SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İyi bir uyku için odanızı nasıl dizayn etmelisiniz?

Yatak odamız kendimizi en rahat hissettiğimiz yerdir. Günün sonunda yorgunluğu atmak ve iyi bir uyku uyumak için yatak odalarımızın sağlığımıza iyi gelecek şekilde dizayn edilmesi gerekir.

|

Yatak odasını şirin veya renkli döşemek güzel görünebilir ama sağlıklı bir uyku için neler yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız sizin için sıraladığımız maddelere göz atın!

Mavinin tonlarını seçin

Yatak odanızda mavi renkleri seçin. Araştırmalara göre, mavi renkli bir odada uyuyan insanların gece uykusu daha kalitelidir.

Işığı engelleyen perdeleri tercih edin

Işıklar uykumuzu açtığı için uyurken odaya ışık girmesini engelleyecek perdeleri tercih etmelisiniz. İster jaluzi ister kalın perde kullanarak odanızı karanlık bir hale getirebilirsiniz. Alternatif olarak uyku gözlüğü de kullanabilirsiniz.

Yatak başlığı kullanın

Yatak başlığı kullanmak kişileri daha güvenli hissettirir. Ağaç başlıkları tercih edebilirsiniz.

Yatağınızın altında geniş bir alan bırakın

Yatağınızın altında boşluk olması yattığınız yerden kalktığınızda enerji akışına izin verir.

Yatağınızı uygun bir yere yerleştirin

Yatağınızı doğrudan kapı hizasına koymayın, yattığınız yerden kapıyı görebileceğiniz şekilde yatağınızı yerleştirin.

Ayarlanabilir ışık kullanın

Yatak odasında parlak ışık kullanımından kaçının. Özellikle akşamları düşük ışık veren ampüller tercih edebilir ya da mum kullanabilirsiniz.

Odanıza bitkiler yerleştirin

Bitkiler odanızdaki hava kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur ve odaya huzur verici bir unsur katar. Bitkilerinizi sabah veya akşam bir rutin halinde sulayabilirsiniz. Rutinler beyninize uyku zamanının geldiğini hatırlatır.

Dağınıklığı azaltın

Dağınıklık her alanda olduğu gibi biri yorar. Yatak odasının dinlendirici etkisini arttırmak için odanızdaki dağınıklıkları toparlayın. Yapılan bir araştırmaya göre, odanın dağınık olması kortizol düzeylerini ve stresi arttırır.

Dinlendirici sesleri dinleyin

Klasik müzik veya doğa sesleri insanların uyku moduna geçmesine yardımcı olur. Uykuya geçişinizi kolaylaştıracak sesleri keşfederek kendinize yardımcı olabilirsiniz.

Merve Ağdağlı-PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.