İzmir İftar Yemeği Üretim Tesisinde Denetim

İftar Yemeği Üretim Tesisinde Denetim

22.05.2019 - 19:33 | Son Güncellenme:

İftar yemeği üretim tesisinde denetim

İftar Yemeği Üretim Tesisinde Denetim

İZMİR Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Konak İlçe Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, iftar yemeklerinin üretildiği bir işletmede gıda denetimi yaptı.

Ramazan ayı devam ederken, Konak ilçesinde iftar yemeklerinin üretildiği bir işletmede kontroller gerçekleştirildi. Kontrollerde işletmenin teknik şartları, hijyen kurallarına uygunluğu incelendi ve ham maddelerin muhafaza koşulları, etiket bilgileri, son tüketim tarihleri ile yemeklerin üretim ve dağıtım koşulları kontrol edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Salih Çelimli, vatandaşların güvenilir gıdaya erişebilmeleri amacıyla 30 ilçedeki Tarım ve Orman Müdürlükleri ile birlikte gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde riske dayalı olarak denetimlerin yıl içinde rutin olarak sürdürüldüğünü söyledi. Çelimli "Vatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir ramazan ayı geçirmesi için kamu sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik denetim ve kontrol hizmetlerimiz ramazan ayı boyunca devam edecektir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF