Siyaset 'İnşallah direnmek zorunda kalmayız'

'İnşallah direnmek zorunda kalmayız'

16.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesine karşı hukuki ve siyasi girişimde bulunacaklarını belirten Öztrak: “Bunun sonunda direnme hakkı da var. İnşallah o noktaya gelmeyiz”

İnşallah direnmek zorunda kalmayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün partisinin MYK toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Öztrak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

BANKACILIK KRİZİ İSTENİYOR: 24 Haziran’dan bu yana milletin ekmeğini küçülten, dış politikayı çıkmaza sokan saray, gündem değiştirmeye çalışıyor. Şimdi gündemde Atatürk’ün İş Bankası’ndaki hisseleri var. BDDK Başkan Yardımcılığı yapmış biri olarak söylüyorum, bankaların en önemli sermayesi şöhretleri ve itibarlarıdır. Bankaların şöhretlerini ve itibarlarını zedelemeye yönelik her türlü işlem bankacılık kanunu ile yasaklanmıştır. Ama AKP’nin başkanı, kanun tanımamaktadır. Sanki bir bankacılık krizi tetiklenmek istenmektedir. AKP Genel Başkanı’nın Almanya seyahatinden sonra bu İş Bankası hisseleriyle ilgili bu kadar iştahlı hale getiren nedir, merak ediyorum.

VASİYETE SAYGISIZLIK: Bu her şeyden önce Atatürk’ün vasiyetindeki iradesine saygısızlıktır. Atamızın kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ismini tabelalardan indirebilen, Atatürk’ün ismi olan stadyumları, havaalanlarını yıkıp yerine yaptıklarına Atatürk’ün ismini veremeyen zihniyet şimdi Ata’mızın şahsi mirasına ve tapusuna göz dikmiştir. Mesele CHP’nin meselesi değil, tüm Türkiye’nin meselesidir. Yapılmaya çalışılan şey; yağmadır, gasptır, eşkıyalıktır.

Haberin Devamı

İNŞALLAH O NOKTAYA GELMEYİZ: Sarayın bu hukuksuzluğuna karşı çıkmak, sadece bizim değil, tüm parlamentonun sorumluluğunda olan bir husustur. (Hangi girişimlerde bulunacaksınız?) Her türlü hukuki ve siyasi girişimde bulunacağız dedim. Bunun sonunda direnme hakkı da var. Bunun nasıl olacağını şu anda söylemek doğru değil. İnşallah o noktaya gelmeyiz. Atatürk’ün tapusunun delinmesi projesinden bu memlekete hayır gelmez.

Küçük düşürücü tiyatro: Pastör, Trump’ın ifadesiyle hiç de fena olmayan performansla 24 saatte Beyaz Saray’a getirildi. ABD tarafı Brunson’un serbest bırakılacağını biliyordu. Trump’ın Türkiye sırtından bir rehine kurtarma operasyonu ve zafer hikayesi yazmasına kim imkan verdi? Onu da ABD Başkanı’ndan öğrendik, tüm bunları mümkün kıldığı için Erdoğan’a teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde hiçbir zaman böyle bir küçük düşürücü tiyatroya sahne olmamıştı. Sayın Erdoğan, siz emperyalistlerin oyununun figüranı oldunuz. Siz bu oyunu kahvede oynadığınız papaz kaçtı zannettiniz.

Yazarlar