İslam

İslam

Son dakika islam haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan islam gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan islam haber sayfamızda...

İslam

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 33.096 islam haberi bulunmuştur.
MUHARREM AYI NE ZAMAN 2024 başlıyor? Aşure günü hangi güne denk geliyor, ayın kaçı?
MUHARREM AYI NE ZAMAN 2024 başlıyor? Aşure günü hangi güne denk geliyor, ayın kaçı? Muharrem ayı, İslam aleminin merakla beklediği zaman dilimleri arasında. İçerisinde aşure gününü de barındırır. 2024 yılında muharrem ayı hangi gün başlıyor? Aşure günü ne zaman? İşte, tarihler...
19.04.2024 Bilgi Rehberi
BU YILKİ ŞEVVAL AYI NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Şevval orucu kaç gün, ne zaman turulur?
BU YILKİ ŞEVVAL AYI NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Şevval orucu kaç gün, ne zaman turulur? Mübarek Şevval ayı başlangıcı Ramazan Bayramı'na denk gelmişti. Hicri takvime göre yılın 10. ayı olan Şevval'de İslam alemi Şevval orucunu tutuyor. 2024 Şevval ayı ne zaman, hangi gün bitiyor?
19.04.2024 Bilgi Rehberi
RESİMLİ CUMA MESAJLARI SÖZLERİ 2024 | En güzel, anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları ve sözleri ile cuma tebrik mesajı
RESİMLİ CUMA MESAJLARI SÖZLERİ 2024 | En güzel, anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları ve sözleri ile cuma tebrik mesajı Cuma mesajları ve sözleri, cuma gecesine erişilmesiyle birlikte araştırılmaya başlanıyor. Cuma tebrik mesajı göndermek isteyenler anlamlı, kısa, ayetli ve hadisli hayırlı cumalar mesajları ve sözleri ile bu özel günü kutlamak istiyor. İslam dininde önemli bir yere sahip olan cuma günü Müslümanlar birbirlerinin cuma günlerini kutlamak için birbirlerine mesaj yollayabiliyor. Sevdiklerine cuma kutlama mesajları göndermek için "En güzel, anlamlı, kısa, ayetli ve hadisli hayırlı cumalar mesajları ve sözleri''ni en güzel haliyle gönderebilirsiniz. En faziletli günlerin başında gelen Cuma günü perşembe gecesinden itibaren başlıyor. Bu günün diğer günlerden ayırılmasının nedeni af ve mağfiret kapısının aralandığı, Müslümanların ehemmiyet gösterdiği ve Cuma namazı ile taçlanan bir gün olmasından kaynaklanıyor. Bu özel günde yapılan ibadetler daha faziletli, edilen dualar ise kabul olmaya daha yakındır. Din kardeşini hatırlamak ve gönlünü almak için Cuma mesajları göndermek isteyenler için birbirinden güzel ve anlamlı resimli Cuma mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte hayırlı cumalar tebrik mesajları ve görselleri...
19.04.2024 Bilgi Rehberi
Mübarek Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? Diyanet adım adım cuma namazı kılınışı
Mübarek Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? Diyanet adım adım cuma namazı kılınışı Cuma namazı, cuma günü cemaatle birlikte öğle vaktinde kılınır. Müslümanlar ve İslam alemi için mübarek olan cuma gününde camilere cuma namazını kılmak için gidecek olanlar cuma namazı kılınışı ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Peki, cuma namazı nasıl kılınır?
19.04.2024 Bilgi Rehberi
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklediğini ifade etti.
17.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden bitmez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden bitmez AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonuçlarına ilişkin net mesajlar verdi. 'Biz bitti demeden bitmez' diyen Erdoğan, AK Parti teşkilatlarına talimat verdi. Erdoğan'ın gündeminde Filistin meselesi de vardı.
17.04.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden bitmez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden bitmez AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonuçlarına ilişkin net mesajlar verdi. 'Biz bitti demeden bitmez' diyen Erdoğan, AK Parti teşkilatlarına talimat verdi. Erdoğan'ın gündeminde Filistin meselesi de vardı.
17.04.2024 Gündem
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Haberler
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Gündem
Kabine 1,5 aylık aranın ardından toplanıyor! Masada emekli maaşı, asgari ücret, İran-İsrail gerilimi var
Kabine 1,5 aylık aranın ardından toplanıyor! Masada emekli maaşı, asgari ücret, İran-İsrail gerilimi var Seçimler ve ardından Ramazan Bayramı’nın da sona ermesiyle 1,5 aylık aranın ardından bugün toplanacak kabinede, İsrail ile İran arasındaki gerilim en sıcak başlığı oluştururken enflasyon ve emekli maaşlarının da masada olacak
16.04.2024 Gündem
İran'ın gönderdiği füze ve SİHA'ları İsrail nasıl durdurdu? Detaylar ortaya çıktı...
İran'ın gönderdiği füze ve SİHA'ları İsrail nasıl durdurdu? Detaylar ortaya çıktı... İran’dan gönderilen füze ve SİHA’ları durduran İsrail’in, bunda nasıl başarılı olduğuna dair detaylar ortaya çıktı. İran’dan fırlatılan füzelerin büyük çoğunluğu İsrail hava sahasına dahi giremedi.
16.04.2024 Dünya
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı! "Lütfen bize bildiriniz"
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı! "Lütfen bize bildiriniz" Baykar'dan sahte ilan ve haberlere karşı uyarı geldi. Baykar'ın resmi sosyal medyasından yapılan açıklamada "Halka açık bir şirket olmayan Baykar, hiçbir zaman yatırım teklifinde bulunmamaktadır" denildi.
15.04.2024 Gündem
Erdoğan'dan İslam dünyasına Gazze çağrısı: İsrail'e karşı birlik içinde gayretlerimizi artırmalıyız
Erdoğan'dan İslam dünyasına Gazze çağrısı: İsrail'e karşı birlik içinde gayretlerimizi artırmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in bu gaddarca saldırılarının durdurulması ve işlediği insanlık suçlarının cezasını görmesi için İslam dünyasının birlik içinde gayretlerini artırması gerektiğini ifade etti.
15.04.2024 Gündem
Olaylar nasıl gelişti? Şimdilik ‘geçti’ ama ‘bitmedi!’
Olaylar nasıl gelişti? Şimdilik ‘geçti’ ama ‘bitmedi!’ İran, günlerdir beklenen İsrail’e yönelik misilleme saldırısını önceki gece sabaha karşı gerçekleştirdi. Tahran yönetimi başka saldırı olmayacağını söylerken, Tel Aviv’den “Doğru zamanda intikam alacağız” açıklaması geldi.
15.04.2024 Dünya
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gazze’de yaşanan soykırımı, katliamı, canavarlığı durdurmak için dünyanın insan olduğunu hatırlaması yeter” dedi.
15.04.2024 Gündem
Reisi'den İsrail'e uyarı: Cevabımız pişman edici olacaktır
Reisi'den İsrail'e uyarı: Cevabımız pişman edici olacaktır İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran'ın İsrail'e düzenlediği “Ya Resulullah” kod adlı “Gerçek Vaad” operasyonunun ardından yaptığı yazılı açıklama yaptı.
14.04.2024 Dünya
İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili dikkat çeken yorum: Yeni saldırı emri verebilir!
İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili dikkat çeken yorum: Yeni saldırı emri verebilir! İran, İsrail'e insansız hava araçları ve füzeler ile dün gece saldırı başlattı. İsrail'de savaş kabinesi acil toplanırken ülkelerden peş peşe açıklamalar yapıldı. Peki İran'ın bu saldırısı ne anlama geliyor? İsrail'in karşı hamlesi ne olur? Türkiye ve bölgedeki diğer ülkeler nasıl etkilenir? Yaşanan son gelişmeleri milliyet.com.tr'ye değerlendiren TEPAV Dış Politika Programı Direktörü ve eski diplomat Gülru Gezer, Refah ve Lübnan'a dikkat çekerek bu iki bölgeye bir anda saldırı emrinin gelebileceğini söyledi.
14.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa’ya Gazze mektubu gönderdi: Adil çözüm olmadan barış mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa’ya Gazze mektubu gönderdi: Adil çözüm olmadan barış mümkün değil Gazze’de uluslararası hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin-İsrail meselesi adil bir çözüme kavuşturulmadan, Orta Doğu’da kalıcı barış mümkün değildir” dedi.
14.04.2024 Gündem
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü Sultanahmet Camii’nden Kapalıçarşı’ya Fener Evleri’nden Bulgur Palas’a Tarihi Yarımada İstanbul’un cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Gastronomiden kültür sanat alanlarına son dönemlerde herkesin radarına giren yeni mekânlarıyla karşınızda eskimeyen Tarihi Yarımada
14.04.2024 Pazar
Fahrettin Altun: İsrail, sadece uluslararası hukuku ihlal etmiyor, aynı zamanda soykırım uyguluyor
Fahrettin Altun: İsrail, sadece uluslararası hukuku ihlal etmiyor, aynı zamanda soykırım uyguluyor Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İsrail, gazetecileri hedef alarak, sadece uluslararası hukuku ihlal etmiyor, aynı zamanda bir soykırım uyguluyor. Müslümanlara, Filistinlilere yönelik bir soykırım uyguluyor” dedi.
13.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva'ya Filistin mektubu gönderdi.
13.04.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva'ya Filistin mektubu gönderdi.
13.04.2024 Gündem
CUMA MESAJLARI RESİMLİ, KISA, YAZILI, AYETLİ: 2024 Ramazan Bayramı'na özel en güzel cuma mesajları sözleri
CUMA MESAJLARI RESİMLİ, KISA, YAZILI, AYETLİ: 2024 Ramazan Bayramı'na özel en güzel cuma mesajları sözleri Cuma mesajlarını sizler için derledik. 2024 yılı Ramazan Bayramı'nın üçüncü ve son günü cuma gününe denk geldi. Cuma günü İslam alemi ve Müslümanlar için mübarek ve önemli bir gündür. Cuma gününde öğle vakti cemaatle birlikte camilerde cuma namazı kılınır. Ramazan Bayramı ve Cuma gününün anlam ve önemine uygun olarak sevdiklerinize ve tüm dostlarınıza cuma mesajı gönderebilirsiniz. İşte en güzel, yeni, farklı, resimli, yazılı cuma mesajları 2024.
12.04.2024 Bilgi Rehberi
EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI 2024: 💐 Ramazan (Şeker) bayramına özel Resimli, Kısa, Uzun, Dualı, En farklı bayram mesajları
EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI 2024: 💐 Ramazan (Şeker) bayramına özel Resimli, Kısa, Uzun, Dualı, En farklı bayram mesajları İslam alemi için büyük öneme sahip olan 11 ayın sultanı sona erdi. Sevinçle karşılanan mübarek Ramazan ayı hüzünle sona ererken bayram sevinci başladı. Bayramı sevenleri ile geçirecekler sevinç yaşarken ailesinden, dostlarından ve sevdiklerinden uzak olanlar Ramazan Bayramını kutlamak için bayram mesajları araştırıyor. Sevdiklerinize gönderebileceğiniz birbirinden güzel, farklı, kısa, uzun dualı ve ayetli en güzel bayram mesajlarını sizin için derledik…
11.04.2024 Bilgi Rehberi
Kurban Bayramı 2024 ne zaman, bayram tatili kaç gün? Kurban Bayramı bu sene hangi günlere denk geliyor? İşte 1.2.3.4. Gün Kurban Bayramı tarihleri
Kurban Bayramı 2024 ne zaman, bayram tatili kaç gün? Kurban Bayramı bu sene hangi günlere denk geliyor? İşte 1.2.3.4. Gün Kurban Bayramı tarihleri Ramazan Bayramı'nda merak edilen konulardan biri de yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı hakkında oldu. İslam alemi için büyük anlam ve önem taşıyan bayramlar, vatandaşları arayışa geçiriyor. Peki Kurban Bayramı 2024 ne zaman, bu sene hangi günlere denk geliyor? İşte 1.2.3.4. Gün Kurban Bayramı tarihleri
11.04.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

İslam ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.