Siyaset İtiraz süreci nasıl işleyecek?

İtiraz süreci nasıl işleyecek?

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün mazbatasını alıp görevi devralmasının ardından gözler YSK’daki itiraz sürecine çevrildi.

İtiraz süreci nasıl işleyecek

YSK takvimine göre, 1 Nisan’da başlayan süreç son olarak 13 Nisan’da sona erecekti. Ancak 31 Mart Yerel Seçimleri’nde alışılagelmişin dışında yaşanan itiraz ve yeniden sayımlar sonucu İstanbul’da sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

Haberin Devamı

İlk adımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin il birleştirme tutanağı YSK’ya gönderilecek. YSK, daha sonra AK Parti’nin İstanbul için yaptığı ‘olağanüstü itiraz’ başvurusunu gündemine alacak. Olağanüstü itiraz başvurusunun ne zaman gündeme alınacağına Kurul karar verecek. İtiraz başvurularının incelenmesi ve değerlendirilmesi için belirli bir zaman aralığı bulunmuyor.

Kurul gerçekleştirdiği değerlendirmenin ardından sonucu açıklayacak. Seçimlerin iptal edilmesi durumunda YSK tarafından belirlenen takvimde seçimler yeniden yapılacak.

44 sayfalık dilekçe

AK Parti’nin üç bavul ile 44 sayfalık dilekçesini inceleyecek olan YSK heyetinin dosyaları değerlendirmesinin birkaç gün alması bekleniyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşandığı iddia edilen usulsüzlüklere yönelik birçok başlığın yer aldığı dilekçenin yanı sıra AK Parti Heyeti’nce birçok dosya bavullarla YSK’ya götürülmüştü.