İlaç

İlaç

Son dakika ilaç haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ilaç gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ilaç haber sayfamızda...

İlaç

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 32.887 ilaç haberi bulunmuştur.
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
‘Başınızdaki bela’ canınızdan edebilir
‘Başınızdaki bela’ canınızdan edebilir Gençler ve çocuklar arasında yaygın olan rengarenk saç boyama çılgınlığı sağlığınızdan edebilir. Bitkisel ya da kimyasal ne derseniz... Saçını bir gün pembe bir gün mavi yapan 16 yaşından küçük çocukların ailelerini uyaran uzmanlara göre, alerjik reaksiyon halinde hayatta kalma şansı yüzde 50.
18.04.2024 Gündem
İzmir'de yaşadığı apartmanda saldırıya uğradı! Sesini duyurmak için pankart astı
İzmir'de yaşadığı apartmanda saldırıya uğradı! Sesini duyurmak için pankart astı İzmir'de 19 yıldır yaşadığı apartmanın görevlisi Maşallah Baltacı (47) tarafından darbedildiğini iddia eden site sakini Aysun Bodur (55), sesini duyurmak için oturduğu daireye pankart asıp, yaşadıklarını anlattı. Bodur, darp raporu alıp, apartman görevlisinin işine son verilmesini isterken, Baltacı ise hakkındaki iddiaları reddetti.
17.04.2024 Gündem
Aşırı yağış zeytini olumsuz etkiledi
Aşırı yağış zeytini olumsuz etkiledi Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde zeytin üreticileri aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen halkalı leke hastalığından sorun yaşıyor. Sezon başlamadan hastalığın baş gösterdiği zeytinde üreticiler ilaçlama yöntemiyle hastalıktan kurtulmayı hedeflerken Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur “İleriki günlerde zeytin piyasasını ve yağ piyasasını etkileyeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.
17.04.2024 Ekonomi
Baklava satışında rekor
Baklava satışında rekor Gaziantep’te Ramazan ayı ve bayram boyunca 85 ton baklava satışı yapıldı.
16.04.2024 Ekonomi
Et beninin ilacı içindeki sütte saklı! Daha doğalı yok, ilaçsız yakıp düşürüyor
Et beninin ilacı içindeki sütte saklı! Daha doğalı yok, ilaçsız yakıp düşürüyor Kozmetik alanında popüler olan incir sütü, cilt problemleriyle başı dertte olanların yüzünü güldürebilir. Özellikle siğil ve et benini doğal yöntemlerle ortadan kaldırmak isteyenler için ilaç niteliğinde. İşte incir sütünün cilde faydaları.
15.04.2024 Genel Sağlık
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk verileri geldi. Özellikle Antalya ve Ege’de açık olan oteller, 9 gün boyunca doluluk oranı yüzde yüz olarak gerçekleşti.
15.04.2024 Ekonomi
Kilosu 600 bin lira olan safranın bir avucu ile 1 gram altının fiyatı eşitlendi
Kilosu 600 bin lira olan safranın bir avucu ile 1 gram altının fiyatı eşitlendi Dünyanın en değerli baharatlarından olan ve değeri nedeniyle gram ile satılan safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya ulaştı. Bir avuç içerisine sığan 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı, aynı seviyeye geldi.
15.04.2024 Haberler
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, dünyaca ünlü sultaniye üzümüne alternatif ürün arayışında olan çiftçiler zeytin üretimine yöneldi.
15.04.2024 Ekonomi
Annesini iyileştiren zeytinin peşine düştü! 'İşi bilmiyor' diyenlere inat dünya 4'üncüsü oldu
Annesini iyileştiren zeytinin peşine düştü! 'İşi bilmiyor' diyenlere inat dünya 4'üncüsü oldu Annesinin hastalığı, çok genç yaşlarda zeytinyağının iyileştirici gücüyle tanışmasına sebep oldu. Hayat onu farklı noktalara sürüklese de 20 yıllık kurumsal hayatta çalıştıktan sonra sırrına hayran olduğu zeytin ağacıyla yolları kesişti. Ayvalık'ta bir zeytin bahçesi satın alarak işe başlayan Bahar Alan, "Dışarıdan geldi, işi bilmiyor" diyenlere inat zeytinyağı dünya kalite sıralamasında ilk 100 üretici arasına girdi, hatta 2 yıl üst üste dünya 4'üncüsü oldu.
15.04.2024 Yaşam
8 günlük tatilde 66 kişi can verdi
8 günlük tatilde 66 kişi can verdi Bayram tatili sona ererken önemli geçiş noktalarında trafik yoğunluğu da arttı. Bayram tatilinin 8. gününde yaşanan trafik kazalarında 66 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 425 kişi yaralandı.
14.04.2024 Gündem
Kalp yaşa bakmıyor
Kalp yaşa bakmıyor Kalp ve damar hastalıklarında ailede genetik geçiş ortalama yüzde 60 oranındadır. Kalp krizi yaşa değil, riske bağlıdır. Risk faktörlerine sahip olan kişilerin de mutlaka periyodik kalp kontrollerini yaptırmaları önem taşımaktadır.
13.04.2024 Pazar
İstanbul Valiliği'nden büyük araçlara yasak uyarısı
İstanbul Valiliği'nden büyük araçlara yasak uyarısı İstanbul Valiliği, büyük araçların 14 Nisan saat 05.00 ile 15 Nisan saat 05.00’e kadar İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.
13.04.2024 Gündem
Tatilin ilk 7 gününde trafik kazalarında 55 kişi hayatını kaybetti
Tatilin ilk 7 gününde trafik kazalarında 55 kişi hayatını kaybetti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 7 gününde trafik kazalarında 55 kişinin hayatını kaybettiğini 7 bin 331 kişinin de yaralandığını açıkladı.
13.04.2024 Gündem
Tıbbi cihazda hedef yüksek teknoloji
Tıbbi cihazda hedef yüksek teknoloji Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), yurt içinde tıbbi cihaz sektörünün mevcut durumunun röntgenini çekti. Gelişmekte olan ülkeler gibi düşük teknolojiden yüksek teknolojiye doğru yerli üretimin artması hedefi kaydedildi.
13.04.2024 Ekonomi
Galatasaray'a Tete piyangosu! Brezilya ekibinin teklifi belli oldu
Galatasaray'a Tete piyangosu! Brezilya ekibinin teklifi belli oldu Sezon başında büyük beklentilerle bedelsiz olarak sarı-kırmızılı kulübe transfer olan Brezilyalı kanat oyuncusu, performansıyla hayal kırıklığına neden oldu. Yönetimin yolları ayırmayı düşündüğü Tete'ye ülkesinden talip çıkarken, teklif belli oldu.
12.04.2024 Galatasaray
İşte Galatasaray'ın Süper Kupa'yı kaldıracağı maç! Kutlamalar için geri sayım
İşte Galatasaray'ın Süper Kupa'yı kaldıracağı maç! Kutlamalar için geri sayım Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu dün resmi açıklamayı yaptı, Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi sonrası Süper Kupa’da Galatasaray’ı 3-0 hükmen galip ilan etti. Sarı-kırmızılılar, 21 Nisan’daki Pendik maçında kutlama yapmaya hazırlanıyor.
12.04.2024 Galatasaray
Galatasaray'da can simidi Serge Aurier! Okan Buruk'a ilaç olacak
Galatasaray'da can simidi Serge Aurier! Okan Buruk'a ilaç olacak Galatasaray’a geldiğinden bu yana henüz dakika alamayan Fildişi Sahilli futbolcu, takıma katıldı ve antrenmana başladı. Sağ bekte güçlü bir alternatif olacak olan futbolcu, alternatiflerde Teknik Direktör Okan Buruk’un elini rahatlatacak.
12.04.2024 Galatasaray
Annesinin sütünden zehirlenen 6 aylık bebek ve ablası ölmüştü! Aileyi yok eden faciada 15 gün detayı
Annesinin sütünden zehirlenen 6 aylık bebek ve ablası ölmüştü! Aileyi yok eden faciada 15 gün detayı Muğla’da, İnci Sandık (36) ile oğlu Sezai Talha'nın hastanede tedavi gördüğü, emzirdiği 6 aylık bebeği Uraz ile kızı Karya'nın (6) yaşamlarını yitirdiği ilaçlama olayının tutuklu sanığı Halil Kahraman'ın (44), cezası belli oldu.
11.04.2024 Gündem
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor Migren için önleyici tedavi yöntemleri arasında son dönemde öne çıkan atogepant türü haplar, İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kapsamında uygulamaya sokuluyor.
11.04.2024 Dünya
'CSRL' vahşeti: Genç kadını çıplak sorgulayıp, öldürdüler!
'CSRL' vahşeti: Genç kadını çıplak sorgulayıp, öldürdüler! Yaşadığı vahşetin görüntüleri ansızın internette belirdi. Genç kadın vahşi çete üyeleri tarafından yarı çıplak soyulduktan sonra sorguya çekildi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasından saatler sonra zavallı kadının cansız bedeni küçük bir kasabadaki yol kenarında bulundu.
10.04.2024 Dünya
Canan Karatay'ın kalp ve şeker hastalarına tek önerisi! 'Bunu içen turp gibi oluyor'
Canan Karatay'ın kalp ve şeker hastalarına tek önerisi! 'Bunu içen turp gibi oluyor' Prof. Dr. Canan Karatay zeytinyağının faydalarını anlata anlata bitiremiyor. Zeytinyağının sağlığa olan faydaları birçok besine kıyasla oldukça fazla. Özellikle kalp ve şeker hastaları için doğal ilaç niteliği taşıyor, tabii ölçülü olmak kaydıyla! İşte zeytinyağının vücuda bazı faydalı etkileri.
10.04.2024 Genel Sağlık
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor? Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır.
9.04.2024 Dünya
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Galatasaray tur atlasaydı bugün bu maç oynanacak mıydı?
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Galatasaray tur atlasaydı bugün bu maç oynanacak mıydı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
7.04.2024 Fenerbahçe
Nuri Alço'nun son durumu! Eşi Burcu Alço'dan yeni açıklama
Nuri Alço'nun son durumu! Eşi Burcu Alço'dan yeni açıklama Eskişehir'de evinde rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alınan Türk sinemasının efsane oyuncularından Nuri Alço (73), Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burcu Alço, eşinin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.
7.04.2024 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

İlaç ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.