Siyaset İmamoğlu Kurtulmuş’a yanıt verdi: Favori biziz

İmamoğlu Kurtulmuş’a yanıt verdi: Favori biziz

18.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu dün Akşener’i ziyaret etti.

İmamoğlu Kurtulmuş’a yanıt verdi: Favori biziz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün parti genel merkezinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın da hazır bulundu. İmamoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Kendilerine bu süreçte, iki parti arasındaki ittifak sürecinde hem şahsıma hem İstanbul’daki çalışmalara verdikleri destekten ötürü teşekkürlerimi ilettim. Daha olgun, daha verimli çalışmalar nasıl olmalı noktasında tecrübelerini bizimle paylaştılar. Umut ediyorum İstanbul’da halkımıza, hemşehrilerimize sorunsuz bir süreç yaratmak, her günü verimli, her günü İstanbulluya değer katan ve sorunlarını çözen bir süreci tamamlayan bir kampanya olgunlaşsın istiyoruz. Bu manada Sayın Akşener, tüm genel başkan yardımcıları, İstanbul’daki teşkilat mensupları bu yönde çok büyük katkı sunuyor ve sunmaya devam edeceklerini kendileri beyan etti. İnşallah İstanbul bambaşka, yepyeni, pırıl pırıl, enerjik, çok genç bir sürece başlayacaktır 31 Mart itibarıyla.”

Haberin Devamı

‘Dolaşıyorum’

“AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ‘Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm illerde favori şekilde seçimlere giriyoruz’ dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna İmamoğlu, “Tabii herkes kendi cephesinden olaya bakar. Elbetteki kendilerini favori hissetmeleri doğaldır, kendi cephelerinden baktıklarında. Ama bizzat vatandaşın arasında, yaklaşık 20 gündür aktif şekilde bulunan bir belediye başkan adayı olarak, bu aktifliği yaşayan ve hisseden bir İstanbullu olarak favorinin biz olduğumuzu çok yakinen hissediyorum. Sanıyorum kendileri de vatandaşın arasına girebilirlerse şayet bu dediğimi onlar da görecekler” yanıtını verdi.