Ekonomi İş aleminden ‘tam destek’

İş aleminden ‘tam destek’

09.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklayacağı “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”na iş dünyasından tam destek geldi.

İş aleminden  ‘tam destek’

TOBB ve MÜSİAD iş dünyasının elini taşın altına koyacağını ifade ederken, Doğuş Holding ve Boyner’in de aralarında yer aldığı gruplar, markalarıyla enflasyonla mücadeleye tam destek vereceğini bildirdi. Boyner, kendi markalarında yüzde 10 indirim uygulayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Göreve hazırız’

TOBB: Bugün açıklanacak enflasyonla mücadele programını destekliyoruz. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Kamu ve özel sektör arasındaki güçlü koordinasyon ve istişareyle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz.

‘Destekliyoruz’

MÜSİAD: Ekonomi içerisinde yer alan bütün aktörler, enflasyonla mücadelede topyekun bir duruş sergilemek zorunda. MÜSİAD olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı enflasyonla mücadele paketini sonuna kadar destekleyeceğiz. Eylül itibarıyla yüzde 24,5 seviyesine yükselen enflasyon oranında, döviz kurunda gözlenen dalgalanmaların etkisiyle artış kaydeden girdi maliyetlerinin etkisi elbette yadsınamaz. Ancak ‘yüksek kur - yüksek enflasyon’ sarmalından çıkış noktasında iş dünyasının temsilcileri olarak bizler, enflasyonla mücadelede ekonomi yönetiminin alacağı her türlü karara destek vermeye ve elimizi taşın altına koymaya hazırız.

Haberin Devamı

Yüzde 10 indirim

Boyner Grubu: Enflasyonla topyekün mücadelede hükümetin, iş dünyasının ve sivil toplumun geliştireceği rasyonel ve etkili tüm girişim ve inisiyatiflere destek vereceğiz. Grup şirketlerimiz önümüzdeki dönemde müşterilerin alım gücünü koruyacak ve artan enflasyon yükünü hafifletecek özel kampanyalar, indirimler, taksit fırsatlarını devreye alacak. Bunun yanı sıra Grup, Boyner Grup şirketleri tarafından üretilen ve 500’ün üzerindeki mağaza ve e-ticaret sitesinde satılan Boyner Grup markalarında yüzde 10 indirim uygulanacak.

‘Güçlü çıkacağız’

Doğuş Holding: Enflasyonla mücadele ekonomideki tüm paydaşların katılımıyla başarıya ulaşacak bir mücadeledir. Ekonomik istikrar için özel sektör ve kamunun el ele vermesi, ortak bir amaç birliği ile harekete geçmesi zorunludur. Bu çerçevede Doğuş Grubu olarak enflasyonla mücadelede devletimize ve halkımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Tüm Doğuş Grubu şirketlerimizle birlikte, ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, sürdürülebilir hale getirmek için atılan adımlarda ve enflasyonla mücadele için yürütülen milli dayanışma içerisinde güçlü bir biçimde yer alacağız.

Yazarlar