SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İnsansı Robot Pepper Türkiye’nin sağlık turizminde kullanılmaya başlandı

Çıktığı günden beri dünyada büyük ilgi uyandıran insansı robot Pepper, artık Türkiye’de de kullanılıyor. Hastalara yardımcı olmaya başlayan robotu biraz yakından tanıyalım.

|

İnsansı robotlarda ortaya konan en büyük iyileştirme, daha önceki robotlarda bulunmayan insanlarla etkileşime girme ve oluşturacağı tepkileri insanlardan gördüğü davranışlara göre kendi kendine seçme ve sergileme özellikleri çok güçlü.

Yani bu robot; kameraları, dokunma sensörleri, hoparlörleri ve ivmelenme sensörleri ile verileri topluyor ve sevinme, yüksek sesle konuşma, karanlık ortamda gerilme ve iç geçirme gibi duygusal tepkiler veriyor. Bu tür duyguları yansıtırken ise omzundaki ışıklı işaretçileri ya da önündeki tableti kullanıyor.

Pepper; yavaş yavaş kişilik karşısındakinin kişisel, tercihlerini hatırlıyor ve zevkinize ve alışkanlıklarınıza adapte oluyor, yani sizinle birlikte gelişimini sürdürüyor. Ayrıca sahip olduğu duygu durum motoru ve bulut yapılı yapay zeka mekanizmalarıyla gerçekçi ve şaşırtıcı derecede gelişmiş insani tepkileri ortaya koyuyor.

Dr. Levent Acar

Yabancı hastaların tercih ettiği ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu yıl sağlık turizminde 800 bini aşkın turistten 8 milyar dolar gelir bekliyor. Bu da kliniklerin üst düzey teknolojiler ile donatılmış olmasını gerektiriyor.

Bu insansı robot, kliniğe giren hastaları anında algılıyor ve karşılıyor. Hastaları veya ziyaretçileri gidecekleri yer konusunda yönlendiriyor. Aynı zamanda, müşteri memnuniyetini ölçebiliyor; müşteri görüşlerini memnuniyet endeksleri şeklinde veya ses ve metin olarak kayıt altında tutabiliyor.

Sağlık turizminde tüm dünyanın gözde merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’de bu teknolojilerin kullanımın yaygınlaşacağı düşünülüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.