İlkbahar Detoksu Yapalım

Her ne kadar havalar hala soğuk gitse de bahar "resmi" olarak geldi sayılır. 21 Mart'ı geride bıraktık. Önümüzde daha ılık ve güneşli günler var. Büyük olasılıkla evlerde de bahar temizliği başlayacak. Peki önümüzde uzanan bu taptaze mevsime siz de yenilenerek ve temizlenerek girmek ister misiniz?

Neden olmasın, değil mi? Madem evimizi, odalarımızı, ruhumuzu temizleyip tazeliyoruz, neden aynı şeyi bedenimize de yapmayalım ki!

Gelin bugün size ilkbahar detoksu için kolayca hazırlayabileceğiniz iki tane smoothie tarifi vereyim.

Haberin Devamı

Bunların hem yapımları çok kolay hem de içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde bedeni toksinlerden arındırıp yeni mevsime hazırlanmanıza yardımcı olacaklar.

Hazırsanız başlıyorum.

Yeşil protein smoothie

Önce bedenizi toksinlerden temizlemenin yanı sıra kilo vermek ya da kilonuzu korumak için gerekli olan proteini de sağlayacak olan yeşil smoothie'den başlayalım.

Gerekli malzemeler

1 tane muz

1 tane portakal

1 tane şeftali

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı chia kökü

Birkaç yaprak salatalık yeşil lahana

Bir çay bardağı badem sütü

Yapılışı: Önce muzu, portakalı ve şeftaliyi soyup dilimleyin. Salatalık yeşil lahana yapraklarını da ince ince doğrayın.

Sonra bütün bu malzemeyi blender'a koyun ve çalıştırın. İşte baharı daha sağlıklı ve enerjik karşılamanızı sağlayacak yeşil protein smoothie hazır.

Avokadolu bahar smoothie'si

Şimdi gelelim ikinci tarife. Bu smoothie'nin yapımında da avokado ve elmayı, ıspanak ve kerevizle bir araya getireceğiz.

Gerekli malzemeler

Bir tane orta boy avokado

1 tane elmanın taze sıkılmış suyu

1 tane kereviz sapı

Bir bağ ıspanak.

Yapılışı: Önce bir elmayı katı meyve sıkacağında sıkıp hazırlayın. Sonra avokadoyu soyup dilimleyin. Kereviz sapını ve ıspanakları da küçük küçük doğrayıp blender'a koyun, çalıştırın. İkinci ilkbahar smoothie'niz de hazır.

Bu arada elbette bahara daha enerjik hazırlanmak ve bahar yorgunluğuna yenik düşmemek için sağlıklı beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapmayı da unutmuyoruz.

Haberin Devamı