Gündem Öğretmenlerin il içi alan değişikliği başvurularında son gün ne zaman?

Öğretmenlerin il içi alan değişikliği başvurularında son gün ne zaman?

14.12.2018 - 10:10 | Son Güncellenme:

Öğretmenlerin il içi alan değişikliği ön başvuru işlemleri 12 Aralık'ta başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden gerçekleştirilen alan değişikliği başvuruları nasıl yapılır, son başvuru tarihi nedir?

Öğretmenlerin il içi alan değişikliği başvurularında son gün ne zaman

Öğretmenlerin il içi alan değişikliği ön başvuru işlemleri 12 Aralık itibariyle başlayıp 18 Aralık 2018'de sona erecek. Yapılan ön başvurular incelenerek eğitim kurumu, ilçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerince sistem üzerinden uygun olanların onaylanması da yine 12-18 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

24-26 Aralık tarihlerinde tercih başvuruları alınacak ve eğitim kurumu müdürlüklerinde onaylanacak.

Öğretmenlerin atamaları 28 Aralık 2018'de yapılacak. Göreve başlama tarihleri ise 18 Ocak 2019 - 4 Şubat 2019 tarihleri arasında olacak.

ÖN BAŞVURU YAPMAYAN ATANAMAYACAK

Önce ön başvuru yapan öğretmenler, daha sonra tercih ve atama işlemi yapacak. Ön başvuru yapmayanları tercih ve atama yapması mümkün olmayacak.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

- Mezun olduğu alan dışında başka bir alana atanmış olan
- Öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil eden
- Görev yaptığı alan dışında başka bir alanda yüksek öğrenim bitiren öğretmenler, alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Alan Değiştirme Elektronik Başvuru Formu ile yapılacak ve okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince başvuru süresi içinde onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak.