İtü

İtü

Son dakika itü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan itü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan itü haber sayfamızda...

İtü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.270 itü haberi bulunmuştur.
‘5G Teknoloji Kampüsü’ açıldı
‘5G Teknoloji Kampüsü’ açıldı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı.
16.04.2024 Ekonomi
Gençler için ayağa kalktı
Gençler için ayağa kalktı Kalça labrum kasındaki yırtık nedeniyle ameliyat olan Aydilge, 15 gün sonra gençler için ayağa kalktı.
16.04.2024 Cadde
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Teknoloji
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan Yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 Yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
Mühendislikte İTÜ, tıpta Hacettepe
Mühendislikte İTÜ, tıpta Hacettepe Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması açıklandı.
12.04.2024 Eğitim
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın'
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın' Liseyi birincilikle bitiren Ahmet Fuat Yalçın, makine mühendisliği okuduktan sonra hemen yüksek lisans eğitimine başladı. İşte hayatını değiştiren gelişme tam da burada yaşandı. Tezini yenilenebilir enerji üzerine yapan genç adamın aklına, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri geldi. Her mekanda kullanılabilen, hiçbir yere başvuru yapmadan direkt kullanılabilen perde rahatlıkla 28 saat televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor!
4.04.2024 Yaşam
Düzce'de seçim sonuçları! Faruk Özlü başkan seçildi
Düzce'de seçim sonuçları! Faruk Özlü başkan seçildi Düzce’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlarına göre, AK Parti Faruk Özlü, Belediye başkanı oldu. Partililer ve vatandaşlar Özlü’nün seçilmesinin ardından Düzce Belediyesi binası önünde kurulan ramazan etkinlik çadırında toplanarak kutlama yaptı. İlçelerde ise AK Parti 4, MHP 3 ve CHP belediye başkanlığı kazandı.
31.03.2024 Gündem
5 gün boyunca tek damla yağış yok
5 gün boyunca tek damla yağış yok Mart ayının son günlerinde adeta yaz havası yaşanıyor.
31.03.2024 Gündem
Yapay zekâ yasası gerçeğimizi geri verir mi?
Yapay zekâ yasası gerçeğimizi geri verir mi? Kate Middleton’ın nerede olduğu sorusuyla başlayan tartışmalar  gündemdeyken “İşte Kate” diye paylaşılan her içerik gerçeğe olan inancımızı biraz daha sarstı. Peki, 21. YY insanı yapay zekâ ile kurduğu ilişkide nasıl konumlanacak?
30.03.2024 Pazar
Ödül için aday yazılıma destek
Ödül için aday yazılıma destek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın orman yangınlarıyla mücadelede kullandığı yapay zeka destekli Karar Destek Sistemi, Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliğince “Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi Ödülleri”ne aday gösterildi. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “İnternet üzerinden yapılan oylamada tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Büyümeyi sürdürdü yurt dışı koşusunda
Büyümeyi sürdürdü yurt dışı koşusunda Yurt içinde 500 yurt dışında ise 350 mağazaya sahip olan FLO, 2023’ü dolar bazında yüzde 40 büyüyerek 1.4 milyar dolar ciroyla kapattı. FLO, marka portföyüne kattığı Reebok’un da dünya genelindeki en iyi iş ortağı ödülüne layık görüldü.
29.03.2024 Ekonomi
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir Çocuklar, yapay zekâ destekli chatbot ile tüm gününü geçiriyor, dijital arkadaş ediniyor, sevgili oluyorlar. Okulda zorbalık yapanlara nasıl karşılık vermemiz gerektiğini sorduğumuz botun önerisi şiddet içerikliydi: ‘Korku sal, dayak at, gözlerini korkut.’
29.03.2024 Gündem
Girişimci aranıyor
Girişimci aranıyor İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği 3. Etap 14-19 Yaş Yeni Nesil Erken Girişimci Geliştirme Proje başvuruları başladı.
25.03.2024 Eğitim
İTÜ ARI Teknokent’te fintek kümelenmesi
İTÜ ARI Teknokent’te fintek kümelenmesi İTÜ ARI Teknokent liderliğinde bir araya gelen İTÜ ARI Teknokent’li fintek şirketleri Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek fintek kümelenmesi kuruyor.
24.03.2024 Ekonomi
Günde 300 başvuru yapılıyordu haftada 10 başvuruya düştü
Günde 300 başvuru yapılıyordu haftada 10 başvuruya düştü Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne deprem sonrası geçen yıl günde 300 başvuru yapılırken, bu sayı haftada 10'a kadar düştü.
17.03.2024 Gündem
Akademi butik! Yardımlaşma ağları...
Akademi butik! Yardımlaşma ağları... Kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, gıda, kırtasiye… Üniversite butikleri öğrencilerin ihtiyacını ücretsiz karşılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere can suyu olan butiklere ‘güzel kıyafet bulurum’ düşüncesiyle gelenler de var.
17.03.2024 Gündem
“Selami Amca’nın bestelerini çok seviyoruz”
“Selami Amca’nın bestelerini çok seviyoruz” Eskiden kaset veya CD satışlarının yön verdiği müzik pazarının belirleyicileri artık dijital platformlar… Spotify, Muud, YouTube, Fizy, Apple Music gibi platformların kullanıcıları da çoğunlukla gençler… O nedenle gençlerle eskiden genç olanların tanıdıkları ve dinledikleri müzikler, şarkılar ile şarkıcılar farklı…
16.03.2024 Pazar
'2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak'
'2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak' "Ulaşılabilir İstanbul Temalı Proje Tanıtım Toplantısı" nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "2029 sonunda 650 kilometreleri bulacak olan raylı sistemimiz 2029'dan sonraki ilk dönemde 750 kilometreye ulaşarak İstanbul'u hak ettiği raylı sistem ağına hep birlikte kavuşturacağız" dedi.
13.03.2024 Gündem
KKTC’de üniversite krizi büyüyor
KKTC’de üniversite krizi büyüyor Sahte diploma, yolsuzluk, kaçak kurumlar… ‘Üniversite adası’ KKTC’de büyük kriz var. Eğitimciler, üniversite sayısının kontrolsüzce artırılması, yeterli denetimlerin yapılmaması nedeniyle yaşananların şaşırtıcı olmadığı görüşünde.
13.03.2024 Eğitim
Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da yeni atama
Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da yeni atama Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da (Kalyon GY) İcra Kurulu Üyesi görevine Gökhan Yıldız getirildi.
8.03.2024 Kariyer
Murat Kurum: Teknoparkların ortağı olacağız
Murat Kurum: Teknoparkların ortağı olacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret etti.
8.03.2024 Haberler
Murat Kurum: Teknoparkların ortağı olacağız
Murat Kurum: Teknoparkların ortağı olacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret etti.
8.03.2024 Gündem
Isparta'da feci kaza! Otomobil çukura uçtu; uzman çavuş öldü, astsubay yaralandı
Isparta'da feci kaza! Otomobil çukura uçtu; uzman çavuş öldü, astsubay yaralandı Isparta’da 4 metrelik çukura uçan otomobildeki Jandarma Uzman Çavuş Fatih Kılıçarslan (30) hayatını kaybetti, Jandarma Astsubay Başçavuş Ünsal Cengiz (43) yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
6.03.2024 Gündem
Yakacak toplarken feci ölüm! Geri manevra yapan kamyonun altında can verdi
Yakacak toplarken feci ölüm! Geri manevra yapan kamyonun altında can verdi Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde yakacak malzeme toplarken geri manevra yapan kamyonun altında kalan Ayşe Kum (66), hayatını kaybetti.
6.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İtü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.