Ekonomi ING Bank ve TİM’den ihracatçıya paket

ING Bank ve TİM’den ihracatçıya paket

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ING Bank ile Türkiye ekonomisinin en önemli itici güçlerinden ihracatçılara çok avantajlı bir destek paketi sunmak üzere iş birliği protokolü imzaladı.

ING Bank ve TİM’den  ihracatçıya paket

TİM Başkanı İsmail Gülle ve ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’ın imzaladığı protokol ile ihracatçıya euro bazında çok uygun faiz oranlarında kredi imkanı sunulurken, birçok dijital hizmet de ücretsiz sağlanacak.

Haberin Devamı

Paket dahilinde sunulan sabit faizli ve rekabetçi fiyatlı nakit ihracat kredilerinde ihracatçılardan hiçbir komisyon ve masraf da alınmayacak. Söz konusu protokolün, TİM üyelerine, nakdi ve gayri nakdi krediler, hazine işlemleri, dijital bankacılık, ihracat-ithalat bankacılık işlemleri, nakit yönetimi işlemleri başlıklarında önemli avantajlar sağlayacağını ifade eden Gülle, şunları söyledi:

İki temel avantaj

“Protokol kapsamında ihracatçılarımıza, sabit oranlı ve indirimli döviz kredisi avantajının sunulmasının yanı sıra, hayata geçecek bir başka uygulamayı da sizler ile paylaşmak isterim. İhracatçılarımız fuar katılım ödemelerini TL veya euro bazında çok özel faiz oranları ile kredi kartı kullanarak veya kredili hesaptan ödeyerek, 12 aya kadar taksitlendirebilecek. Özellikle TL bazında yüzde 11.63 faiz oranı, son derece cazip bir oran.”

Haberin Devamı

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay da TİM ile imzaladıkları ve pek çok avantaj barındıran iş birliğinin etkisiyle, ING Bank olarak dış ticaret yapan firmaların ana bankası olmayı hedeflediklerini söyledi.

İhracatın önemi artıyor

İhracatın ekonomi için öneminin giderek arttığının altını çizen Abay, euro bazlı kredi paketi ile Türkiye ekonomisinin performansına da olumlu katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Abay, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı 10 ülkenin 8’inde ING Grubu’nun faaliyet gösteriyor. İş birliğimiz; ihracatçılar için iki temel avantaj getirecek. Öngörülebilir maliyet ve rekabetçi fiyat. Çünkü 12, 24, 36 ay vadeli sabit euro oranından kredi taahhüt ediyoruz.”

Abay, “Tahsilat süreleri ihracatçımızın önünü kesmesin diye iki farklı kredi daha tasarladık. Aynı oranlarla 3 ayda 1 eşit taksitli ve 6 ayda 1 eşit taksitli euro kredi kullanılabilecek. Rotatif İhracat Kredisi ile 12 ayda yüzde 2.25 oranıyla euro finansman imkanı sunuyoruz” dedi.

Yazarlar