İstanbul' a 'Merhaba' Diyen Tasarımcı

Haute Couture ve Demi Couture moda tasarım olgusu içinde özel bir yere sahip olmakla birlikte, titizlikle çalışılması gereken bir alan olmuştur.

Türkiye’de ve Dünya’da birçok özel ismi tanıyor ve takip ediyoruz. Couture ustalarını saygıyla selamladıktan sonra, geçen hafta Osman Pamuk davetlisi olarak, Bebek’de samimi bir ortamda gerçekleştirilen haute couture defile sunumuna katıldım.

Almanya’dan İstanbul’a yeni gelen Osman Pamuk’un ‘Ghost’ adını verdiği koleksiyonunun özel sunumu oldukça keyifliydi.

Haberin Devamı

İlham Kaynağı Ghost

1990 yapımı Ghost filminden ilhamla oluşturduğu koleksiyonda kavuşma ve kötü ruhlar tarafından alınma sahnelerini tasarımlarına yansıtmış. Koleksiyonda siyah ve beyaz renkleri kullanarak bu iki kavuşmayı vurguluyor. Volanlı detaylar ve altın renkleri 18. Yüzyıl etkisinde, geçmişi simgeliyor.

Uçuş uçuş şifonlar, organze kumaşlar, tül ve dantellere oldukça çok yer vermekle birlikte çağdaş tasarımlarıyla da ilgi çekti.Klasik ve feminen detaylarla cool şehir kadınlarına hitap eden vizyon sahibi bir tasarımcı olması etkileyici.

Küçük ve samimi bir ortamda düzenlenen organizasyonda kendisiyle birebir sohbet ettik ve İstanbul planları hakkında konuştuk. Alman disiplininden gelmiş olması her detayın üzerinde titizlikle çalıştığının bir göstergesi niteliğinde. Sohbetimiz esnasında yurt dışında Türkiye’yi temsil ettiğini öğrendim.Smirnoff Fashion Award’da Türkiye 1. si olduktan sonra Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde yapılan Dünya finalinde Türkiye’yi temsil etmiş.

İstanbul planları içerisinde, Nişantaşı civarına bir showroom açmayı düşünen Osman Pamuk, burada special ürünlerini sergilemeyi düşünüyor.

Bence İstanbul’a güzel bir ‘ Merhaba’ dedi. İlgi, alaka ve samimiyeti için kendisine teşekkürler.

Yolun açık olsun Osman Pamuk ..

İstanbul a Merhaba Diyen Tasarımcı

https://www.gokcekomurcucosmos.com

https://www.instagram.com/gokcekomurcucosmos/