Gündem Meteorolojiden son dakika yağış uyarısı! İş çıkışı saatlerine dikkat...

Meteorolojiden son dakika yağış uyarısı! İş çıkışı saatlerine dikkat...

25.09.2017 - 16:13 | Son Güncellenme:

Meteoroloji akşam saatleri için yağış uyarısı yaptı. İstanbul'da sabah trafik sebebiyle işyerlerine güçlükle ulaşanlar, yağış uyarısıyla birlikte eve dönme telaşına girdi. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli için de kuvvetli sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

Meteorolojiden son dakika yağış uyarısı İş çıkışı saatlerine dikkat...

Ekim'e günler kala havalar da yavaş yavaş soğumaya başladı.

Haberin Devamı

Meteoroloji, İstanbul için 4 gün sürecek yağış uyarısında bulundu. Özellikler akşam saatleri için dikkat edilmesi belirtilirken, bir kuvvetli yağış uyarısı da Edirne için geldi.

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"Edirne’de bugün akşam saatlerinden sonra başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çarşamba günü akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması ve metrekareye 21 ila 50 kg yağış beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ'DE DE YAĞIŞ VAR

İki kent için uyarı şöyle;

"Tekirdağ'da salı ve çarşamba günleri beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, il genelinde aralıklarla kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kırklareli'nde salı ve çarşamba günleri beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, doğusunda çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olmak üzere il genelinde aralıklarla kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

Yazarlar