Siyaset İYİ Parti’de 4 isim daha istifa etti

İYİ Parti’de 4 isim daha istifa etti

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti dün peş peşe gelen istifa haberleriyle sarsıldı. Meclis Grup Başkanı Ahat Andican bu görevinden istifa ederken, üç kurucu partiden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti’de 4 isim daha istifa etti

İstifa gerekçelerini parti grubuna ilettiğini söyleyen Andican BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Kamuoyuna açıklama yapmayacağıma dair kendime söz verdim” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Andican’ın görevden istifa ettiğini doğruladı ancak başka bir partiye geçmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Akşener, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Andican, İstanbul’un önemli aktörlerinden biridir. Çok değer verdiğim bir insandır. Bu çalışmalar içinde daha aktif yer alma amaçlıydı. Sembolik temsil noktasındaki bir görevden ziyade daha aktif, daha sahada çalışmaya yönelik bir tercihte bulundu. Kesinlikle İYİ Parti bünyesinde çalışmasına devam edeceğini belirtti. Bir problem neticesinde görevini bırakmış değil. Tamamen sembolik ve temsil makamı olmasından kaynaklı.” Eski milletvekili Burhan Orhan, Betül Bayraktar Orhan ve Prof. Dr. Azmi Yetim, İYİ Parti üyeliği ile partideki görevlerinden istifa etti.

‘İkaz platformu’

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün AB büyükelçileriyle Avusturya Büyükelçiliği’nde bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre, büyükelçiler Akşener’e, yerel seçimlerle ilgili yapılan çalışmaları, yerel seçimlerde nasıl sonuçlar çıkabileceği yönünde sorular yöneltti. Büyükelçilerin, genel seçimlerde yaşanan olumsuzlukların yerel seçimlerde de yaşanabilir mi şeklinde sorulara yanıt aradıkları kaydedildi. Akşener de seçmenlerin yerel seçimleri iktidar partisine bir ikaz platformu olarak kullandığı belirtti. Genel seçimlerde baskılara maruz kalındığını, bu durumun yerel seçimlerde de yaşanabileceğini fakat buna rağmen partilerinin başarılı sonuçlar alacağını ifade etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, AK Parti ile HDP arasında el altından görüşmeler yapıldığı iddiasını tekrarladı. Akşener, “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın münakaşa demesi bunu değiştirmez” dedi.