İkçü

İkçü

Son dakika İKÇÜ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İKÇÜ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İKÇÜ haber sayfamızda...

İkçü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 185 ikçü haberi bulunmuştur.
Teknopark sayısı 5’e çıkıyor
Teknopark sayısı 5’e çıkıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in Çiğli ilçesindeki bir bölgenin statüsünü ‘Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ olarak ilan etti.
20.04.2024 Ege
İzmir depreminin 3'üncü yıl dönümünde AFAD'dan deprem tatbikatı
İzmir depreminin 3'üncü yıl dönümünde AFAD'dan deprem tatbikatı İzmir'de can kayıplarına yolaçan yıkıcı depremin 3'üncü yıl dönümünde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından tatbikat yapıldı. Senaryo gereği depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan depremzedeler ile hayvanların kurtarılması ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ip ve makara düzeneği ile sedyeye alınan yaralılar yüksek kesimden güvenli alana indirildi. Tatbikatı izleyen İzmir Valisi Süleyman Elban, "Afetin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için soğukkanlı olunması gerekiyor. İyi niyet, telaş, heyecan bu işte bir sonuç getirmiyor, kimsenin de canını kurtarmıyor. 6 Şubat'taki depremlerde bunları acı şekilde tecrübe ettik. Her kurumunun, hazırlıklı ve koordine olması gerekiyor" dedi.
30.10.2023 Gündem
Antik Çağ’ın oyuncakları
Antik Çağ’ın oyuncakları Çocuklar, binlerce yıl önce de çıngırak, bez bebek, oyuncak araba, topaç gibi oyuncaklarla oynuyordu. Vazolardaki resimler ve mezar taşlarındaki kabartmalar da Antik Dönem’deki oyunlar hakkında önemli bilgiler içeriyor.
24.04.2023 Arkeoloji
Su hasadı için iki yeni model
Su hasadı için iki yeni model İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen yürütücülüğünde su hasadı yöntemlerini kullanarak iklim değişiklikleri etkilerini azaltmaya yönelik Ar- Ge projesi hazırlandı.
26.03.2023 Ege
'Spor müsabakaları harici yüzme havuzlarının yasaklanabileceğini öngörüyorum'
'Spor müsabakaları harici yüzme havuzlarının yasaklanabileceğini öngörüyorum' Küresel iklim değişikliği etkisinin son yıllarda daha fazla hissedilmeye başlandığı Türkiye'de, 1 Ekim 2022- 31 Ocak 2023 dönemini kapsayan 2023 su yılı yağışları, 1991-2020 yılları ortalamasına göre yüzde 42, geçen yıla göre ise yüzde 41 altında gerçekleşti. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen, "Bu yıl son 63 yılın en kurak dönemini yaşandığını görüyoruz. 3-5 yıl içinde spor müsabakaları haricinde yüzme havuzlarının, süs havuzlarının yasaklanabileceğini ya da hanelere su kotasının koyulma zorunluluğu doğabileceğini düşünüyorum" dedi.
3.03.2023 Gündem
Çiğli’den 30 bin tarama
Çiğli’den 30 bin tarama Çiğli Belediyesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İnşaat Bölümü akademisyenlerinin desteği, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katkılarıyla başlatılan yapı stoğu envanteri çalışmalarını Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde yıkıma sebep olan depremler sonrası hızlandırıldı.
20.02.2023 Ege
‘Salgın riski artacak’
‘Salgın riski artacak’ İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof...
20.02.2023 Ege
Asistan doktoru jiletle yaralayan sanığın cezası Yargıtay’da onandı
Asistan doktoru jiletle yaralayan sanığın cezası Yargıtay’da onandı İzmir’de asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaralayan ve mahkemede 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Bayram Kaynak’ın (29) cezası Yargıtay’da onandı.
2.01.2023 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener: '4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz'
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener: '4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz' Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs nedeniyle 2 yıldır solunum yolu enfeksiyonlarının daha az görüldüğünü belirterek, gribin kış uykusundan uyandığını, çocuk ve erişkinlerde yaygın olarak solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olmaya başladığını belirtti.
21.12.2022 Gündem
Diyabet riskini azaltabilirsiniz!
Diyabet riskini azaltabilirsiniz! İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ümit Çavdar, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, bu tanıyı alan bazı hastalarla bir araya geldi, “Genetik faktörler ve kilo artışı, büyük risk oluşturuyor. Diyabeti engellemek, yaşam tarzına bağlı. Haftada 3 gün toplam 150 dakika egzersiz ve dengeli beslenme bunun için gerekli” dedi.
14.11.2022 Ege
Gençlerle yemek kuyruğuna girdi
Gençlerle yemek kuyruğuna girdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sıcak yemek dağıtımıyla ilgili öğrencilerin izlenimini almak için, Ege Üniversitesi’ne gitti, yemek sırasında bekledi.
23.10.2022 Ege
Öğrenciye sıcak yemek
Öğrenciye sıcak yemek Büyükşehir Belediyesi’nin, üniversite öğrencilerine çorba ve sıcak yemek desteği bu yıl da sürüyor.
11.10.2022 Ege
İzmir'de büyük keşif! Pek çok detay gün yüzüne çıktı
İzmir'de büyük keşif! Pek çok detay gün yüzüne çıktı İzmir'deki Roma dönemine ait Smyrna Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarıyla bilinmeyen pek çok detay gün yüzüne çıkarıldı. Sadece erkeklerin kullanabildiği 'umumi tuvalet'lerin tahminen bölgede ilk kez görüldüğünü belirten Doç. Dr. Akın Ersoy'a göre buradaki amaç çok başka. Bunun yanı sıra antik tiyatroda bir de 'gizli geçit' bulundu.
9.06.2022 Gündem
‘İzmir’in sesinin gür çıkması size bağlı’
‘İzmir’in sesinin gür çıkması size bağlı’ 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı için İzmir’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Medya Platformu’nda gazetecilerle buluştu.
4.02.2022 Ege
Bilim Kurulu üyesi Şubat ayının sonuna dikkat çekti: Hızlı düşüş bekliyoruz
Bilim Kurulu üyesi Şubat ayının sonuna dikkat çekti: Hızlı düşüş bekliyoruz Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, şubat ayının ikinci haftasında pik yaşanabileceğini belirterek, "Bu pikten sonra şubat ayının sonunda hızlı bir düşüş bekliyoruz. Bu zaman diliminde özellikle 65 yaş ve üzeri grup, aşılanma sürecini tamamlamalı. Hala zaman var" dedi.
3.02.2022 Gündem
Eğitimde işbirliği
Eğitimde işbirliği İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle; üniversitenin akademik ve araştırma birimleriyle ortak araştırmalar, çevrimiçi ya da yüz yüze kurs, seminer ve konferanslar düzenlenebileceği belirtildi.
1.02.2022 Ege
Gediz’e dijital destek
Gediz’e dijital destek Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve İzmir Ekolojik Denge Derneği’nin işbirliğinde yürütülen ‘Yaşasın Gediz, Temiz Su Temiz Gıda Projesi’nin dijital altyapısı oluşturuldu.
28.01.2022 Ege
Kaotik mikser tescillendi
Kaotik mikser tescillendi Yaşar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş liderliğinde geliştirilen ‘Kaotik el çırpıcısı’ adlı proje, Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında desteklendi.
24.01.2022 Ege
Prof. Dr. Şener: Şubatta 'Omicron' baskın varyant haline gelebilir
Prof. Dr. Şener: Şubatta 'Omicron' baskın varyant haline gelebilir Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'Omicron' varyantının yaygın görüldüğü ülkelerdeki hasta verilerinin ortaya çıktığını belirterek, tabloya bakıldığında Türkiye'de gelecek aylık periyotta, ayaktan hasta grubunda ciddi tırmanış olacağını söyledi. Şener, "'Omicron'un önümüzdeki zaman diliminde ocak ayının son haftası veya şubat ayının ilk 2 haftasında baskın varyant haline gelme ihtimali yüksek. Önümüzdeki süreçte polikliniklerde yığılma olacağını düşünüyorum" dedi.
4.01.2022 Gündem
Mahkeme başkanından ders gibi 'şerh' açıklaması
Mahkeme başkanından ders gibi 'şerh' açıklaması İzmir’de asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaraladığı gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Bayram Kaynak ile ilgili mahkeme kararına muhalefet şerhi koyan Mahkeme Başkanı Dilek Çeliktaş'ın gerekçesi ortaya çıktı. Çeliktaş, muhalefet şerhinde, "Özellikle koronavirüs salgınında sağlık mesleğinde görev yapan doktorların kıymeti ülkemizce bilinmektedir. Hatta doktorların salgında istifalarının bile kabul edilmediği görülmektedir. Gece gündüz çalışan Doktor Songür'ün, suç konusu olarak değeri aşikardır. Yasada öngörülen 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunun haddi olan 20 yıl hüküm verilmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.
15.12.2021 Gündem
Doktorun boynundan jiletle yaralayan sanığa 18 yıl hapis cezası
Doktorun boynundan jiletle yaralayan sanığa 18 yıl hapis cezası İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaralayan Bayram Kaynak, (27) 20 yıl hapis cezası veren yerel mahkemenin kararının istinaf mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandığı davada 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa indirim uygulanmadı.
8.12.2021 Gündem
İzmir Tabip Odası, doktoru boynundan jiletle yaralayan sanığa üst sınırdan ceza istedi
İzmir Tabip Odası, doktoru boynundan jiletle yaralayan sanığa üst sınırdan ceza istedi İzmir Tabip Odası üyeleri, asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaralayan hastası Bayram Kaynak'a, yerel mahkemenin indirim yapmadan verdiği 20 yıl hapis cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından bozulup, yeniden yargılanmasına başlanmasının ardından basın açıklamasıyla sanığa üst sınırdan ceza verilmesini istedi.
6.12.2021 Haberler
İzmir Tabip Odası, doktoru boynundan jiletle yaralayan sanığa üst sınırdan ceza istedi
İzmir Tabip Odası, doktoru boynundan jiletle yaralayan sanığa üst sınırdan ceza istedi İzmir Tabip Odası üyeleri, asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaralayan hastası Bayram Kaynak'a, yerel mahkemenin indirim yapmadan verdiği 20 yıl hapis cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından bozulup, yeniden yargılanmasına başlanmasının ardından basın açıklamasıyla sanığa üst sınırdan ceza verilmesini istedi.
6.12.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den Omicron açıklaması! TURKOVAC'a dikkat çekti
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den Omicron açıklaması! TURKOVAC'a dikkat çekti Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, aşı adaletsizliği ve aşıya ulaşamamanın etkili olduğu Güney Afrika, Hindistan ya da Brezilya gibi ülkelerde yeni varyantların ortaya çıkmasının bir tesadüf olmadığını belirterek, " Yüzde 95'i aşılanmamış ülkelerde bu varyantların ortaya çıktığını görüyoruz. Özellikle Afrika aşılanmadan pandeminin dünya genelinde biteceğini düşünmek bence bir hayal" dedi. Varyantın aşıdan kaçma özelliğiyle ilgili hala bazı soru işaretleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şener, Omicron varyantına karşı Sinovac ve Türkovac'ın daha güçlü antikor oluşturabileceğini belirtti.
1.12.2021 Gündem
170 yıldır İzmir’e şifa veriyor
170 yıldır İzmir’e şifa veriyor Kökleri, 1851’de kurulan Gureba-i Müslimin Hastanesi’ne dayanan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kuruluşunun 170. yılı kutlandı.
26.11.2021 Ege

Benzer Haber Etiketleri

İkçü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.