Dünya Irak savaş istemiyor

Irak savaş istemiyor

26.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlıları, başkent Bağdat ve ülkenin bazı illerinde Irak’ın “ABD-İran çekişmesinden uzak tutulması” talebiyle gösteri düzenledi.

Irak savaş istemiyor

Bağdat’ın Tahrir Meydanında toplanan göstericiler, Irak’ın bölgedeki “İran-ABD çekişmesinden uzak tutulmasını” istedi. Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr’ın Bağdat’taki temsilcisi İbrahim el-Cabiri, gösteride yaptığı konuşmada, çok sayıda Iraklının, ülke genelinde düzenlenen gösterilere katılmak üzere sokağa çıktığını ve halkın savaşlardan korunması için hükümetten gerçek barış ve egemenlik yollarını aramasını talep ettiğini söyledi. Cabiri, “Irak halkına başka bir savaşın daha dayatılmasını istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan ABD, İran ile gerginliğin yükseldiği bir dönemde Irak’ın Enbar vilayetindeki askeri üslerinin güvenliğini artırdı. Irak medyasında yer alan haberlere göre ABD, ülkenin batısında ve Suriye sınırı yakınında yer alan askeri üslerinin etrafını bariyerlerle çevreledi ve hassas gözetleme kameraları yerleştirildi.