Ekonomi ‘İkinci 100 gün’ planı yatırımla şahlanacak

‘İkinci 100 gün’ planı yatırımla şahlanacak

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci 100 günlük eylem planını bugün açıklayacak. İlk planda 400 projenin yarısı hayata geçti. İkinci 100 günde, şehircilik ve KDV’ye öncelik verilecek.

‘İkinci 100 gün’ planı yatırımla şahlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük eylem planının ardından hazırlıkları süren ikinci 100 günlük eylem planını bugün açıklayacak. İlk eylem planından açıklanan 400 projeden yarıdan fazlası hayata geçerken, Kanal İstanbul ihalesi, bazı şehir hastanelerinin yapımı, hayvanlara yönelik cezai yaptırım içeren düzenleme gibi düzenlemeler hayata henüz geçirilemedi. İkinci 100 günlük planda çevre ve şehircilik projelerine ağırlık verildiği öğrenilirken, bazı KDV düzenlemelerinin de yer alacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

‘İkinci 100 gün’ planı yatırımla şahlanacak

Erdoğan’ın 3 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıkladığı 400 projeyi içeren ilk 100 günlük eylem planının ardından ikinci 100 günlük eylem planı bugün açıklanacak.

Şehircilik ön planda

Bugün açıklanacak 100 günlük planı içinde ağırlıklı olarak yerel seçimlere dönük projelerin ve ekonomik hedeflerin yer alacağı kaydedildi. Planda Çevre ve Şehircilik başlığında şehirlere ve bölgelere yönelik özel projeler yer alacak. Planda ekonomiyle iligli bazı adımların da yer alacağı, KDV’ye dair bazı düzenlemelerin açıklanacağı da kaydediliyor. İstanbul ve Ankara’daki proje ve çalışmalara öncelik verilmesini isteyen Erdoğan’ın, ekonomideki önceliklere dair de hazırlık yaptırdığı biliniyor. İinci 100 günlük planda da 400’ü aşkın hedefin belirlenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bilançoyu da açıklayacak

Erdoğan, ilk planda hedeflere ulaşılma oranı ile atılan adımlara daiir de bilgi verecek. 400 hedefin konulduğu ilk planda Cumhurbaşkanlığı için 11 başlıkta hedef konurken bunlardan tamamına yakını hayata geçirildi. “Yeni teşkilat yapısının faaliyete geçmesi”, “Yeni ofis ve kurulların işler hale getirilmesi”, “OVP’nin ilan edilmesi”, “E-Devlet çalışmalarının başlatılması” gibi maddeler hayata geçti.

İlk planda en dikkat çeken başlıklardan, “Çocuklara karşı cinsel istismar suçuyla mücadelede cezaların artırılması”, “Hayvanlara karşı işlenen öldürme ve eziyet fiillerine karşı caydırıcı cezai yaptırımlar”, “Nafaka ödeme sisteminin adil hale getirilmesi” gibi başlıklarda adım ise henüz atılmadı.

İlk 100 günlük planda, hedeflenen, “Kanal İstanbul ihale ilanına çıkılması”, “Emlak Bankası’nın faaliyete başlaması” gibi adımlar da ilk 100 gün içinde atılamadı.

Programda 22 adet millet bahçesinin projesine başlanması hedefi konulurken bu sayının bir kısmına ulaşılabildi.