SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ihlamur nasıl toplanır?

Ihlamur nasıl toplanır, sağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin şu sıralar en çok merak ettiği konulardan birisi. İnsan sağlığına birçok olumlu katkısı bulunan ıhlamuru yöntemlerine uygun bir biçimde toplayarak sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olabilirsiniz. Ülkemizde sıklıkla tercih edilen ve şifalı bitkiler arasında yer alan ıhlamur nasıl toplanır öğrenmek ise sandığınızdan çok daha kolay. Ihlamur nasıl toplanır, ıhlamur nasıl kurutulur sorularını sizler için araştırdık, işte ıhlamur toplamanın bilinmesi gereken püf noktaları...

|

Şifalı bir bitki olması sebebiyle çok tercih edilen ıhlamur nasıl toplanır, ne zaman toplanır şu sıralar merak edilen konuların başında geliyor. İnsan vücudu üzerinde birçok faydası olduğu bilinen, uzmanlar tarafından tavsiye edilen ıhlamuru taze bir biçimde tüketmek için toplandıktan hemen sonra kullanmaya başlayabilir, bitkiyi kurutarak mutfağınızın baş köşesine ekleyebilirsiniz. Ihlamur nasıl toplanır sorusunun alternatif cevaplarını sizler için araştırdık, işte cevabı…

Ihlamur nasıl toplanır?

Ihlamur nasıl toplanır merak edenler için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken püf noktaları belirlenmeli, sonrasında buna uygun bir biçimde hareket edilmelidir. Ihlamur toplamının püf noktaları arasında şunlar yer almaktadır:

-Seçilecek ıhlamur ağacına çok dikkat edilmelidir. Ağacın şehir merkezinde değil şehirden uzak, kırsal kesimde yetişmiş bir ağaç olması, hava kirliliğinden etkilenmemiş olması açısından büyük bir öneme sahiptir.
-Ihlamurların toplanacağı ağaçta arılar varsa başka bir ağaç seçimi yapılmalıdır. Arılar ıhlamur çiçeklerine zarar verdiği için arıların olmadığı bir ağaç çok daha uygun bir seçim olacaktır.
-Ihlamur nasıl toplanır sorusu için en uygun zaman dilimi sabahtan öğle saatlerine kadar olan zaman dilimidir.
-Hasat için yağmur sonrası zaman dilimi uygun bir tercih olmayacaktır.
-Ihlamur nasıl toplanır konusunda dikkat edilecek diğer husus ise çiçeklerin tazeliği. Doğal renginde farklılıklar olan çiçekler toplanmamalıdır.
-İlaçlanmış ıhlamur ağaçlarından topladığınız çiçeklerin verimi düşük olacağı için doğal ağaçlar tercih edilmelidir.
-Ihlamur nasıl toplanır konusunda dikkat edilecek konulardan birisi de ağaçların nasıl kesileceğidir. Ağaçta çiçeklenmenin fazla olduğu kısmı bahçe makası ile dikkatli bir biçimde kesmelisiniz.
-Topladığınız çiçekleri ezilmeyecek bir biçimde heybe ya da çuvala doldurabilirsiniz.

Ihlamur nasıl kurutulur?

Ihlamurları topladıktan sonra sıra geldi kurutmaya. Ihlamur nasıl kurutulur aşamalarını öğrendikten sonra ıhlamurlarınızı sağlıklı bir biçimde tüketebilirsiniz. Ihlamur nasıl kurutulur, merak ettikleriniz yazımızın devamında yer alıyor.

-Ihlamur nasıl kurutulur öğrenerek ıhlamurun içeriğindeki zengin besin değerlerini koruyabilirsiniz.
-Ihlamur nasıl kurutulur, ıhlamuru kurutmak için nemli olmayan ve havadar bir yer seçmelisiniz.
-Seçeceğiniz ortamın tozlu ve kirli olmamasına dikkat etmelisiniz.
-Ihlamurları kurutmak için çuval, bez ya da gazete kağıdı kullanabilirsiniz. Çiçekleri bu bezin üzerine serdikten sonra 2-3 gün kadar bekletebilir, kurumalarını sağlayabilirsiniz.
-Saf ve doğal bir kokuya sahip çiçekleri kuruttuktan sonra mutfağınızda kullanabilirsiniz.

Ihlamur nasıl saklanır?

Toplayıp kuruttuğunuz ıhlamurları uygun bir biçimde saklayarak yıl boyunca kullanabilirsiniz. Ihlamurları uygun biçimde saklamak için keten bez ya da kağıt kullanımı yapabilirsiniz. Ihlamur nasıl saklanır aşamaları arasında şunlar yer alıyor:

-Ihlamurları saklamak için kağıt ya da temiz bir keten bez tercih edebilirsiniz.
-Orantılı bir biçimde doldurduğunuz ıhlamur çiçeklerini torbalarda hava akışı olmayacak biçimde yerleştiriniz.
-Hazırladığınız torbaları güneş görmeyen, karanlık bir yerde saklayın. Saklayacağınız yerin temiz olmasına dikkat etmelisiniz.
-Bu şekilde bir saklama şekli ile ıhlamurunuzu 2 sene boyunca sağlıklı bir biçimde tüketebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.