Geri Dön

İftar menüsü örnekleri

En güzel iftar menüsü örnekleri ile iftar sofralarınızı donatın. Ramazan ayına özel lezzetleri tercih ederek yakınlarınızı mutlu edebilir, damaklarında benzersiz bir lezzet bırakmayı sağlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız iftar menüsü örnekleri ile en güzel sofralar size ait olacak. Ana menü, çorba ve tatlı olmak üzere en lezzetli tarifleri önerdiğimiz iftar menüsü örneklerine göz atmadan geçmeyin.

İftar menüsü örnekleri


Ramazan ayının en güzel geleneklerinden birisi olan iftar sofraları için lezzetli iftar menüsü örneklerine göz atarak tüm sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Çok duyulmamış bu lezzetleri deneyerek hem kendiniz hem de aileniz için yenilik yapabilirsiniz. Uzmanların önerisine göre su ile orucunuzu açtıktan sonra bir süre bekleyebilir, sonrasında ana menüye geçerek sağlıklı bir şekilde orucunuzu açabilirsiniz. Oruç neyle açılır göz attıktan sonra sizler için hazırladığımız iftar menüsü örneklerine geçebileceksiniz. İşte oruç neyle açılır cevabı…

Oruç neyle açılır?

-Su(ılık olmalı)
-Hurma
-Siyah zeytin
-Çorba

Çorba: Kaşarlı domates çorbası

Orucunuzu açarken çorba tercih edecekseniz kaşarlı domates çorbası en ideal seçim olabilir. İftar menüsü örneklerine kaşarlı domates çorbası tarifi ile başlayabilirsiniz. İşte kaşarlı domates çorbası tarifi…

Kaşarlı domates çorbası tarifi

Malzemeler

-5 adet domates
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-7 su bardağı su
-Tuz
-Bir bardak süt
-Rendelenmiş kaşar

Nasıl yapılır?

5 adet domatesi rendeleyin ve yağda kavurun. 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Sonrasında 7 bardak sıcak suyu ilave edin, tuzunu atın ve karışımı pürüzsüz bir hale gelene kadar blenderdan geçirin. Çorba kaynarken içine sütü ekleyin, karıştırın ve son olarak rendelenmiş kaşarları da ekleyin.

Ana yemek: Krepli bohça kebabı

Muhtemelen daha önce adını duymadığınız bir lezzet ile tanışmaya hazır olun. Krepli bohça kebabı ile sofralarınıza yeni bir lezzet ekleyebilirsiniz. Krepli bohça kebabı tarifini sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

Krepli bohça kebabı tarifi

Malzemeler

-250 gram kuşbaşı et
-1 tane domates
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-1 tane havuç
-2 tane soğan
-3 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kekik, karabiber ve kimyon
-Tuz

Hamuru için:

-1 su bardağı süt
-1 su bardağı un
-2 tane yumurta

Sosu için

-1 tane domates
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kuru fesleğen
-1 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır?

Karıştırma kabı içine süt, un ve yumurtayı alıp karıştırın. Kıvamı gelen karışımı kepçe yardımı ile tavada önlü arkalı biçimde pişirin. Başka bir tavaya sıvıyağı alın, kuşbaşı etleri doğrayıp etler suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun, sonrasında küp küp doğradığınız havuçları ekleyin ve karıştırın. Karışıma son olarak doğradığınız domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Sos için küçük tencere içine zeytinyağını, rendelenmiş domatesi, fesleğeni, tuzu, sarımsağı, diğer baharatları ekleyin ve pişirin. Son olarak etli harcı kreplerin içine ekleyin, bohça kıvamına getirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne rendelenmiş kaşarları ekleyip fırında 5-6 dakika kadar kaşarlar eriyene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine sos dökerek servis edebilirsiniz.

Şehriye pilavı tarifi

Malzemeler

-1,5 su bardağı rende domates
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı et ya da tavuk suyu
-2 yemek kaşığı kuru nane
-1 su bardağı arpa şehriye
-Tuz

Nasıl yapılır?

Pilav tenceresi içine tereyağını koyun, eriyince arpa şehriyeleri ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından rende domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu, et ya da tavuk suyunu,kuru naneyi ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Şehriyeler pişince üzerini örtüp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Tatlı: İrmik tatlısı tarifi

Malzemeler

-Yarım su bardağı sıvı yağ
-Yarım su bardağı irmik
-Yarım su bardağı yoğurt
-1 tane yumurta
-Vanilin
-Kabartma tozu
-2 su bardağı un

Şerbeti için:

-2,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
-Birkaç damla limon

Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru ince uzun rulolar halinde kesin, tezgaha irmik serpin ve hamuru bu irmiğin üzerinde yoğurun. Dilimlere ayırdığınız hamuru 180 derecelik fırında pişirin. Şerbet için tüm malzemeleri tencerede şekerler eriyene kadar karıştırıp kaynatın. Soğumuş şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Veya Ramazan'ın vazgeçilmezi: Güllaç Tarifi

Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber