Siyaset İstanbul’da yeni başlangıç mitingi

İstanbul’da yeni başlangıç mitingi

22.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Maltepe’deki İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması’nda konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Yeni nesil bir siyaseti, bu şehre hakim kılmak zorundayız. Kucaklayarak ve birleştirerek hizmet edeceğim” dedi

İstanbul’da yeni başlangıç mitingi

İstanbul’da yeni başlangıç mitingi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması”, geniş bir katılım ve büyük bir coşkuya sahne oldu. Türk bayraklarıyla Maltepe Miting alanını dolduran İstanbullular seçim zaferini kutladı. Atatürk posteri ve Türk bayraklarının taşındığı mitingde parti bayraklar yoktu. ‘Hak, hukuk, adalet’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Ekrem Başkan’ sloganlarının yükseldiği alanda özellikle yaşlılar, marşlara oldukça hararetli bir şekilde eşlik etti.

Haberin Devamı

Sahneye ailesiyle birlikte çıkan Ekrem İmamoğlu, şehitler için dua ettikten sonra konuşmasına başladı, terörü lanetledi. İmamoğlu şunları kaydetti: “İstanbul’da yeni bir başlangıca imza atacaksak eğer, öncelikle siyaset anlayışını, siyaset yapma biçimini değiştirmek zorundayız. Yeni nesil bir siyaseti, bu şehre hakim kılmak zorundayız. Ben yeni nesil siyaset anlayışıyla İstanbul’u yönetirken, her zaman hukukun üstünlüğünü kabul edeceğim. Korkudan değil, sevgiden yana olacağım. Bölerek, ayrıştırarak değil, kucaklayarak ve birleştirerek hizmet edeceğim. İki kutuplu dünyada yetişmiş eski nesil siyasetçiler gibi, korkutarak, herkesten şüphe ederek değil, herkesi yan yana getirerek hizmet edeceğim. İstanbul’da kente özen gösteren, insana saygı duyan bir belediyecilik hakim olacak.

Haberin Devamı

Ben yaptım oldu anlayışı son bulacak. Danışarak, tartışarak, ortak sese ve ortak akla kulak vererek kararlar vereceğiz. Bu şehrin çocukları yeşil ve yaşanabilir bir çevreye kavuşacak. Bu şehir dünyada bir çekim merkezine dönüşecek. Vatandaşa fiziki ve duygusal engeller koyan siyasetçilerin devri kapanmıştır. Vatandaşa karşı sevgisiz, saygısız davranan siyasetçilerin devri kapanmıştır. Vatandaş, bu ülkenin efendisidir. Siyasetçiler, yöneticiler bu ülkenin hizmetkârlarıdır.

‘Bayramlarda ulaşım ücretsiz’

“Kampanyam boyunca söz verdiğim gibi, artık İstanbul’da sadece dini bayramlarda değil, aynı zamanda milli bayramlarda da toplu ulaşım ücretsiz olacak. Bu uygulamaya en kısa zamanda başlayacağımızı bugün burada huzurunuzda müjdeliyorum. Bana ve ekibime süre tanıyın. Başaracağız. Hep birlikte başaracağız. İstanbul’da herkes için mutlu ve huzurlu yeni bir hayat kurmayı, yeni bir ortak yaşam kültürü oluşturmayı hedefliyorum. Beni izlemekten, beni denetlemekten, beni eleştirmekten, bana yol göstermekten asla vazgeçmeyin.”

‘Saldırı talimatla yapıldı’

Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı hakkında da şunları söyledi; “Ne yazık ki bugün talihsiz bir olay yaşandı. Ama kendisi çok iyi. Güler yüzlü bir şekilde sizleri sevgi ve saygı ile selamladı. Orada bu hareketi yapanlar vatandaşlarımız değil, talimat almış kişilerdir. Benim vatandaşım görüşü ne olursa olsun böyle bir şey yapmaz. Göreceksiniz bu sefer sevgi ve saygı kazanacak.”