SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İlaç almadan baş ağrısı nasıl geçer?

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ilaç almadan baş ağrısı nasıl geçer sorusu daha çok merak edilmeye başlandı. Oruç tutmanın yan etkilerinden birisi olan ve akşama doğru iyice artan baş ağrısı karşısında ne yapabilirsiniz, hiç düşündünüz mü? Oruç tuttuğunuz için ya da ilaçlar midenize zarar verdiği için ağrı kesici kullanımı yapamıyorsanız alternatif tıp sizlere yardımcı olacak bir etken olacak. İlaç almadan baş ağrısı nasıl geçer sorusunu sizler için cevapladık, işte o cevaplar…

|

İlaç almadan baş ağrısı nasıl geçer, oruç tutanların şu sıralar oldukça merak ettiği bir soru olarak karşımıza çıkıyor. İlaç almadan tamamen doğal yöntemler ile baş ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Çoğu kişi için ortak bir sağlık sorunu olan baş ağrısı ile gün içinde çok karşılaşıyorsanız öğreneceğiniz bitkisel yöntemler ile bu sorundan artık kurtulabileceksiniz. Peki, ilaç almadan baş ağrısı geçiren bu bitkisel yöntemler neler? İlaç almadan baş ağrısı nasıl geçer, sizler için hazırladığımız yazıya göz atarak bilgi alabilirsiniz.

Baş ağrısına iyi gelen bitkisel yöntemler

İlaç almayı sevmiyor ama kronik baş ağrısı sorunundan muzdaripseniz o halde sizler için hazırladığımız yazıya göz atarak ilaç almadan baş ağrısı geçiren doğal yöntemleri öğrenebilir ve kendi kendinize uygulayabilirsiniz. İşte baş ağrısına iyi gelen o yöntemler…

Lavanta yağı kullanın

Baş ağrısına iyi gelen doğal yöntemler arasında lavanta yağı ilk sırada yer alıyor. Güzel bir kokuya sahip olmasının yanı sıra baş ağrısına da iyi gelen lavanta yağını günlük olarak kullanabilirsiniz. Uygun kullanım için 2 ya da 3 bardak kaynamış suyun içine 3-4 damla lavanta yağı ekleyebilir, bu suyun buharını koklayarak baş ağrısı sorunundan kurtulabilirsiniz.

Nane yağı ile baş ağrısına etkili çözüm

İlaç almadan baş ağrısı nasıl geçer merak edenler için önerilen diğer bir doğal ürün ise nane yağı. Kaynar suyun içine bir miktar nane yağı ekleyip, bir süre buharını soluyarak baş ağrısı sorunundan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Fesleğen yağı tercihi

Baş ağrısını tedavi eden doğal ürünler arasında fesleğen yağı da yer alıyor. Baş ağrısını doğal bir biçimde tedavi eden fesleğen yağı, güçsüz kaslara da çok iyi gelen bir ürün olarak çok tercih ediliyor.

Keten tohumu ile baş ağrısına son

Omega 3 yönünden oldukça zengin olan keten tohumu baş ağrısını doğal bir şekilde geçiren ürünler arasında yer alıyor. Baş ağrısının neden olduğu iltihaplara iyi gelen Omega 3 baş ağrısını da bu şekilde geçirebiliyor.

Baş ağrısı nasıl geçer?

İlaç almadan baş ağrısı nasıl geçer sorusuna verilebilecek oldukça fazla sayıda cevap mevcut. Baş ağrısını geçiren bitkisel yöntemlerin yanı sıra uygulayabileceğiniz ufak yöntemler ile de baş ağrısı sorunundan tamamen kurtulabilirsiniz. Baş ağrısı sorununa iyi gelen basit yöntemleri sizler için aşağıda sıraladık, göz atmadan geçmeyin.

Masaj yapın

İlaç almadan baş ağrısı nasıl geçer? Belirli masaj teknikleri ile kısa sürede baş ağrısından kurtulmanız mümkün. Doğru masaj yöntemi için kaşlarınızın arasından alnınıza doğru ve burun delikleri üzerinden göz kenarlarına doğru uygun biçimlerde masaj yaparak baş ağrısını azaltabilir ya da tamamen yok edebilirsiniz.

Açık havada yürüyüşe çıkın

Uzun süre kapalı bir ortamda kaldığınızda başınız ağrıyabilir. Bu durumda yapmanız gereken en etkili işlem açık havada yürüyüşe çıkmak olacaktır. Bahçenizde ya da bir doğa parkında yürüyüşe çıkarak baş ağrısını azaltabilirsiniz.

Sıcak bir duş alın

Vücudunuzu gevşetecek aynı zamanda gerginlikten dolayı oluşan baş ağrısını yok edecek en etkili yöntem sıcak bir duş almak olacak. Sıcak bir duş ile vücudunuzu tamamen arındırabilirsiniz.

Soğuk kompresi deneyin

Tüm yolları denediniz ama hala baş ağrınız geçmediyse o halde soğuk kompres uygulaması ile baş ağrısından kurtulmayı deneyebilirsiniz. Bunun için eski bir tülbentin içine birkaç buz parçası ekleyin ve bunu başınızın ağrıyan bölgesine bir süre bastırın. Bu işlemi baş ağrısı geçene kadar tekrar edebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.