Ekonomi İndirim seferberliği dalga dalga yayılıyor

İndirim seferberliği dalga dalga yayılıyor

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zam furyasına karşı başlatılan “Enflasyonla Topyekun Mücadele” için, Türkiye genelinde katılımcılar hızla artıyor.

İndirim seferberliği dalga dalga yayılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önceki gün duyurduğu Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı, tüm sektörlere yayılan bir ‘harekete’ dönüştü. Toplantıda Migros, BİM, Carrefoursa, Şok ve Metro marketlerle Çaykur, TMO, AOÇ ve ESK gibi kamu kuruluşlarının yer aldığı belirtilen programa katılım hızla artıyor. Onlarca şirket yüzlerce üründe yüzde 10’dan başlayan oranlarda indirim yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ulaşımdan mücevhere, mobilyadan gıdaya, giyimden optiğe kadar tüketicinin cebini birebir ilgilendiren, perakende ürün ve hizmet sunan şirketler kampanyaya katılıyor. Katılım perakende ile de sınırlı değil! Sanayi, tarım ve inşaat alanında faaliyet gösteren üreticilere ürün ve hizmet sağlayan firmalar da indirim yapacaklarını duyuruyor. Bu da üreticinin maliyetlerinin düşürüp fiyatlarını daha makul tutmasını sağlamasına yardımcı olacağı anlamına geliyor. Örneğin Tarım Kredi Kooperatifleri, program kapsamında indirimli satın aldığı tarımsal girdileri, üyelerine yine indirimle satacağını açıkladı. Programa katılan firmalar enflasyonlamucadele.org.tr adresinden takip edilebiliyor.

Otobüsçü yüzde 10’u az buldu

Haberin Devamı

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, “Yapılan çağrıya otobüs firmaları olarak duyarsız kalmayacağız. Otobüs firması temsilcileriyle en kısa zamanda toplanıp, konuyu görüşeceğiz. Firma temsilcilerimizin de görüşleri doğrultusunda otobüs biletlerinde yüzde 10’dan fazla indirim yapmayı düşünüyoruz” dedi.

OSTİM mesajı aldı

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Nedret Yener, “Sanayiciler olarak mesajı aldık, mücadelede biz de varız” dedi. Yener, OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerdeki işletmelerin mücadeleye destek vereceğini söyledi.

Borusan : kararlıyız

Lojistikten otomotive, sanayiden enerjiye pek çok alanda faaliyeti olan Borusan Holding’den yapılan açıklamada, “Borusan Grubu programın başarılı olması ve hedeflerine ulaşması için kararlı bir şekilde destek verecek, uygun ürün ve hizmetlerinde indirime gidecektir” denildi.

Pahalılığa Uşak golü

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla belediye sosyal tesisleri ile UTAŞ Uşakspor ürünlerinin satıldığı Aşigo Store’da uygulanan fiyatlarda yüzde 10 indirime gidildiğini bildirdi.

DAHA FAZLA İNDİRECEKLER

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, enflasyonla mücadele seferberliğine değinerek, “Muhakkak ki bu programa sonuna kadar destek vereceğiz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Yüzde 10, gerekiyorsa daha fazla indirimle bu programda yerimizi alacağız” dedi.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİYE DESTEK

Torku Grubu, perakende ürünlerinde yüzde 10 indirim yapacak. Grup ayrıca çiftçinin kullandığı bazı tarımsal ekipman ve girdilerde de indirim kararı aldı.

İndirim seferberliği dalga dalga yayılıyor

Yazılımcı, yalıtımcı, mobilyacı pırlantacı... Hepsi indiriyor!

Sayfayı hazırlama aşamasında günboyu takip ettiğimiz enflasyonlamucadele.org.tr, haber sitelerinden bile hızlı güncellendi. Neredeyse her dakika yeni bir şirketin açıklamasının eklendiği sitede yer alan duyurular özetle şöyle:

Koçtaş: Mağazalarımızdaki indirimli ürünlerimizde ek olarak seçili kategorilerde yüzde 10 indirim kararı aldık.

Zen Pırlanta: Programa destek olmak amacıyla ekstra yüzde 15 indirimli ürünlerimizi sunuyoruz.

Fakir Elektrikli Ev Aletleri: Tüm Fakir ürünlerinde yüzde 15 indirim uygulanacak.

Kiğılı Giyim: Yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulanacak.

Teknosa: Seçili ürünlerimizde yüzde 10 asgari indirim taahhüdü veriyoruz.

Haberin Devamı

Çilek Mobilya: Tüm ürünlerimizde yüzde 10 indirim...

Ajans Press Group: Tüm hizmetlerimizde yüzde 10 oranında indirime gittik.

YeşilYurt Gıda: Programı belirli ürünlerde yapacağımız indirimlerle destekliyoruz.

İmovasyon Bilişim ve Danışmanlık: İnternet yayıncılığı , reklamcılığı, danışmanlığı ve e-ticaret sekterönde faaliyet gösteren şirket hizmetlerinde yüzde 30 ile 42 arasında indirim açıkladı.

Polikarbon: Dökme akrilik levha ürünleri için yüzde 10 indirim yapacağız.

Pera Kitap Kırtasiye: “K” tabelalı kitap & kırtasiye mağazamızda roman ve yardımcı kitap grubunda yıl sonuna kadar yüzde 20 indirim...

Ecs Mangal Kömürü: Yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim kararı aldık.

Eko Gross Market: Tüm küçük ev aletleri, Cem ve Gülsan markalı ürünler, çeyizlik sandık takımları, ayrıca Güral tencere takımları ve Schafer yemek takımlarında yüzde 10 indirim yapacağız.

Bernardo: Seçili ürünlerimizde mevcut indirimlerimize ek yüzde 10 indirimle programdayız.

Pensan Kalem ve Kağıt: Tüm yerli ürünlerimizde yüzde 10 indirim uygulayacağız.

Haberin Devamı

Daffari: Erkek hazır giyim sektöründe hizmet vermekte olan firmamız tüm ürünlerine 10 indirim yaptı.

Furkan Mühendislik: 3MK ve LOREX ürünlerinde yüzde 10 indirim yapacağız.

Setrms: Tüm mağazalarımızda 2019 kış sezon ürünlerimizde yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Opmar Optik: Yüzde 50 indirimli optik ve güneş gözlüklerine ek yüzde 20 indirimle programdayız.

Collezione: Yüzde 10 indirim kampanyasına destek veriyoruz.

Filmon Baskı Çözümleri: Üç ay boyunca tüm matbaa ve dijital ürünler yüzde 10 indirim olacak.

İnova Elektronik: Distribütörlüğünü üstlendiğimiz İnova Marka Tablet PC’de yüzde 13 indirim yapıyoruz.

Doğtaş Kelebek Mobilya: Doğtaş Mobilya, Kelebek Mobilya ve LovaSleep markalarımızın mevcut indirimlerine ek olarak yüzde 10 indirim veriyoruz.

Byanca: Yüzlerce üründe üç ay boyunca yüzde 10 indirim.

Lider Kuru Kahve: Yüzde 10 indirim yaparak milli dayanışma kampanyasına destek veriyoruz.

Onur Market: İstanbul,Bursa ve Trakya bölgesinde yaygın 152 mağazamızdaa belirlenmiş ürünlerde yüzde 10 indirim...

Origami Mühendislik: Yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulanacak.

Gebe Hamile Giyim: Mağazalarımızda ve e-ticaret sitemizde GeBe markalı tüm ürünlerde yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim...

Civil Mağazacılık: Civil markalı 100 üründe yüzde 10 indirim uygulayacağız.

Yalçın Marketler Zinciri: 75 ürünü dört ay boyunca maliyetine satacağız.

Munters Endüstri Sistemleri: 31 Aralık 2018’e kadar tüm ürünlerimizde yüzde 10 indirim yapacağız.

Gaziantep AirCraft Travel Turizm: Yurtiçi ve yurtdışı uçak biletlerinde yüzde 5, yurtiçi ve yurtdışı otellerde yüzde 10 indirimle kampanyadayız.

Ayakkabı Dünyası: Program kapsamında 2 bin 153 üründe toplam 136 bin 29 adet stok için mevcut indimlerimize ek olarak yüzde 10 indirim uygulayacaz.

Niksar Belediyesi: Ayvaz Su fiyatlarında yüzde 10 indirim yapıyoruz.

Globay: Yıl sonuna kadar yüzde 10 ekstra indirim uygulanacak.

Rumeli TV: Yılsonuna kadar reklam fiyatlarımızda yüzde 15 indirimle katılım sağlıyoruz.

İkbal Grup: Yıl sonuna kadar İkbal Termal Otel’de, hafta içi yüzde 25, hafta sonu yüzde 10, İkbal Gıda’da da belirlenmiş ürünlerde asgari yüzde 10 indirim ile halkımızın yanındayız.

Austrotherm: Isı yalıtım ürünleri alanında faaliyet gösteren firma ürünlerini yüzde 10, 15 ve 20 oranlarında indirimle satışa sunacak.

TMSF ŞİRKETLERİ KAMPANYADA

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na TMSF kayyumunda yönetilen özellikle perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren aktörlerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çok güçlü ve etkin bir şekilde katılacağız” dedi. Gülal bu markaları şöyle sıraladı: İstikbal, Bellona, Mondi, Alfemo, Pierre Cardin, Cacharel, U.S Polo, Uğur Soğutma, Aker.

‘Alım gücünü kolaylaştıracağız’

Mücevher firması Atasay’ın CEO’su Atasay Kamer, “Seferberliğin sonuna kadar destekçisiyiz. Ürünlerimizde, gereken indirim miktarını uygulayarak Türk halkının alım gücünü kolaylaştırmaya çalışacağız” dedi.

Ülker, Şok Marketler, Bizim Toptan Satış Mağazaları’nın sahibi Yıldız Holding, “Çeşitli kampanyalarla destekleyerek indirim yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

DENETİMLER SIKLAŞACAK

Ticaret Bakanlığı, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na denetimlerden Hal Yasası’na, yerli üretimden dış ticaret politika araçlarına kadar birçok koldan destek verecek. Haksız fiyat artışları ve fiyat etiketi usulsüzlüklerine karşı mevzuat değişikliği yaparak tüketicinin korunması yönünde adımlar atan Ticaret Bakanlığı, Türkiye genelinde denetimlerini artırarak enflasyonla mücadelesini hızlandıracak. Bu kapsamda büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere, tüm belediyelerde zabıta daireleri bünyesinde “Tüketici Hakları Zabıta Amirliği” oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Böylece, gelecek dönemde zabıtaların fiyat artışları konusunda daha etkin rol oynaması sağlanacak.