Siyaset ‘İkinci tur kampanyamız parmak ısırtacak’

‘İkinci tur kampanyamız parmak ısırtacak’

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘İkinci tur kampanyamız parmak ısırtacak’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yoğun seçim kampanyasının koordinasyonundan sorumlu olan Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde uygulayacakları yol haritası ve 45 günlük kampanya sürecinde yaşadıklarını Milliyet’e anlattı:

Haberin Devamı

PRANGALAR KIRILIYOR: İstanbul ile 107 mitingi gerçekleştirmiş olacağız. Mitinglerdeki coşku, ilgi, heyecan ile insanların Muharrem Bey’e yönelik umutları bizi de büyük bir umuda sürükledi. Bu bir dip dalga. İnsanlar adeta zincirlerinden kurtulma noktasında hamle yapıyor. Herkes prangalarını kırıyor.

HER GÜN YENİKAPI: 1977 dahil bütün siyasi sürecin içinde olmuş biri olarak böyle bir süreç yaşamadım hiç. Gaziantep mitinginde polis kayıtlarına göre 92 binden bahsediyoruz. Tayyip Bey’in Yenikapı mitinginde sayı 250-300 bindir. Böyle bakıldığında Muharrem Bey Anadolu’da her gün bir Yenikapı yapıyor.

DUYGULANIYORUZ: Mitinglere katılımın yüzde 60’ı genç. Her miting alanında bize zarflar veriliyor. Bu zarfların içinde kısa notlarla birlikte para çıkıyor. Bir aylığının tamamını vereni de, çocukların harçlığını vereni de gördük. İstiklal Marşı okuma yarışmasında derece alan yedi yaşında çocuğumuzun kendisine verilen altını Muharrem Bey’e .

Haberin Devamı

ANKETÇİLER KAYBEDECEK: Bu seçimin kazananı Türkiye olacak. Kaybedenin biri Erdoğan, diğeri anket firmaları olacak. Muharrem Bey ile Tayyip Bey arasındaki makas 4 puandan fazla olmaz. Belki biz bile önde olabiliriz. Ama başa baş gittiğini çok net söyleyebilirim. Çok net söylüyorum İnce, 8 Temmuz’da cumhurbaşkanıdır.

DİRENCİNE GÜVENDİK: Otobüste yatmıyoruz, ara sıra şekerliyoruz ama... Otellerde kalıyoruz. Ama 40 günde 30 ayrı yatakta yatmışızdır. Arada da eve gidiyoruz. Biz İnce’nin direncine güvenerek yoğun bir program yaptık. Yani normal bir insanın kaldıracağı bir program değildi o.

İKİNCİ TUR PLANI: İkinci tur kampanyamız çok farklı olacak. Türkiye’de hiç yapılmamış farklı bir kampanya yapacağız. İkinci tura kalmamasını isteriz ama kalırsa tabii 25 Haziran’da bir değerlendirme ve ikinci turu planlama toplantımız olur. 26 Haziran’da en geç bitiririz ve 27’sinde çok farklı bir kampanya ile yola çıkacağız. Mitingsiz seçim olmaz ama bu seferki farklı olacak. Görülmemiş bir kampanya yapacağız. Dünyaya parmak ısırtacak.

‘İnce 45 günde 5 kez masada yemek yiyemedi’

Haberin Devamı

“Ömrümüzün yarısı uçakta, yarısı otobüste geçiyor. Otobüste bir çalışma odası var, orada istişare ve verilecek mesajlarla ilgili değerlendirme yapıyoruz. Bunu bazen uçakta da yapıyoruz. 45 günde masada beş kere yemek yiyemedi İnce, dolayısıyla biz de yiyemedik. Hep böyle uçakta ya da otobüsün arkasında yedik. Otobüste gömleğini atletini değiştiren bir cumhurbaşkanı adayımız var. Çok çalıştı, fedakârlığı her türlü takdirin üzerinde.”