Ekonomi İstanbul’da banliyö seferleri gün sayıyor

İstanbul’da banliyö seferleri gün sayıyor

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İstanbul’da banliyö seferleri gün sayıyor

Gebze-Halkalı banliyö hattında deneme sürüşleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın katılımıyla başladı. Bakanı Turhan, “Bu yılın sonuna kadar deneme sürüşleri de bitecek. Kalan imalatlarımızı da tamamlayıp yıl sonunda bu demir yolunu İstanbulluların hizmetine sunacağız” dedi. Projedeki gerçekleşme oranının yüzde 92’ye ulaştığını belirten Turhan şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13.5, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12a, Bostancı-Bakırköy arası 37, Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya inecek. Banliyö hattı günde 1 milyon 200 bin İstanbulluya Boğaz’ın iki yakası arasında hizmet edecek.”

Yarıdan çoğu ödendi

Turhan, Feneryolu durağında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gebze-Pendik arası kesimde T1 ve T2 banliyö hatlarının istasyonlarının tamamlandığını, sinyalizasyon sistemlerinin tesisinin sürdüğünü bildirdi.

Turhan, “Gebze-Halkalı arasında üç demir yolu hattı olacak. İki hat üzerinde kent içinde Marmaray ile bütünleşik şekilde banliyö işletmesi yapılacak. Üçüncü hat üzerinde ise şehirler arası ve yük taşımacılığı yapan yüksek hızlı tren işletmesi yapılabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Haydarpaşa, Bakırköy ve Halkalı istasyonlarında yüksek hızlı trenin durabileceğini bildiren Turhan, yük trenlerinin ise Pendik’ten Londra’ya kadar kesintisiz demir yolu hattı ile bağlanmış olacağını söyledi.

Projenin toplam maliyetinin 1.4 milyar euro olduğunu belirten Turhan, üstlenici firmaya bugüne kadar 843.4 milyon euro ödendiğini açıkladı.