Işıl Işıl Saçlar İçin 8 Besin

Kadınlar olarak hiç şüphesiz ki saçlarımız kıymetlimiz, vazgeçilmezimiz, en güzel aksesuarımız. Kim istemez ışıl ışıl parıldayan saçları:) Peki beslenme ile onları daha sağlıklı hale getirmemiz mümkün mü? İşte sizi parlatacak besinler.

SOMON

Balıklar, omega 3 yağ asitleri, protein, B12 vitamini ve demir içeriğiyle saç renginin matlaşmasını ve kafa derisinin kurumasını önler.Özellikle somon selenyum,çinko ve omega-3 içeriğiyle sağlıklı saçlar için olmazsa olmaz besinlerdendir. Haftada 2-3 kez balık tüketin.

Haberin Devamı

ISPANAK

Koyu yeşil yapraklı sebzeler içerdiği A ve C vitamini ile saça parlaklık verir. Antioksidan içeriğiyle yıpranma karşıtıdır. Özellikle ıspanak demir, folik asit ve C vitamini içeriğiyle saçları besler, güçlendirir. Demir, özellikler kadınlar ve vejeteryanler için yeterli alınması önemli bir mineraldir. Demir eksikligi doğrudan saç dökülmesine neden olur.

KURUBAKLAGİLLER

Protein içeriği ile saçların büyümesini destekler. Aynı zamanda da demir, çinko ve biyotin kaynağı olmalarından dolayı saçların sağlıklı uzamasında rol oynarlar.

TAVUK/HİNDİ ETİ

Yetersiz protein alımı saçların gücünü kaybetmesine, cansızlaşmasına ve saç dökülmelerine neden olur. Kaliteli az yağlı protein kaynaklarından olan tavuk ve hindi eti saç sağlığı için önemli besinlerdendir.

YAĞLI TOHUMLAR

İçeriğindeki selenyum minerali, alfa- linoleik asit ve çinko minerali ile saç derisi sağlığı için önem taşırlar. Özellikle ceviz omega-3 içeriğiyle da güçlü saçlar için olmazsa olmazdır.

YUMURTA

Biyotin, saç foliküllerinin fonksiyonunu artırır, saç dökülmesini azaltır. Ayrıca, vücudun yağ asitlerini metabolize etmesini ve saç uzamasını hızlandırmasını destekler. Yumurta kaliteli protein, biyotin ve çinko, A vitamini, demir, magnezyum içeriğiyle saçlar için mükemmel bir kaynaktır.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Kalsiyumdan zengin kaynaklardır, kalsiyum ise saç büyümesi için oldukça önem taşır. Ana ve ara öğünlerinize mutlaka az yağlı süt ve süt ürünlerini ekleyin.

HAVUÇ

Saç derisi sağlığı için A vitamini olmazsa olmazdır. Sağlıklı saçlar için A vitamininden zengin havucu beslenme planınıza mutlaka katın.

Haberin Devamı