Ekonomi İki yeni modeli daha üretecek

İki yeni modeli daha üretecek

10.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hyundai Assan, yatırımlarına devam ederken İzmit fabrikasına iki yeni modeli daha getirmeyi planlıyor. Bunlardan biri SUV, diğeri ise yeni bir sedan model olacak

İki yeni modeli daha üretecek

Türkiye’nin yatırım ve ihracatta öncü sektörü olan otomotivde yatırımlar sürüyor. Yatırım kervanına katılacağını son açıklayanlardan biri de Hyundai Assan oldu. Daha önce kapasitesini artıran Hyundai Assan, i10 ve i20’in yanına 2021 yılından itibaren bir SUV ve sedan üretmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Türkiye’ye güvendiklerini ve yatırımlara kesintisiz olarak devam ettiklerini ifade etti. Hyundai’nin üst yönetiminin de Türkiye’ye pozitif baktığını ve yeni yatırımları onayladığını kaydeden Kibar, “2019 sonunda yeni nesil i10’un üretimi başlayacak. Yenilenen i20’nin üretime başlama tarihi ise 2020 yılının Eylül ayı olacak. Yeni i20’nin platformu baz alınarak geliştirilecek SUV modelinin üretimi içinse 2021 Mart ayı hedefleniyor. 2021 sonunda ise yeni i20’nin, Türkiye’ye özel geliştirilen Sedan versiyonunun üretimi planlanıyor” dedi.

Türkçe isim

İzmit’te i10 ve i20’nin yanı sıra üretilecek iki yeni modelle birlikte, bantlardan dört farklı modeli indireceklerini belirten Kibar, “Türkiye’de üretilecek SUV, yepyeni bir model olacak. Sıfırdan geliştirilecek model, markanın mevcut Kona ve Creta modellerinden tamamen farklı olacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İki yeni modeli daha üretecek
SUV ve Sedan modellerin, ihraç da edileceği belirtilirken, 40’ın üzerinde olan ihraç pazarlarının sayısı da artmış olacak. Yeni modeller için kapasite artırmayacaklarını, halen kapasitelerinin 245 bine kadar çıkabilecek nitelikte olduğunu kaydeden Kibar, bu kapasiteyi dört model için optimize edeceklerini söyledi. Kibar, bununla birlikte yeni modeller ve tedarikçilerin yatırımlarıyla birlikte yerlilik oranlarının da 5 puan daha artabileceğine dikkati çekti.

Sedan modelin sadece Türkiye’de üretileceğini söyleyen Kibar, “Ülkemizin özgün bir ürünü olacak. Ancak yurtdışına da ihraç edilecek” diye konuştu. Yerli Sedan için Türkçe isim de düşündüklerini vurgulayan Kibar, bu fikri de Hyundai Başkanı’nın ortaya attığını anımsattı.

Öte yandan Türkiye’deki görevine 1 Ağustos’ta başlayan Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, kriz konusunda deneyimli olduğunu, Rusya’dan geldiğini belirtti. Oh, iç pazardaki açığı ihracatla kapatacaklarını, bu amaçla Kuzey Afrika ve Ortadoğu gibi pazarlarda fırsatlara baktıklarını söyledi.

İki yeni modeli daha üretecek
Tucson 1.6 dizel ile liderlik istiyor

Hyundai’nin popüler C-SUV modeli Tucson, yenilenen ön ve arka tasarımının yanı sıra yeni 1.6 lt dizel motor ve otomatik vites seçeneğiyle Türkiye’de satışa sunuldu. İç mekanında da iyileştirmeler ve yenilikler yapılan Tucson’un 1.6 lt dizel versiyonunda 4x4 seçeneği de mevcut. Yenilenmiş Tucson’un fiyatı 167 bin 100 TL’den başlıyor. Dizel motorla SUV pazarında iddialarını artırdıklarını söyleyen Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, sınıf liderliği hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Makam otosu da üretiriz’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, kamudaki araçlara yönelik tasarruf açıklamasına dikkat çeken Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, makam otomobilleriyle iyerli makam otomobili üretimine talip olabileceklerini ifade etti. Kibar, “Üst segment otomobillere verilecek alım garantisiyle Türkiye’de iki veya üç yeni yatırım da mümkün olabilir. Kamuda üst segment araçlarda yıllık 25 binlik pazar oluşursa, Türkiye’de üretim gündeme gelir” dedi.

İki yeni modeli daha üretecek

YÜKSEK VOLTAJLI LÜKS 2020’DE GELİYOR

Mercedes-Benz’in yeni ürün ve teknoloji markası EQ altında satışa sunulan ilk modeli EQC crossover, 4 Eylül Salı akşamı Stockholm’de gerçekleştirilen lansman ile dünyaya tanıtıldı. Mercedes-Benz EQC, elektromobilitede markanın geleceğine dair çok önemli bir rol üstleniyor. İki elektromotoru toplamda 408 BG güç üreten, dört tekerlekten çekişli EQC, NEDC formuna göre yaklaşık 450 km’lik menzil sunuyor. Evde veya halka açık alanlardaki AC tipi prizden de şarj edilebilen EQC’nin bataryaları, hızlı şarj istasyonlarında yüzde 10’dan yüzde 80 doluluğa sadece 40 dakikada ulaşabiliyor. EQ markasının altında tanıtılan ilk otomobil olan “EQC”, 2019 yılı ortalarında Batı Avrupa’da satışa sunulacak. Türkiye’de ise 2020 yılında yollarda olması planlanıyor.

Haberin Devamı

İki yeni modeli daha üretecek

EQC, ön ve arka aksta birer tane olmak üzere toplam iki elektromotorun ürettiği 300 kW (408 BG) güçle dinamik performans sergiliyor. Yaklaşık 450 km’lik bir menzile sahip olan araç, ayrıca “Mercedes me” ile kapsamlı hizmetler sunuyor.

İki yeni modeli daha üretecek

KIA'DAN TAZE TAZE GELDİ

Kia’nın B sınıfındaki yeni crossover modeli Stonic, Türkiye’de satışa sunuldu. Kompakt boyutları ve dinamik tasarımıyla dikkat çeken Stonic, 123 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Tasarım dehası Peter Schreyer’in imzasını taşıyan yeni Kia Stonic, kaslı çizgileri ve kavisli yüzeyleriyle güçlü ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Stonic, hem dış hem de iç tasarımında bugüne kadarki en zengin kişiselleştirme olanağı sunan Kia modeli olarak öne çıkarken, 1.4 lt (100 HP) MPI ve 7 ileri DCT ile kombine edilen 1.0 lt (120 HP) turbo benzinli motor seçeneklerine sahip.

Haberin Devamı

İki yeni modeli daha üretecek

İLK ELEKTRİKLİ YERLİ KAMYON

Tüm dünyanın merakla beklediği “IAA Hannover Ticari Araç Fuarı”, 20-27 Eylül tarihleri arasında kapılarını açıyor. Çok sayıda Türk üreticinin de yerini aldığı bu yılki fuarda 5 yeni aracının tanıtımını yapmaya hazırlanan Anadolu Isuzu, Türk mühendislerin geliştirdiği yüzde 100 elektrikli kamyonuyla dikkat çekecek. Anadolu Isuzu, 4 yeni modelinin yanı sıra Almanya’daki fuarda, Ar-Ge’sini yerli proje ortaklarıyla birlikte yürüttüğü ve tamamen Türk mühendislerce geliştirilen elektrikli kamyonunun tanıtımını yapacak. Yüzde 100 elektrikli motora sahip, 6.6 ton taşıma kapasiteli araç, AC şarj ünitesiyle 4 saatte tam dolu hale gelebiliyor. Ayrıca DC tipi özel şarj üniteleriyle sadece yarım saat gibi çok kısa bir sürede aküleri yüzde 100 doldurulabiliyor. Şehir içi taşımacılığında “0” karbon emisyon çözümü sunacak olan Türkiye’nin ilk yerli elektrikli kamyonu, dünyaya da bu fuarda tanıtılacak.

FAZLA YÜK OLURSA SÜRÜCÜYÜ UYARIYOR

Opel, hafif ticari modeli Combo’un 5. neslini tanıttı. Avrupa’da bu aydan itibaren satılmaya başlanan Combo, ülkemizde ise 2019 yılında pazara sunulacak.

Hem panelvan (Combo) hem de binek (Combo Life) versiyonu bulunan yeni modelin standart (4.40 metre) ve uzun (4.75 metre) olmak üzere iki versiyonu var. Yeni Combo’nun panelvan versiyonu 4.4 metreküpe varan bagaj hacmiyle dikkat çekiyor.

İki yeni modeli daha üretecek

Combo’nun yeni nesli, Citroen ve Peugeot işbirliğiyle geliştirilmiş. Yeni Combo, 1 tonluk yük limiti ve 3.440 mm’ye varan taşıma uzunluğuyla sınıfının en iddialıları arasında yer alması hedeflenirken, araç, iki veya tek sürgülü kapı seçenekleriyle de tercih edilebilecek.

Motor çalıştırıldığında aracın aşırı yüklenip yüklenmediğini kontrol eden sensör yeni Combo ile “segmentinde tek” olacak. Sürücü arzu ederse bir tuşa basarak yük durumunu manuel olarak da kontrol edebilecek.

Araçta 76, 102 ve 130 HP güç seçeneklerine sahip 1.5 lt dizel motorun yanı sıra 1.2 lt (110 HP) turbo benzinli güç ünitesi alternatifi de mevcut.