Gündem İstanbul hava durumu bugün nasıl olacak? Hava durumu verileri

İstanbul hava durumu bugün nasıl olacak? Hava durumu verileri

14.11.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verileri yayınladı. İstanbul hava durumuna ilişkin yapılan son değerlendirmede tüm Marmara bölgesinde hafif sağanak yağış öngörüldü. İşte İstanbul hava durumuna ilişkin son veriler

İstanbul hava durumu bugün nasıl olacak Hava durumu verileri

Meteoroloji'den yayınlanan son hava durumu verilerine göre İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesinde hafif sağanak yağış bekleniyor. Hava durumu raporuna göre 3 ilde şiddetli yağış beklenirken son dakika verilerine göre Doğu'da birçok ilde kar yağışı bekleniyor. İşte hava durumuna ilişkin son veriler ve İstanbul hava durumu tahmini...

Haberin Devamı

İSTANBUL HAVA DURUMU!

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde hafif sağanak öngörülüyor

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde hafif sağanak bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları 1 ila 3 derece azalacak.

Parçalı yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile gece saatlerinde Kırklareli'nin kıyı kesimleri ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde yerel olmak üzere hafif sağanağın etkili olması öngörülüyor.

Doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklenen bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice (20-40 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı

Elazığ, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede, yarın sabaha kadar havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman, Malatya ve Elazığ'da yağmur ve sağanak yağışlı, Tunceli ve Bingöl'de yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerin ise kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının 5 ila 7 derece azalacağı tahmin edilen 5 ilde, rüzgarın ise kuzey ve kuzeybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Elazığ ve Tunceli'nin doğu ilçeleri ile Bingöl çevrelerinde, yağışların kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.