Siyaset 'İstanbul’da aday çıkarmayacağız'

'İstanbul’da aday çıkarmayacağız'

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“MHP İstanbul’da bir aday çıkararak, kendi kendini kandırarak Türk siyasetinde varlığını devam ettiremez” sözleriyle İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını ilan eden Bahçeli, Ankara ve İzmir için ise “bakacağız” diyerek açık kapı bıraktı.

İstanbul’da aday çıkarmayacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimde ittifak başta olmak üzere partisinin tavrının merakla beklendiği konularda dobra dobra konuştu. İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını açıklayan Bahçeli, Ankara ve İzmir için “bakacağız” ifadesini kullandı. MHP lideri, Güneydoğu’daki aday belirlemelerde ise “aşiret” formülü önerdi. Bahçeli, bazı gazetecilerle sohbetinde özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HENÜZ GÖRÜŞME YOK: Dört ayakta ortaya koyduğumuza strateji lafa dayalı strateji değil. Türkiye gerçeğine, siyasi partilerin konumuna, MHP’nin gücünü beraberinde düşünen bir stratejidir ve bunların matematiksel desteği de vardır... (İttifak konusunda) Henüz görüşme olmuş değil. Partilerin yetkilileri bir araya gelebilir mi, gelebilir.

MISIR PÜSKÜLÜ DEĞİL: Cumhur İttifakı basit bir ittifak değildir, önemli bir ittifaktır. Efendim, ‘Şu olaylar olursa ittifak bozulur’ yazıyorlar. Cumhuriyet Gazetesi ‘ittifak sallanıyor’ yazmış. İttifak mısır püsküllü değil ki, en ufak bir rüzgârda sallansın.

ERDOĞAN’IN TECRÜBESİ: (AK Parti’den ittifak konusunda çok istekli bir yaklaşım gelmiyor?) Doğru bir davranış. Ülkeyi yönetiyorlar. Hemen aceleyle, dolduruşla, dört lafla bir strateji ortaya koyarlarsa işleri var. Seçimi de dikkate alırsanız 5 ay var. Recep Tayyip Erdoğan Bey’in böyle bir boşluğa düşeceğini zannetmiyorum. Çok daha dikkatli davranacak ve tecrübesini konuşturacaktır. (İttifak sürecini af, Çakıcı konularında tartışma etkiler mi?) Hiç tesir etmez. Onlar ayrı şeyler!

Haberin Devamı

CHP’YE GÖRE HER ŞEY MÜBAH: CHP çok farklı bir konuma geldi. Partinin içerisinde sürekli toplantılar, tartışmalar yapılıyor ve hepsi bir sonuç almaya niyetinde. İster Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalefet yapmış olsun, isterse taraftar olsun herkeste bir kanaat var: ‘Biz bazı şehirleri almalıyız’. Alabilmek için de her şey mübahtır mantığıyla hareket ediyorlar.

MANSUR YAVAŞ’IN ANKARA ADAYLIĞI: MHP’de karşılığı kalmamış insanları karşılık olarak takdim ediyorlarsa, bu bizi memnun kılar. CHP hemen bunu ilan etsin.

KENDİMİZİ KANDIRMAYIZ: İstanbul’da çıkarttığımız adayların geçmişte ne kadar oy aldıkları belli. Aday çıkartıp, belediye başkanlığını kazanamayacağınız yerde aday çıkarıp, ‘bizim de adayımız var’ demenin bir manası var mı? Ama ilçelerinde bizim de aday çıkartacağımız yerler var. Olmayacak bir şeye ‘olur’ damgası vurarak kendi siyasetimizi şekillendirmeye çalışmıyoruz. Gerçekçi davranıyoruz. (İstanbul aday çıkarmıyorsunuz öyle mi?) Ben de onu söylüyorum. MHP İstanbul’da aday çıkartarak kendi kendini kandırarak siyasette varlığını devam ettiremez.

Haberin Devamı

ANKARA VE İZMİR: Ankara’ya bakacağız. Hepsine bakacağız, çalışıyoruz. Ama o dediğiniz isimlerden bazıları aday olursa yeme de yanında yat derler ya. Karşılığı olmayan insanları CHP’ye kim telkin ediyor? (Ak Parti’den Adana, Mersin ve Manisa için bir özveri bekliyor musunuz?) Bizim anlayışımızı anlayanlarla yola gidilir. Anlamayıp ‘İlle de benim dediğim olacak’ diyenleri de sırtımızda küfe yok, taşımak mecburiyetinde değiliz.

AŞİRET FORMÜLÜ: Bölgede, Kürt kökenli Güneydoğu Anadolu’da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK’yı siyasi boyutta da yok edebilecek birliktelik diyorum ben.

İYİ PARTİLİLER DE MEMLEKET SEVER: Onlar 12 otobüsle seyahate çıktılar, nabız yokluyorlar. Zannederim bir karara varırlar. Onlar da memleket sever insanlardır. Bizim gördüğümüz tehlikeleri onlar da fark edecektir. (Fark eden insanlara kapınızın açık olduğunu anlıyoruz, öyle mi?) Hiç kapıdan bahsetmedim. (Gülüyor) Biri gerçekleşti.. (MHP’ye geçiş örnekleri artabilir mi?) İçlerinde bazıları vardır ki geçme ihtimali yoktur.

Haberin Devamı

‘Af teklifi pazartesi’

Af teklifimizi pazartesi TBMM Başkanlığı’na vereceğiz. Elbette uzlaşma ile çıkarılması gereken bir düzenleme. Meclis’e geldikten sonra metin üzerinden görüşmekte fayda var.

İstanbul’da aday çıkarmayacağız

Esad’la görüşürse tarihi hata yapar

Türkiye’de CHP ve bir çok çevre ‘Esad ile görüşülsün’ diyor. Tuzağa bakın, Türkiye’yi götürmek istedikleri yere bakın. Soçi’de yapılan toplantıda çatışmasız bölgenin oluşması noktasındaki mutabakat Türkiye için hayırlı olmuştur. Esad’la görüşürsen ne olacak, bu kanal açılırsa ne olacak? CHP bu aklından vazgeçmelidir. Sayın cumhurbaşkanı görüşmeye kalkarsa tarihi hata yapar.

EKONOMİ ÇÖKERTMEZ: Ekonomi politikasındaki tedbirler geciktiği taktirde ortaya çıkan sonuçları öteleyebilecek tedbirler alamadığınız taktirde bunların sonucu mahalli idareler seçimlerine değişik şekillerde yansır. Bir takım tedbirlerle 2001 krizi aşıldığına göre bugünkü kriz niye aşılmasın? Türkiye çökmedikçe ekonomideki bu tür çözümsüzlük Türkiye’yi çökertmez.

Haberin Devamı

İŞ BANKASI HİSSELERİ: CHP’nin Atatürk’ün mirası diye nitelendirilen yüzde 28’i Türk milletine iade etmesi lazım Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir. Bunu Türk milletine iade ettiğini beyan etsin mesele kalmaz.

GEZİ İKİNCİ KEZ GÜLDÜRMEZ: (Kılıçdaroğlu’nun 4. devrim çıkışı) Tehlikeli sularda yüzüyor. Halk hareketinden neye hevesleniyorlarsa onu da bilmemiz lazım. Eğer Gezi gibi bir olayı kastediyorlarsa o bir defa yüzlerine güldü, ikinci defa güldürmez.

‘Devlet hediye kabul etmez’

Hediye uçak konusunda görüşüm çok net. Türkiye Cumhuriyeti devleti hediye, hibe kabul etmez. Türkiye’de uçak ihtiyacı varsa bunu kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir. Uçağa ihtiyaç varsa onu satın alabilir, ihtiyaç yok ise almaya gerek yok. Ama ‘bana hibe edildi, hediye edildi...’ Bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Erdoğan’ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum.

MHP kadın zirvesi bugün başlıyor

MHP, yerel seçim öncesinde kadın zirvesi gerçekleştiriyor. MHP Kadın Kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısı bugün Ankara’da başlıyor. 2019 yerel seçimleri için de kullanılacak olan “Kadınlar Güçlensin, Türkiye Büyüsün” sloganıyla düzenlenecek zirveye tüm il ve ilçe kadın kolları başkanları ile kadın belediye meclis üyeleri katılacak. Açılış konuşmasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacağı toplantıda siyasal iletişim, sosyal medya eğitimi, beden dili eğitimi gibi başlıklarla eğitimler verilecek.

“Yerel Yönetimlerde Kadın” konusunun işleneceği programda, “2023 Stratejik Hedefleri” ile “Kurumsal Yönetim Kılavuzu” anlatılacak. Üç gün sürecek program kapsamında kadınlara yönelik siyasal iletişim eğitimleri, beden dili ile sosyal medya eğitimleri verilecek. Program boyunca, “Hayme Ana” isimli kısa film, “Kadın Destanı” isimli kadın kolları müziğinin tanıtımı ve konser, “50. Yılında Kadın ve MHP” konulu fotoğraf sergisi gibi bir dizi etkinlik yapılacak. Ayrıca kadın kollarının hazırladığı, “2023 Stratejik Hedefleri”, “Kurumsal Yönetim Kılavuzu”, “Siyasal İletişim Rehberi”, “Devlet Bahçeli; Çocuk, Kadın ve Aile Üzerine”, “Nevin Taşlıçay; Kadın” ve son olarak “50. Yılında Kadın Eliyle 50 Proje” isimli kitapların tanıtımı da gerçekleştirilecek.

‘Geleceğin anahtarı’

“Yüz Akı Kadınlarımız” bölümünde MHP’ye hizmet etmiş kadınların başarı hikayeleri yer alacak. İki gün boyunca Genel Başkan yardımcıları Semih Yalçın, Deniz Depboylu, Sadir Durmaz ile 24 Haziran seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı olan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar kadınlarla bir araya gelerek Türkiye gündemindeki konular hakkında bilgi verecek.

MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü ve Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, kadının geleceğin anahtarı olduğunu ve eğitim başta olmak üzere kadının gelişimi için ellerini taşın altına koyduklarını kaydetti.