Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

'İnandırıcı gelmiyor ama yüzücüydüm'

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu 'Hadi Be' programına, 'Erkenci Kuş' dizisinde rol alan Anıl Çelik konuk oldu.

|

Anıl Çelik, oyunculuk kariyeri başta olmak üzere bilinmeyen yönlerine dair samimi açıklamalarda bulundu.

"Sokakta insanlar sevgilerini gösterince hoşuma gidiyor"
Anıl Çelik, 'Erkenci Kuş' dizisindeki rolünün gelişimi hakkında konuştu: Tabii ki bir ön çalışmasını yaptık, biz de bir şey bekliyorduk 'Cey Cey'le ilgili ama insanların çok beğenisini, sevgisini kazandı. Sokakta giderken insanlar sevgilerini gösterince hoşuma gidiyor. 'Cey Cey' diye bağırıyorlar, Anıl diye bağıran yok tabii.

"Bölümlük olarak Ankara’da günlük dizilerde oynamaya başladım"
Genç oyuncu, kariyerinin başlangıcı ve gelişimi hakkında samimi açılamalar yaptı: Ankara’da ben tiyatroya başlamıştım liseyi bitirince, Ankara Sanat Tiyatrosu’na girmiştim sınavla. Bölümlük olarak Ankara’da günlük dizilerde oynamaya başladım. O zaman Ersoy Güzel’in çektiği bir dizi vardı, ona geldim oynayacağız diye. 'Bir sezon garanti dizi' dediler, 'O zaman ben taşınayım' dedim ama 5'inci bölümde bitti. Kaldım burada, sonra İstanbul’da üniversiteye girdim. 10, 20 bölüm süren dizilerde oynamaya başladım. İki yıl önce bir sinema filmi çektik. Daha sonra tiyatro yapmaya başladım, sonra tekrar bizim yazdığımız bir sinema filmi çektik. Oradan bir yükseliş oldu, bir ödül aldım derken sonra 'Erkenci Kuş'la birlikte yükselişe geçtik.

"Totalde hepsi oyunculuk, çok ayırmıyorum"
Röportajın 'Doğru-Yanlış' bölümünde “Sinemayı tiyatroya, tiyatroyu diziye tercih ederim” sorusuna 'yanlış' cevabını kaldırdı: Öyle bir tercih yok ama tiyatro en başta tabi ama bakıldığında totalde hepsi oyunculuk öyle çok ayırmıyorum.

"Alışveriş yapmaya üşeniyorum"
Anıl Çelik, çok eşyasının olmadığını ve alışveriş yaparken üşendiğini söyledi: Üşeniyorum alışveriş yapmaya, bana zor geliyor. Bir de kalabalığı çok sevmiyorum; evde de öyle giyimde de. Çok beğendiğim bir ayakkabı olursa onu almak istiyorum ama çok da yanıp bitmiyorum, ölmüyorum yani.

"Sürekli kumandayı temizliyorum"
Ünlü oyunnu, "Evinde en titiz olduğun konu nedir?" sorusuna, "Kumanda temizliyorum sürekli. Geçen gün internetten denk geldim tuvaletten daha çok bakteri varmış. Daha önce böyle bir temizlik durumum yoktu ama bunu duyunca oluşmaya başlıyor işte" yanıtını verdi.

Çocukken de bu mesleği mi yapmak istiyordu Anıl Çelik? Ailenin istediği bir meslek düşüncesi var mıydı?
"Hiç öyle bir düşüncem yoktu. Avukat olma durumuna ailede pozitif bakılıyordu, hatta hukuk fakültesine gireceğim diye baya çalıştım ve kazandım da ama son anda istemediğime karar verdim."

'İleride şöyle birinin biyografisini oynamak isterim' dediğin biri ya da oynamak istediğin bir karakter var mı?
"Bu yaştan baktın mı ileride oynamak isteyeceklerim değişkenlik gösterebilir. Ama mesela Türkiye’den Şener Şen’in hayatını oynamak çok isterdim, kendisinin hayranıyım.

"Mezarcıyız filmde"
Genç oyuncu, vizyona girecek son filmi 'Ölü Yatırım' hakkında izleyicilere bilgi verdi: Mezarcıyız filmde. Aslında birisi hırsız, birisi yaşlı kadınlara masaja giden bir karakter. Aslında babaları mezarcı ama o ölecek 6 ay içinde, "6 ay çalışırsanız buradaki emekli ikramiyemi de size vereceğim, çalışmazsanız vermiyorum" diyor. Karakterler de mezarcılık yapıyorlar. Mezarda çekmedik set kuruldu, çünkü mezarda çekmek sıkıntı olurdu.

"Kurbağalamada Ankara birinciliğim var"
Anıl Çelik, lisedeyken yüzme takımında olduğunu ve il birinciliği kazandığını açıkladı: Yüzücüydüm ben. İnandırıcı gelmedi biliyorum ama lise takımındayken kurbağalamada Ankara birinciliğim var.

"Zeus gibi geziyor sette"
Genç oyuncu, 'Erkenci Kuş' dizisindeki başrol oyuncusu can Yaman hakkında, "Yakışıklı adam. Zeus gibi geziyor sette. Çok da düzgün bir adamdır aynı zamanda" ifadelerini kullandı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.