye yardımcı üreme teknikleri girebilir. En sık uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisinde yumurtalar ile spermler vücut dışında bir laboratuvarda döllenmeye bırakılır. Daha sonra bu döllenmiş yumurtalardan biri (veya daha fazlası), implante olabilmesi ve hamilelikle sonuçlanabilmesi amacıyla rahme aktarılır. Prof. Dr. Göğşen Önalan tüp bebek tedavisi ve başarı oranlarıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Her 10 kadından birinin problemi: Vajinismus belirtileri, nedenleri ve tedavisi

Pek çok kişinin adını bile bilmediği vajinismus sorunu aslında toplumumuzda her 10 kadından birinde görülen çok yaygın bir problemdir. Maalesef ki ülkemizde ve tüm dünyada uzun yıllar süren evliliklerine rağmen halen bakire olan kadınların sayısı hiç de az değildir. Vajinismus probleminin hem psikolojik hem de yapısal nedenlere göre gelişebildiğini belirten Cinsel Terapist Dr. Şenay Eserdağ, vajinismus hakkında merak edilenleri sizler için açıkladı. - PEMBENAR ÖZEL

Erken boşalmada bitkisel ürünler ne kadar etkili?

Türkiye'deki en yaygın cinsel problemlerden birinin erken boşalma olduğunu söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, doğru bilinen yanlışları anlattı. Tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hattat, "Kişiye özel uygulanan tedavilerle, kalıcı olarak iyileşme sağlanabilir. Birçok kişi bitkisel ürünlere yöneliyor ancak bu durum; alerjik reaksiyonlar, peniste döküntü, kaşınma, yanma, şişlik, ödem, cinsel fonksiyon kayıpları gibi komplikasyonlar oluşturabiliyor. Bu nedenle erken boşalmada kesinlikle bu tip ürünlerle kendi kendinize tedavi etmemenizi öneriyorum. Cinsel terapi özellikle ilaç tedavileri ile kullanıldığında refleksleri kontrol edebilme şansı tanıyor" diyerek uyardı.

Cinsel sağlık sorunu yaşayan diyabetli hastalara yeni tedavi yöntemleri

Şeker hastalarının cinsel sağlık sorunları yaşadığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Yaşam tarzı değişiklikleri ve yeni tedavi yöntemleriyle sorun ortadan kalkabiliyor. Diyabet, testosteron hormonunu da düşürüyor böyle olunca şeker hastası erkeklerde isteksizlik ve sertleşme sorunu görülme riski normal erkeklere göre üç kat artıyor" diyerek konu hakkında bilgi verdi.

Corona virüs salgını cinsel hayatı nasıl etkiledi? Bunlara dikkat!

Corona virüsün tüm dünyada sosyal ilişkileri nasıl olumsuz etkilediğine hepimiz şahit oluyoruz. Ondan korunmak için tüm insanlık günlük ve sosyal yaşantısını değiştirmek zorunda kaldı. Benzer değişiklikler cinsel hayatta da gerçekleşti. Covid-19 pandemisinin cinsel hayat üzerine olan etkileri hakkında önemli bilgiler veren Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof.Dr. Deniz Ulaş, corona virüsten korunmak için cinsel hayatta çiftlerin dikkat etmesi gereken noktaları açıkladı

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.